Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Autoverzekering met NL rijbewijs?

Auteur Bericht

avatar#4899
banjoiste
Berichten: 9
Reacties: 96

#0 Geplaatst: 2012-05-13 13:46:36

Heb een hele tijd zitten zoeken, maar niet gevonden. Ik ben van plan om als wij weer naar FR gaan daar een kleine auto te kopen en die daar te laten staan voor plaatselijk gebruik. Ik heb gevonden dat ik mijn NL verzekeringsmaatschappij kan vragen om een verklaring over mijn schadevrije jaren voor de premiekorting, maar kan ik een auto kopen en op kenteken krijgen met een NL rijbewijs, en kan ik hem dan ook verzekerd krijgen, al is het alleen maar WA (het wordt toch geen dure, jonge kar!) om binnen de wet te blijven. Domicilie is geen probleem, ik betaal EDF al 6 jaar voor hetzelfde adres.

En wie weet of er ergens een lijst is waar je per type auto het aantal fiscale PK's kunt vinden? Dan kan ik een beetje zien wat het op kenteken zetten van een bepaald type auto kost.

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#1 Geplaatst: 2012-05-13 14:39:01

Dat Nederlandse rijbewijs is geen enkel probleem want dat had ik ook destijds toen ik mijn auto van een carte grise voorzag.

Die EDF rekening is voor de carte grise ook prima om te pretenderen dat je in Frankijk resideert.

Ikzelf zou echter de verzekering wel vertellen dat je Franse huis een residence secundaire is om in geval van schade hen geen uitvlucht in handen te geven om onder de vergoeding uit te komen.

De fiscale pk is aan de cilinderinhoud van de auto gekoppeld,

hier vind je de lijst.

Niet alleen van de fiscale pk's , maar ook van het tarief per région.

Overigens vind ik het een goed idee om een auto in frankrijk te stallen, Voor de prijs van een RyanAir ticket kun je zelf niet rijden.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2012-05-13 14:40:34

Een rijbewijs is een, een auto is twee, heeft niets met elkaar te maken.

Je kunt dus gewoon een wagen kopen en die verzekeren.

Ik ben eens aan het googelen gegaan op cheval fiscal en daar vond ik dit.

Of ik het begrijp is een ander verhaal ;-)

Volgens mij betaalde ik voor de C8 iets van 260 euro, maar het is erg verschillend per regio en ook de leeftijd van de auto speelt mee.

Als je het aantal cv weet kun je hier uitrekenen hoeveel je moet betalen.

Cees.

avatar#4294
Ron (03)
Berichten: 2
Reacties: 62

#3 Geplaatst: 2012-05-13 15:44:09

Zoals al gemeld geen enkel probleem. Voor de verzekering kan je ook eens kijken bij de aanbieders op het Internet. Deze zijn meest als label gelinkt aan een grote maatschappij. De premie is zeer aantrekkelijk en de gehele afhandeling loopt zonder kantoor of papierberg via het www. Ook hier is legitimatie en faktuurtje EDF voldoende. Succes.

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#4 Geplaatst: 2012-05-13 18:42:27

Ik ben het helemaal eens met HenriBik, dat het addertje onder het gras schuilt in het verkrijgen van een document op basis van foute inlichtingen, namelijk dat je in Frankrijk woont. Daar komt normaal gesproken niemand achter, maar in geval van schade weet je het maar nooit, vooral als die schade groot is. Ik zie misschen beren op de weg, maar als je plotseling voor een enorme schade zelf moet opdraaien sla je je voor je kop.

Is het niet mogelijk om een auto met NL kenteken hier achter te laten voor de tijd dat je in Frankrijk verblijft? Dan zit je natuurlijk wel met de NL wegenbelasting. Aan jou om af te wegen of je liever het (geringe) risico loopt op niet-vergoeding van schade of een paar euro wegenbelasting betaalt. Ik heb trouwens geen idee hoe lang je in Frankrijk met een NL kenteken mag rondrijden. Voor ik naar LDF emigreerde, deed ik dat jarenlang zes maanden per jaar.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2012-05-13 20:48:49

Getverderrie daar gaan we weer.

Hou toch eens op met die speculatieve berichten wat nergens op slaat.

Banjoiste vraagt of hij een auto hier kan verzekeren met een nl rijbewijs en wat hij moet betalen aan pk’s.

Al woont tie op de maan, het enige wat de verzekeringsman kán vragen, en dan benadruk ik kán, of hij zeker weet dat zijn maandelijkse overboeking vanaf de maan gedaan kan worden, niet meer en niet minder.

Al heeft hij drie vakantiehuizen, allemaal niets terzake.

wat een onzin zeg (texte veranderd)

Banjo, gewoon een oud karretje kopen, niet teveel fiscale pk’s, niet teveel garagekosten (want eenmaal in een garage in Frankrijk oei oei oei) en gewoon de goedkoopste verzekering erop gooien.

