Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Bril online: koopje

Auteur Bericht

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#0 Geplaatst: 2012-05-19 17:36:14

Naar aanleiding van het bericht van Wim op de homepage maar even m'n eigen ervaring met brillen in Frankrijk. M'n bril was namelijk aan vervanging toe, maar dat mocht ook wel, want de prijs was nog in guldens zo bleek op het bonnetje.

Helaas kun je in Frankrijk niet zomaar bij een opticiën een bril aan laten meten, dus afspraak gemaakt bij een oogarts: wachttijd 3 maanden en 2 weken van tevoren herbevestigen (het lijkt wel een lijnvlucht). De meting met een autorefractor in een hoekje van de wachtkamer 'en plain public' en daarna de boldrukmeting, afgehandeld in 1 minuut. Vervolgens een uur wachten waarna de oogarts snel even de automatische oogmeting herbevestigd en de ogen controleert. Geen wonder dat de Franse gezondheidszorg zo duur is: inefficientie in extremis.

Gewapend met een recept stort ik mij niet op de lokale opticiëns, maar op internet. De reden: een bril met de gewenste opties, dus varifocaal, meekleuren, ontspiegeld, gehard etc. oftewel met álle opties komt op minimaal €300,-

Ga ik naar 1 van de vele internetwebwinkels in de VS, dan kan dat ook voor ca. €40,-! Ik heb er in totaal twee besteld, een dure van €100 en een goedkope van €38,- De goedkope is voor in de auto:niet meekleurend, maar met een clip-on zonnebril. Let wel: magnetische clip-on, vrijwel onbekend in Europa, maar dus zonder pootjes die je bril beschadigen Beide brillen bevallen uitstekend.

Gemelde prijzen zijn inclusief verzendkosten en de douane heeft geen heffing gedaan, dus ook nog btw vrij. Levertijd ca. 3 weken.

Ik zou zeggen: waag het gerust eens, het prijsverschil is enorm.


avatar#9270
Puechmirou
Berichten: 1
Reacties: 4

#1 Geplaatst: 2012-05-19 19:09:07

Ik geloof het graag. Mijn vorige bril bij Optic2000 kosste nog 830€.

Een vervanging van één glas kwam op 350€

Ik heb nu een bril gekocht bij één van de vele winkels van Eyesandmore in Nederland. Prijs voor multifocaal, extra dun, ontspiegeld en gehard met montuur kwam op 150€ incl. oogmeting.

Bij de laatste vervanging van het glas bij Optic2000 heb ik het Nederlandse foldertje laten zien. Leverde meteen 50% korting op. Maar dat ene glas was nog altijd duurder dan een hele bril.

We zijn allemaal wel eens in Nederland: http://www.eyesandmore.nl/

Ik ben in ieder geval heel tevreden met het resultaat.

avatar#3090
corridor
Berichten: 24
Reacties: 51

#2 Geplaatst: 2012-05-20 11:50:55

Jako verrassend, had nooit gedacht dat je ook opgemete brillen via internet zou kunnen aanschaffen. Maar ben benieuwd hoe gaat dat met het montuur uitkiezen, passen en afregelen voor de juiste stand.

Kun je misschien een site aanbevelen waar je terecht kunt en waar jij goede ervaringen mee hebt, alleen Amerikaans ?

met de groeten van Corinne

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#3 Geplaatst: 2012-05-20 14:13:48

Een montuur online uitzoeken is erger dan bij een opticien, de keuze is nog veel groter. Uiteraard moet je van jezelf de juiste maten weten: meet je huidige bril op. Zo erg nauw let dat niet eens, maar wel goed opletten dat je een frame met de juiste maten besteld. Of een bril ook staat gaat eenvoudig: maak een foto van je gezicht en upload die naar de site. Vervolgens kun je elke gewenste bril op je  hoofd zetten en uitproberen en niet eens in spiegelbeeld.;-)

Ik ben altijd een beetje huiverig voor het aanbevelen van een webwinkel: mijn ervaring was prima, maar dat wil niet zeggen dat iedereen die ervaring heeft.

Ik heb mijn bestellingen geplaatst bij goggles4u.com

Reden voor deze winkel: betaling per paypal mogelijk en via paypal kun je in geval van dispuut een claimprocedure starten, de winkel is BBB accredited en aangesloten bij resellerratings.com waar je ook eventueel een klacht in behandeling kunt geven.

