Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

De blunder van Sarkozy

Auteur Bericht

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#0 Geplaatst: 2012-05-02 06:44:19

Volgens de Midi Libre heeft Nicolas Sarkozy, op verkiezingsbezoek in de Vaucluse, een enorme blunder gemaakt. In een toespraak zei hij dat hij blij was om in de Vaucluse te zijn en dat hij het altijd had betreurd dat hij niet aan de Middellandse Zee is geboren. Aangezien de Vaucluse niet aan de Middellandse Zee grenst, is dit niet goed gevallen bij de kiezers aldaar. Op twitter zijn de grappen dan ook niet van de lucht, aldus de Midi Libre. 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2012-05-02 08:10:36

Enorme blunder, enorme blunder.... volgens mij moet je het nog eens goed nalezen Bosbess.

zucht, dat stomme politieke moddergooien, en 't volk doer er lustig aan mee.

Cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2012-05-02 10:23:34

Dit geeft perfect de situatie weer.

Met de zinvan Sarkozy:

"....die, op verkiezingsbezoek in de Vaucluse, een enorme blunder gemaakt. In een toespraak zei hij dat hij blij was om in de Vaucluse te zijn en dat hij het altijd had betreurd dat hij niet aan de Middellandse Zee is geboren"

is niets mis.

Ik ben dit weekend tot mijn vreugde in Luxemburg geweest, maar ik vind het nog steeds jammer niet in ZO Azie te zijn geboren (rank en slank lijf i.p.v. plompe westerling). Daar zeuren mensen in het gevan van Sarkozy over als zijnde een blunder..

Ze zeuren niet over de vergissing met Camus, omdat ze zelf niet meer goed weten wie Camus was.  Dat is erger !  Niet dat het erg is, dat je Camus niet kent, maar dat je nooit het genoegen hebt mogen smaken, de proza  van Camus tot je te nemen. 


Op deze site hebben ooit de prachtige openingszinnen van Camus' nagelaten werk gestaan. Die zinnen sluiten zo prachtig aan bij de bepalende factoren van het klimaat in Frankrijk (niet de zon, maar de wind):  topic_redirect.php?topic=2039/

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2012-05-02 10:37:32

Inderdaad ontstond het gegniffel in de Franse sociale media niet zozeer rond de geografische vergissing van het Franse staatshoofd maar over diens verkeerde gebruik van de voornaam van schrijver Camus.

Wim

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#4 Geplaatst: 2012-05-02 12:38:39

Inderdaad had ik beter alvorens mijn bericht te plaatsen het artikel nog een keer door kunnen lezen. Dat de Camus-verwarring gisteren minder indruk op mij maakte, komt doordat ik daar niet zo zwaar aan tilde. Het kan immers ook een verspreking zijn en is dat waarschijnlijk ook. Daarbij moet ik bekennen dat ik nog nooit van Stéphanie Camus had gehoord. Even googelen leert mij dat hoewel er maar liefst zes Stéphanies Camus bestaan (met diverse beroepen) iedereen waarschijnlijk de zangeres in het hoofd heeft.

De andere fout van Sarkozy vind ik wel degelijk een blunder. Als je als zittende president in een bepaald departement op verkiezingsbezoek gaat en daar een voorbereide toespraak houdt, dan is het superdom als je er blijk van geeft dat je geen idee hebt waar het departement precies ligt. De vergoelijkende uitleg van Schelvis ligt voor de hand, maar zal op de kiezers van de Vaucluse weinig indruk maken, temeer daar Sarkozy's blijdschap om in de Vaucluse te zijn en zijn spijt dat hij niet aan de Méditerranée is geboren in één zin werden uitgesproken.

Maar vanavond krijgt hij nog een kans, wie weet. 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2012-05-02 13:19:45

Zucht,

We hebben het hier ooit gehad over van Parijs naar beneden, of naar boven naar Parijs.

Betekend dit dat Parijs op een berg ligt?

Cees.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#6 Geplaatst: 2012-05-02 23:57:41

"Zucht" ? ZUCHT !

Zojuist le Débat bijgewoond en die président-candidat maakt wel meer blunders dan die andere kandidaat. Te veel voor 'n president maar hij kan 't zich permitteren want na hem de zondvloed.

Fijn hè, dat verlichte despotisme.

Peter.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#7 Geplaatst: 2012-05-03 12:10:53

Om maar even op het "Débat" terug te komen..... ik hoorde tot de 18,5 miljoen kijkers, een beetje minder dan in 2007 tussen Ségo en Sarko.

Twee gespannen mannen, vooral Sarkozy in het begin die elkaar vooral met cijfers om de oren sloegen. Af en toe werden foute vriendjes of voorgangers van de stal gehaald.

Vooral saai en met twee presentatoren die inhoudelijk niets inbrachten.

Niets nieuws gehoord.

Ik denk niet dat dit debat keuzes zal hebben beïnvloed, noch meer stemmers naar de "urnes" al trekken.

Steven