Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

gezocht: iemand die 2cv's ( eenden) onderhoudt-repareert

Auteur Bericht

avatar#9932
Claudine
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2012-04-30 22:03:55

Hallo!
Ik heb mijn 2cv een paar jaar geleden van een nederlander via dit forum gekocht en ik heb er nog steeds veel plezier van.

Ik liet hem altijd in nederland onderhouden maar nu moeten de kleppen gesteld en dat kan ik niet zelf. Ik wil hem ook weer even goed laten nakijken en ik kan maar geen fijne eendensleutelaar vinden.

Weet iemand een goede eendenman? Ik woon een uurtje ten westen van Parijs en ben best bereid om een uurtje daarvoor te rijden.

Alvast bedankt!

avatar#8613
Lisette (81)
Berichten: 1
Reacties: 21

#1 Geplaatst: 2012-05-01 14:00:46

Beste Claudine,

Kleppen stellen bij de 2cv kun je gemakkelijk ook zelf doen. Nodig is een setje steeksleutels 8-19 en een setje voelermaatjes. Zowel de inlaatklep als de uitlaatklep moeten een speling hebben van 0,2 mm bij een koude motor. Het meten van de klepspeling doe je als dezelfde klep van de andere cilinder helemaal open staat. Helaas woon ikzelf niet in de buuurt (dept. 81), anders had ik je graag geholpen, of nog beter, het op zo'n manier voorgedaan zodat je het de volgende keer zelf kunt doen. Kleppen stellen bij de 2cv is een eenvoudige en overzichtelijke klus.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#2 Geplaatst: 2012-05-01 14:36:37

Als er geen particulier in de buurt is die kan helpen: vraag om je heen naar een betrouwbare "dorpsgarage": iemand die zo'n beetje alle merken repareert. Geen concessionnaire. Kleppen stellen is inderdaads een fluitje van een cent maar even doorsmeren, drupje olie her en der, olie verversen, versnellingsbakolie controleren, evt. nieuwe bougies en even op de brug kijken of alles er nog wel netjes uitziet aan de onderkant.

Steven

(2CV-bezitter)

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#3 Geplaatst: 2012-05-01 17:00:00

Bonjour Claudine,

Als je zelf niet wilt sleutelen, helemaal eens met de suggestie van Steven. Géén concessionaire maar een ´garage réparation toutes marques´. Ben daar na teleurstellende ervaringen met officiele dealers ook terecht gekomen, en zeer tevreden. Goedkoper, beter en meer algemene automobielkennis.

Als je nóg wat meer zekerheid wilt, ga dan eens naar een station controle technique, liefst degene die ook jouw auto gekeurd heeft. Officieel mogen die geen aanbevelingen doen, maar als je de M/V eens lief aankijkt en uitlegt dat je voor je geliefde eend een écht gemotiveerde verzorger zoekt...

Salutations, Jos

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#4 Geplaatst: 2012-05-01 17:12:16

Ja Claudine, join the club en doe zoals Steven je aanraadt want zo doe ik 't ook. Meer gezagsargumenten zijn er niet.

Ongetwijfeld ben je ook lid van "Cassis" ? Ook voor deze leverancier zijn alternatieven.

Peter.

avatar#9932
Claudine
Berichten: 1
Reacties: 1

#5 Geplaatst: 2012-05-02 09:12:32

Aaah ik maar wachten dat ik een berichtje in mn inbox kreeg over een reactie :-D

Dank voor alle tips.

Ja ik heb bij Cassis zelfs de cursus gedaan en daar zelf de kleppen gesteld Ik heb zelfs de voelermaatjes in de garage liggen maar toch durf ik het niet aan. Ik onderhou hem zelf tot een bepaald punt. :-)

Heeeeeel jammer dat je het niet even voor kunt doen Lisette! Hetgene waar ik bang voor ben is dat ik de kleppen niet op het goede moment stel.

Ik denk dat ik vandaag dan inderdaad maar even langs een garage ga. Ik mag hopen dat ze er niet een idioot bedrag voor rekenen... aders eerst maar even vtv een devis vragen maar dan.

Bedankt voor de tips en ik zal wel even melden hoe het is verlopen :-)

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#6 Geplaatst: 2012-05-06 20:16:09

Goochel op garage Anet 2CV en er rolt van alles over 't beeldscherm, zelfs specialisten.

En 'n monteur die meer dan 'n half uur rekent voor het stellen van de kleppen, nou vooruit, 'n uurtje.

Succes,

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2012-05-07 07:31:09

Telkens als ik het woord eend zie springen de tranen in m’n ogen.

Mijn schoonvader had een eend, crèmekleurig, mooie gave auto, hij reed er dagelijks mee om zijn krantje op te halen (twee kilometer) voor de rest een nieuwe peugeot.

Toen hij overleed bleef de eend onder het afdak staan, de broer van mijn partner wilde hem hebben (ik ben “aangetrouwd”)

Ik heb al een keer of zes gevraagd waarom hij er niets mee doet, komt wel is zijn antwoord.

Hij is nu zo goed als verrot, staat al vier jaar zeiknat onder een nat afdak, de motor start niet meer, de gaten vallen in de deuren en spatborden.

Jammer dat iemand zo nonchalant omgaat met een erfstuk, en dan nog wel een eend.

Cees.