Andere bekende webwinkels zijn o.a.:

39dollarglasses.com

eyebuydirect.com

glassesusa.com

Maar er zijn er nog veel meer die je met even googlen kunt vinden. Elke winkel heeft z'n eigen handige en minder handige dingen, dat moet je zelf ervaren.

Ondanks het 'eurogezeur' is onze euro nog steeds keihard in de wereld waardoor aankopen buiten het eurogebied goedkoop zijn. De meeste winkels maken ook nog eens gebruik van fabrieken in het verre oosten wat de kostprijs nog verder verlaagd.

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#4 Geplaatst: 2012-05-20 17:05:07

Als ik dit hierboven allemaal lees en al die sites bekijk, moet ik onwillekeurig denken aan mijn eigen opticiën in het naburige oude mijnwerkersstadje. Een opgewekte jongeman met een winkeltje en daarachter een kleine bedrijfsruimte, waar hij oogmetingen verricht, glazen slijpt en brillen repareert. Als je er op woensdagmiddag binnenkomt, zitten zijn twee kleine kinderen in het wachthoekje met lego te spelen en te tekenen, want moeder werkt ook.

Hij is een toonbeeld van vriendelijkheid en geduld, wat je goed kunt zien als je op je beurt moet wachten, terwijl hij met andere, soms heel lastige klanten bezig is. Hij heeft brillen in alle prijsklassen, maar na mijn staaroperatie haalde hij uit een laadje een best chique bril voor 59 euro inclusief glazen. Toen na de postoperatieve controle door de oogarts bleek dat de glazen iets moesten worden aangepast, kreeg ik gratis nieuwe. Een schroefje los? Een poot scheef (ik was er op gaan zitten)? Hij zet vast en buigt recht en maakt en passant de glazen even schoon. Van betalen wil hij niet weten.

Wat ik me nu afvraag:

- wat doen mensen die hun brillen op bovenstaande websites bestellen met een los schroefje of een ander mankementje aan hun bril? Sturen ze die voor reparatie terug naar de VS of lopen ze ook bij mijn opticiën naar binnen om het gratis te laten repareren?

- hoe vaak schaf je eigenlijk een nieuwe bril aan en moet die in een winkel per se 800 euro kosten?

- zijn die brillen per internet mooier dan in de winkel? Mijn jongeman heeft echt veel mooiere monturen dan ik op bovenstaande sites vond.

- denken mensen wel eens aan de kleine middenstander die ook moet leven? Of aan de franse en europese economie? Of denken ze alleen maar aan hun eigen, soms goedgevulde, portemonnee?

Ik maak m'n borst alvast nat voor wat ik nu weer allemaal over me heen ga krijgen...

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#5 Geplaatst: 2012-05-20 17:44:55

Je mag gelukkig zijn met je kleine middenstander, ik heb hem hier niet gevonden. Net als de anderen kom ik in Frankrijk uit op een vraagprijs van 300-1000 Euro voor een doodnormale bril en dat weiger ik te betalen.

Oogmetingen verrichten is in Frankrijk wettelijk voorbehouden aan oogartsen, een opticien mag slechts een kleine aanpassing doen aan een bestaand recept na goedkeuring van die oogarts.

Ik kan me niet voorstellen dat jouw kleine middenstander mooiere monturen heeft dan de schier oneindige voorraad van de rest van de wereld.

Een los schroefje verhelp ik zelf, en anders bestel ik gewoon een nieuwe bril.

Voor het bedrag wat een Franse opticien rekent voor 1 bril kan ik elders met gemak 10 brillen kopen.

En wie zegt dat die Franse opticien de bril niet ook gewoon besteld bij een fabriek in Pakistan of Hongkong en dus een winstmarge van 1000% maakt?-over de rug van de secu, de verzekering en de Franse burger.

