Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

levensverzekering

Auteur Bericht

avatar#9972
Klaasje
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2012-05-13 23:22:24

Dit jaar wordt mijn in Nederland afgesloten levensverzekering ( van na 1990) uitgekeerd en gebruikt om de Nederlandse hypotheek van mijn Franse woning af te lossen. Ingevolge het belastingverdrag FR/NL ben ik in Frankrijk belastingplichtig. (Piloten en zeevarenden zijn belasting verschuldigt in het woonland). In Nederland zou ik vrijstelling hebben van belasting betalen omdat er volgens de verzekeringsmaatschappij de uitkering geen belast rentebestanddeel heeft.

Wie weet hoe het echt gaat en of ik iets aan moet geven volgend jaar in Frankrijk. Eventueel na aftrek van betaalde premies ver ruim 20 jaar.