Wij hebben GMF maar je moet even vragen of ze die schadevrije jaren over willen nemen, dat doen ze niet allemaal.

Toen wij in Frankrijk kwamen was de enige die me dat zonder pardon wilde doen de MMA.

Bankier je hier toevallig, vraag of zij dat willen/kunnen, en nog een advies, fransen zijn gek op verzekeren en hoe meer je bij één onder brengt hoe lager de premie.

Cees.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#6 Geplaatst: 2012-05-13 23:06:56

@Cees:

Verzuchtingen als 'Bah, wat een gelul zeg', horen niet thuis in dit forum.

Wim

avatar#4899
banjoiste
Berichten: 9
Reacties: 96

#7 Geplaatst: 2012-07-29 15:28:16

Het karretje komt eraan: een dyane uit 1976. De verkoper doet hem nog door de contrôle technique en daarna wordt hij van mij. Op dit moment heeft de auto een gewone carte grise en zal de CT twee jaar geldig zijn. Nu ben ik aan het nadenken of ik bij het overschrijven meteen ga voor een carte grise de collection, omdat ik dan maar eens per vijf jaar de (minder strenge) CT hoef te doen en ik mogelijk ook minder kwijt ben aan verzekering. Lijkt mij interessant, zeker nu de beperkingen van een 'collection' niet meer bestaan. Dus heb ik twee vragen:

1-kan ik bij de overschrijving meteen overstappen op 'collection?

2-wordt dan de geldigheidsduur van de inmiddels uitgevoerde CT dan verlengd naar vijf jaar?

Dat verzekeren klopt inderdaad: mijn contactpersoon bij de bank probeert me steeds verzekeringen te verkopen wat haar maar steeds niet lukt, wie weet kan ik haar nu eens blij maken. Iemand op de hoogte van de producten van Banque Postal? :-)

Leuke bijkomstigheid: die mooie zwarte nummerplaten met zilverkleurige letters, echt zonde dat ze niet meer eindigen met je departementsnummer. Dat had toch wel iets, vind ik.

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#8 Geplaatst: 2012-08-03 15:08:06

Ik zou de diane meteen een mooi set platen en kenteken geven, waarom aarzelen ?

Voor dit soort auto's, voitures de collection, zijn speciale verzekeringsmaatschappijen. Kijk eens op hier  

Ik heb er mijn motor van 20 jaar oud verzekerd; fluitje van een cent, goedkoop, maar (gelukkig) geen ervaring met schade.

succes ermee,

JP

avatar#4899
banjoiste
Berichten: 9
Reacties: 96

#9 Geplaatst: 2012-08-03 17:03:50

Ik ben daar gaan kijken, maar heb niet de indruk dat het minder kost dan een 'gewone' verzekering. Waar ik een beetje iebelig van word is dat je meteen je hele doopceel moet lichten alleen maar om een prijsindicatie te kunnen krijgen, dat was overigens bij die gewone verzekeringssite ook zo. Wat ik me eigenlijk afvraag is hoe zoiets verder gaat: om de verzekering af te sluiten moet je het kenteken al hebben en dat heb ik nog niet, want we hebben de papieren nog niet. Kip-ei verhaal? Of niet? In de beschrijving hier op de site komt het er voor mij niet duidelijk uit.

We zijn gisteren gebeld door de verkopende partij. De auto gaat vandaag (3-8) naar de Contrôle Technique en dan horen wij van hem hoe die is verlopen. Laten we aannemen dat de keuring OK is, dan gaat de koop door. In NL betaal ik dan, krijg de sleutels en de benodigde papieren mee en ga naar het postkantoor voor de overschrijving. Dan heb ik al een verzekering geregeld (gaat met een simpel telefoontje, maar in het Frans telefoneren vind ik nog steeds geen pretje, ook al beheers ik de taal heel behoorlijk) en kan meteen met mijn aanwinst de weg op. Wat is hier gebruikelijk: eerst naar de préfecture, dan de auto ophalen, wanneer regel je dan de verzekering? Of moet je de auto onverzekerd (mag toch niet?) meenemen? Ik geloof dat onze verkoper hem eventueel wil brengen, misschien dat ik dat maar doe. Ik breng hem liever even naar huis dan dat ik met een pak ellende kom te zitten. De auto kan wel even op ons erf staan tot de verzekering geregeld is.

avatar#4899
banjoiste
Berichten: 9
Reacties: 96

#10 Geplaatst: 2012-08-10 21:08:59

@JP32: bij nader inzien nog eens gekeken en het is gelukt, we zijn nu bezig om de papieren af te werken. Het ziet er naar uit dat het wel gaat lukken. Premie was inderdaad niet hoog, dus meteen gedaan. Wagentje rijdt super, dus geen spijt!