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#6 Geplaatst: 2012-05-20 19:29:49

Dat is het probleem met alles wat gesubsidieerd/vergoed wordt. De Fransen betalen graag ruim om een 'goede' mutuelle te hebben die de brillen en glazen ruimschoots 'vergoedt' (tussen aanhalingstekens want je spaart er deels voor). Gevolg is dat de prijzen ook navenant zijn. Dat zag je ook met de zonnepanelen. De service is echt wel wat waard en Bosbess heeft wel gelijk maar ik denk echt dat de winstmarges hoog zijn en die zal dus niet liggen aan het einde van de keten bij de kleine opticien die niet aangesloten is bij een keten.

Ingrid

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#7 Geplaatst: 2012-05-20 19:49:39

Dan heb ik hoogstwaarschijnlijk geluk gehad met mijn sympathieke jongeman. Je antwoord, Jako, roept wel een paar aardige vragen op. Ik zal een dezer dagen maar eens bij m'n opticiën gaan buurten om hem te vragen hoe het kan dat hij ogen meet, als dat wettelijk aan oogartsen is voorbehouden. En waarom mijn bril zo goedkoop was. Dan zal ik ook even kijken naar de prijzen van zijn tentoongestelde brillen. Dat had ik tijdens het wachten al eens gedaan, maar ik ben ze weer vergeten. Maar prijzen van 800 of 1000 euro waren me vast bijgebleven.

Na bezoek aan de opticiën kom ik er op terug.

Worden die amerikaanse internetbrillen trouwens door secu en verzekering vergoed?

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#8 Geplaatst: 2012-05-20 22:02:37

Nee, die worden die niet vergoedt. Er zijn wel Franse webwinkels die vergoedt worden, maar die zitten in dezelfde prijsrange als de gewone winkels en met de procedure dat je uitsluitend een bril kunt bestellen op vertoon (fax/email) van een brilrecept van een oogarts. Het prijsverschil met de buitenlandse webshops compenseerd m.i. het gemis aan vergoeding ruimschoots. Bedenk dat hier de kale montuurprijs in de etalage ligt. Een montuur van €100,- is dus zonder glazen en dat is meestal zo'n beetje het goedkoopste wat ze te bieden hebben. Daar komt dan  nog 2 keer 100 euro (of meer) bij voor de glazen.

De goedkoopste bril in de VS kost ca US$ 4,- en dat is inclusief eenvoudige glazen op individuele sterkte.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#9 Geplaatst: 2012-05-20 22:28:18

Hangt er maar net vanaf wat je nodig hebt voor bril waar je beter af bent.

- Presbyten zonder andere correctie hebben gewoon een leesbril nodig. Die kun je zelfs voor een paar euro op de markt kopen of bij de supermarkt. Even testen met een voorbeeld met kleine lettertjes en voilà. Sterktes tussen +0,5 en +3,0. Ik heb ze overal in huis liggen en wat sterkere versies voor priegelwerk.

- Presbyten die veel met een beeldscherm werken raad ik een iets minder sterke leesbril aan want afstand is groter (scherm 60-70cm terwijl lezen 30-40cm is).

- Een beetje myoop (bijziend) of hypermetroop (verziend) kunnen best geholpen worden met een "internet-bril". Wel zorgen dat de juiste pupildistantie bekend is al luistert dat bij enkelvoudige glazen niet zo nauw.

- Als er cylinders bij komen kijken (astigmatisme) wordt het wat ingewikkelder, zeker in combinatie met myopie of hypermetropie. Pupildistantie belangrijk.

- Geen idee of "progressieve" oftewel varifocusbrillen, al of niet in combinatie met astigmatisme van internet goed zijn. Pupildistantie is belangrijk en ook de plek waar hij op je neus staat i.v.m. centrering.

Varifocusbrillen zijn trouwens niet echt handig bij beeldschermwerk want je kijkt vnl. door het onderste gedeelte en aangezien presbyten nu eenmaal ook cervicale arthrose hebben, kan dat "bobo" geven. Ik heb ook al de nodige buschauffeurs op hun gezicht zien gaan bij het uitstappen want ze zagen de treden niet goed (want keken door het leesgedeelte).

Bij keuringen meten wij altijd de visus. Als die boven de 8/10 is kun je daar prima mee autorijden. Vaak hoor il: "ja maar de oogarts heeft toch maar een nieuw recept gegeven. Medisch overbodig maar kassa voor de opticiens want de dokter heeft het gezegd!

