Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Prepaid sim of forfaits sans engagement - mobile internet

Auteur Bericht

avatar#9976
Rykie
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2012-05-15 16:09:35

Ik ga eerstdaags huis zoek in Frankrijk en ben opzoek naar een mobile internet oplossing voor mijn smartphone.  Over het internet zie ik twee opties; prepaid sim en forfaits sans engagement.  Wat is het verschil tussen die twee opties?  Kan ik als buitenlander een fortaits sans engagement kopen voor een maand?


avatar#6127
Adriana
Berichten: 27
Reacties: 102

#1 Geplaatst: 2012-05-21 18:59:56

Er zijn op dit forum mensen die er veel meer verstand van hebben dan ik, maar het lijkt mij stug dat je voor zo'n korte termijn een prepaid of abo zou kunnen kopen. Dat kan in Nederland voor zover ik weet ook niet.

Als het echt maar om een maand gaat, kun je waarschijnlijk het beste een maand internet Europa toevoegen aan de belbundel van je Nederlandse provider.Hoeveel dat precies kost, hangt van je provider af.

Succes!

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#2 Geplaatst: 2012-05-21 19:10:05

Hallo,

Beide zijn wel mogelijk, met prepaid koop je een SIM-kaart en bepaal je zelf wat je daarmee doet, bij een forfait sans engagement neem je echt een abonnement maar zoals de naam aangeeft is daar geen minimale contractsduur aan verbonden dus indien nodig kan dit inderdaad voor één maand (is niet echt rendabel voor de betreffende operator maar niets staat de klant in de weg om het zo te doen).

Als antwoord op de vraag van Rykie : het verschil tussen prepaid en een abonnement zonder minimale contractsduur is dat je in het tweede geval echt een abonnement neemt voor een x bedrag per maand en je dus ook -zolang je het abonnement niet opzegt- dit bedrag iedere maand betaalt en daarvoor de bijbehorende diensten aangeboden krijgt. In het geval van prepaid zet je een bepaald beltegoed op je kaart en dat beltegoed mag je dan in een vooraf bekende periode (vaak is deze langer als je met een hoger bedrag opwaardeert) gebruiken. De lijn blijft daarnaast nog wat langer geldig maar het beltegoed kan komen te vervallen. Je legt je echter niet vast aan een maandelijks bedrag wat je betaalt.

In het geval van gebruik met een smartphone en dan met name het gebruik van mobiel Internet is een forfait sans engagement waarschijnlijk het meest interessant want in deze abonnementen zit meestal een bepaalde hoeveelheid datagebruik inbegrepen terwijl datagebruik bij prepaid veel duurder uit zal vallen.

Controleer voor vertrek uit Nederland wel even of de betreffende telefoon SIMlockvrij is.

Groeten,

Thomas