Steven

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#10 Geplaatst: 2012-05-21 10:33:11

Helemaal mee eens. Mijn recept schrijft een varifocale bril voor, omdat ik dat zelf aangaf. Maar ik kan natuurlijk het leesdeel gewoon weglaten uit het recept als ik de bestelling plaats. Je kunt overigens ook nog 'spelen' met de verhouding ver/dichtbij. Ik heb begrepen dat die standaard 60/40 % is, maar je kunt ook een andere verhouding bestellen. Ook voor computerwerk zijn andere verhoudingen beschikbaar, als je aangeeft dat je de bril daarvoor wilt gebruiken en zelfs de pupilafstand mag afwijken tussen veraf en dichtbij zonder dat de bril duurder wordt.

Het ging mij vooral om het bericht dat er in Frankrijk een aparte korting komt voor de arme gezinnen, terwijl in mijn optiek de prijs van een bril gewoon veel te hoog is.

Als je in Frankrijk ook een volwaardige 'bril volgens recept' zou kunnen kopen voor minder dan een tientje is de hele regeling niet nodig. Waarom kan dat dan in de VS, het rijkste land ter wereld,  wel?

avatar#9385
Wannox
Berichten: 4
Reacties: 25

#11 Geplaatst: 2012-05-21 14:26:12

Mijn laatste Zwitserse bril was CHF 1400.—Ondertussen ben ik ook omgeschakeld op Internet brillen (http://www.zennioptical.com/) en daar ben ik meer dan tevreden mee.  Ondertussen ben ik 8 brillen verder en met het bedrag misschien net op de helft van mijn laatste CH bril.

Normaal is mijn bril -7 en -8 plus een variofocus lees deel dat 2.5 D minder sterk. Voor gewoon dagelijks gebruik voldoende, maar als ik bv op de bank lig en TV kijk moet ik door het bovenste deel van de bril kijken (probeer dat maar eens) , dus een TV bril besteld met een vaste sterkte, zonder leesdeel dus – geen nekpijn meer.

In een andere situatie sta ik boven op een trapje en ben aan het proberen een draadje in een kroonsteentje te stoppen, om het goed te kunnen zien moet ik door het onderste stukje van het leesdeel kijken, helemaal kin omhoog en je valt van de trap. Dat werd dus een werkbril met de sterkte van het leesdeel, kan ik ook prima mee computeren.

Het piepkleine priegelwerk doe ik zonder bril want ik heb een prima ingebouwde loep.

Ik bril al 40 jaar en kan ondertussen zelf wel pootjes buigen en schroefjes vastzetten. Voor de glazen van de internet brillen neem ik altijd de dunste dan loop ik niet met jampot glazen zoals een "gratis" bril die ik ergens een keer kreeg. (nooit gedragen)

wimb

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#12 Geplaatst: 2012-05-22 12:50:40

Générale d'Optique heeft 430 winkels in Frankrijk: magasins

Wij kochten daar (in Sète) met het recept van een oogarts (consult sans rendez-vous à 28 euro per persoon) op 18 Oktober 2007 3 brillen à 39 euro per bril inclusief glazen. Zowel consult als brillen werden grotendeels vergoed door CPAM en mutuelle: totale kosten: 173 € CPAM vergoedde 57 € en mutuelle vergoedde 113 €.

Wij zijn tevreden over deze brillen. Aan mijn leesbril heb ik twee maal bij die zaak een verloren schroefje laten vervangen, hetgeen gratis gedaan werd.

Een mogelijk nadeel voor anderen kan zijn dat je voor die prijs maar één montuur aangeboden werd waarvan je alleen de kleur kon kiezen. Maar voor een leesbril en een autoriijdbril vond ik dat niet erg.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#13 Geplaatst: 2012-05-22 15:16:46

Dat zijn betere prijzen. Goed om te zien dat er ook in de Franse markt beweging zit. Helaas zitten de meest nabije vestigingen voor mij op ruim een uur rijden. Twee bezoeken=dik 4 uur rijden voor 1 brilletje, dat is me te veel.

Als je nazoekt wie er achter deze winkelketen zit moet ik toch even glimlachen:

General Optique=Groupe Grandvision=100% eigendom van HAL Holding gevestigd te Curacao en genoteerd op de beurs in Amsterdam. HAL is een voortvloeisel van de Nederlandsch Amerikaansche Stoomvaart Maatschappij en ook Pearl behoort tot de groep.

Eigenlijk een Nederlandse winkel dus, wellicht de luis-in-de-pels die de Franse markt nodig heeft.

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#14 Geplaatst: 2012-05-22 16:41:54

Net terug van een gezellig bezoekje aan mijn opticiën, dat waarschijnlijk vanwege het hondenweer niet werd gestoord door andere klanten.

Hoe werkt het nu in Frankrijk?

De jongeman, ik zal hem maar bij zijn mooie voornaam noemen, Sébastien, is opticiën, maar hij is ook optometrist. Na studies in Lyon en Parijs heeft hij daarvoor een diploma behaald en op zijn winkelruit staat o.a. geschilderd: opticien-optometrist. Hoewel er dus een officiële opleiding voor bestaat, is het beroep van optometrist in Frankrijk niet erkend. Het opmeten van ogen is, zoals Jako al schreef, aan oogartsen voorbehouden evenals het aanmeten van contactlenzen. Maar... er bestaat sinds 2007 een wettelijke uitzondering: een recept van een oogarts van minder dan drie jaar oud mag door een opticiën-optometrist worden aangepast, indien dat na oogmeting noodzakelijk blijkt. Onnodig te vermelden dat veel opticiëns dus meetapparatuur in hun winkel hebben en dat daar wellicht wel eens een meting zonder oogarts-recept tussendoor glipt... Maar let op: secu en mutuelles eisen voor de vergoeding wel degelijk een oogarts-recept van minder dan drie jaar oud.

Dan heb je ook nog de orthoptisten: paramedische specialisten die zich bezighouden met oogafwijkingen als scheelzien, luie ogen enz. Dat is wel een officieel erkend beroep.

Wat de officiële erkenning van het beroep optometrist in Frankrijk tegenhoudt, is de sterke invloed van de ophthalmologen die hun monopolie wensen te behouden. Daar komt bij (inside info van Sébastien) dat de voorzitter van hun beroepsvereniging getrouwd is met een opthoptiste...  

De winkel van Sébastien is op maandag gesloten, naar ik dacht omdat hijtwee vrije dagen per week wil hebben. Maar hij vertelde dat hij op maandag werkt bij de bekende oogarts en -chirurg Pierre Coulon in Alès, waar hij alle voorkomende handelingen verricht (geen operaties). Zo vormt hij met zijn winkeltje een soort dependance voor de oogarts, waarheen hij uiteraard zonodig ook klanten verwijst. Dit alles tot grote tevredenheid ook van ons, bewoners van het platteland, waar geen oogartsen zijn gevestigd.

Nu de prijzen van de brillen. Zoals Jako al vermoedde, komen alle brillen onder de 100 euro uit Azië, meestal uit China. Er bestaan ook goedkope brillen waar Made in France op staat, maar die komen dan in onderdelen naar Frankrijk en worden hier in elkaar gezet. De brillen van Sébastien variëren in prijs van 39 euro (net als die van Henri Bik inclusief glazen) tot en met 329 euro. Voor dat laatste bedrag heb je een bril met een doublé montuur. Het fantastisch blitse montuur dat ik uit zou kiezen, als ik de bril niet alleen voor tv en autorijden nodig had, bleek 229 euro te kosten, echt een prachtexemplaar. Volgens Sébastien kosten in Frankrijk alleen brillen van Cartier en andere dure merken 800 à 1000 euro.

Tot zover het resultaat van mijn opticiën-bezoekje. Ik ben er ook blij mee voor de man die ik in het café heb ontmoet, die geen mutuelle kan betalen en ook geen oogarts en daarom rondloopt met een bril van 2 euro van de rommelmarkt. Misschien kan hij wel 39 euro opbrengen, want dat kopje koffie in het café kan hij ook betalen. 

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#15 Geplaatst: 2012-05-22 18:57:42

Optometristen zijn vaak beter uitgerust (en zeker even goed opgeleid)  dan oogartsen voor het aanmeten van brillen want sommigen onder de oogartsen vinden het maar duur te investeren in goede apparatuur.

Een simpele oogdrukmeting kan een optometrist ook goed doen, evenals gezichtsveldmetingen. En hij weet heus wel als er pathologie is zodat er doorverwezen moet worden naar een oogarts.

Ik denk dat de wal het schip wel gaat keren: de wachttijden en kosten lopen steeds meer op en oogartsen zijn nu eenmaal dokters die zich gewoon met oogziekten moeten gaan bezighouden. 

Analogie met mondhygiënisten (die er in Frankrijk niet zijn), vroedvrouwen (de obstétricien is meestal helemaal niet nodig). Chronische ziekten kunnen vaak beter door gespecialiseerde verpleegkundigen worden begeleid.

Er is geen artsentekort in Frankrijk. Ze kunnen en willen niet delegeren. Vaak mogen ze het ook niet want de almachtige "ordre des médecins" bestaat uit meestal oude mannen met de vernieuwingsdrang van een ouderling uit Barneveld.

Steven

avatar#3090
corridor
Berichten: 24
Reacties: 51

#16 Geplaatst: 2012-05-24 22:56:58

Taciturne,

In een ander draadje over een "goedkope mutuelle" stel je op 11/5 voor om het ooglaseren aan beide ogen volledig te vergoeden, nu mijn vraag :

Heeft het zin om je ogen te laseren als je zowel een leescorrecte van 2.5 als een correctie van 2.0 voor in de verte kijken hebt ?

Van een kennis die vroeger een veel sterkere bril droeg en die nu is gelaserd hoorde ik dat je minimaal een correcte van 6 (?) moet hebben wil het effectief zijn, klopt dit ?

Hoop dat je me kunt antwoorden, Corinne

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#17 Geplaatst: 2012-05-24 23:23:10

Corinne,

Er zijn verschillende lasertechnieken. Principe is dat het hoornvlies (buitenste laag van het oog) wordt gecorrigeerd. 

Presbytie (ouderdomsverziendheid) wordt veroorzaakt door een verharding van de ooglens, treedt op na ca. 45 jaar.  Bij iedereen. Daar komt men met laseren niet aan. Een leescorrectie zal dus steeds nodig zijn maar met laseren kan in elk geval weer goed in de verte gezien worden.

Bovenstaande voor zover mijn kennis reikt.... De ontwikkelingen gaan hard!

Steven

avatar#3090
corridor
Berichten: 24
Reacties: 51

#18 Geplaatst: 2012-05-24 23:44:49

Bedankt Steven voor je snelle antwoord !

avatar#9280
HenriII
Berichten: 0
Reacties: 5

#19 Geplaatst: 2012-05-29 18:40:33

Naar aanleiding van dit onderwerp over de hoge kosten voor een bril en de alternatieven heb ik een nieuwe bril besteld bij www.ZenniOptical.com voor de prijs incl verzendkosten van usd 65,85 ± € 52,= op 21 mei met progressive glazen hoofdzakelijk om te lezen en voor de pc, deze is hedenmorgen thuis bezorgd met FedEx, ik moet zeggen hij is voor mij perfect en heb voor een leuk bedrag een prachtige chique reserve bril, ik heb in 2010 hier in de buurt een nieuwe bril laten aanmeten bij een opticien in Lubersac die koste toen € 587,=.

Van de CPAM € 9,= en van de mutuele € 46,= ontvangen toen en een beetje te duur om hem nu al in de kast te leggen.

Ik heb overigens de gegevens van deze bril ingevuld op internet voor de bril van ZenniOptical.

Voor die dure bril heb ik een jaar in de wacht gestaan voor een afspraak met een oogarts en een week ervoor werd de afspraak nog eens met 2 maanden opgeschoven.

Kon inmiddels de mm streepjes op de duimstok nog nauwelijks onderscheiden.

Ben naar een opticien gegaan, oogmeting laten doen en de bril laten maken, maarja om zo,n dure nog een keer te laten maken vind ik iet wat overdreven, dus het onderwerp Bril online : koopje, kwam voor mij precies op tijd.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#20 Geplaatst: 2012-05-29 21:38:47

Zojuist heb ik bij de Lidl nota bene wel vier leesbrilletjes gekocht want ik raak ze overal kwijt of ze vallen in zaagmachines en zo.

2.49 per stuk.

Peter.