Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Ons landje wordt opgesplitst en nu hebben we geen huisnummer meer

Auteur Bericht

avatar#9300
dirkheinrichs
Berichten: 2
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2012-05-21 16:08:27

Bonjour,

We hebben een stukje grond in Noord Frankrijk. Het stukje grond bestaat uit drie percelen. Op een van de percelen staat het oude woonhuis. Dat perceel verkopen we, plus nog een ander stukje. Zodat nog een stuk over blijft. Hierop staat onze houten verrijdbare chalet. (Tenminste er zitten wielen onder maar bijna niet te verplaatsen 11 meter lang en 3.65 meter breed)

Wij willen voor dat stukje grond water- en een electriciteitsaansluiting .

Hierbij onze vragen:

Kunnen we voor een perceel zonder huisnummer, maar wel kadastraal vastgelegd aansluitingen krijgen voor water en electriciteit. Zo ja, hoe doen we dat.

Een andere vraag is kunnen we voor dit stukje grond een aparte huisnummer aanvragen, bijvoorbeeld een a nummer. Moeten we hiervoor bij de burgemeester zijn of ergens anders.

Alvast met dank    Lies en Dirk

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2012-05-21 18:38:09

De meeste huizen op het Franse platteland kennen geen huisnummer. Men werkt voor aansluitingen van openbare nutsbedrijven dan meestal met de aanduiding lieu-dit of gebruikt de kadastrale nummers.

Wim

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#2 Geplaatst: 2012-05-21 20:17:17

Op dit moment wordt in geheel Frankrijk de operation Numérue uitgerold. Op verzoek van la Poste (en de gps-leveranciers, zeggen 'ze'). Per departement natuurlijk, nu is de Allier aan de beurt.

Dit betekent dat alle straten en stegen 'n naam zullen krijgen, en alle percelen 'n huisnummer. Bijkans 'n militaire operatie, maar dat is aan la Poste wel toevertrouwd. Alsof Napoléon Bonaparte is verrezen en neergedaald.

Ook is er inspraak. De gemeenteraad komt met voorstellen aan de inwoners en u kunt uw alternatief aandragen. Zo zou ik komen te wonen aan de Rue des Lauriers. Dat vond ik te veel "HLM", te stads. Bovendien is 'mijn' weggetje geen rue.

Ik stelde voor Chemin des Moineaux, die haag wordt immers bevolkt door 'n kolonie van duizenden mussen en ander gevogelte èn ik ben lid van de LPO. Eigenlijk wilde ik liever Chemin du Refuge (voor dat gevogelte maar vooral ook voor die enige bewoner). De burgemeester vond dit iets te, tja wat ? Iets te maquis ?

En zo zal het worden : 4 Chemin des Moineaux want links en rechts van mj liggen nog twee percelen en je weet maar nooit.

Van la Poste krijgen we straks gratis verhuisberichten en stickers en wat niet al. De gemeente draait op voor de straatnaam- en huisnummerbordjes en voor de plaatsing daarvan.

Godzijdank blijft de oorspronkelijke aanduiding lieu dit ... gehandhaafd.

'n Aardige anekdote tot slot : op 't platteland willen 'linkse' en 'rechtse' huisnummers nogal uiteenlopen vanwege de percelen. Zo kun je de nummers 56, 58, 60 en 72 krijgen tegenover 13, 15 en 17. Dat wekt verwarring, dus er wordt 'gedecalleerd', er worden nummers overgeslagen om 'n beetje in de pas te lopen.

Nu kreeg 'n perceel van vakantiehoudende Nederlanders het nummer 78. De eigenaren vonden dit lastig, zwasantedieswiet. Katreven was toch gemakkelijker ?

"Geen probleem, u wordt nummer 80", zo besloot de burgemeester.

Heerlijk toch, die inspraak.

Peter.

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#3 Geplaatst: 2012-05-22 07:47:25

Goeiemorgen Lies en Dirk, mijn ervaring speelt in het zuiden van Frankrijk (Gard), maar de situatie lijkt op die van jullie. Een stuk woeste grond met stacaravan aan een grindweggetje zonder naam. In 2007 kwam een ambtenaar van de gemeente vragen of de boer 200 meter verderop misschien een huisnummer wilde. Dat wilde hij en, zei hij, de mensen van die stacaravan willen dat vast ook wel. Een paar maanden later lagen in de respectievelijke brievenbussen de huisnummers 194 (stacaravan) en 196 (boer) van de lieu-dit. 

De stacaravan werd door de boer voorzien van water (dat hij ook voor zichzelf uit de rivier pompte) en stroom. Helaas overleed de man in 2008 en de kopers van zijn huis zijn Parijzenaars, die er vrijwel nooit zijn. Dus wendden de eigenaren van de stacaravan zich tot EDF. EDF wilde alleen stroom aanleggen als de gemeente daarvoor toestemming gaf. Op naar de burgemeester. Die verleende de toestemming met als reden dat de stacaravan er al lang genoeg stond.

Ondertussen waren ook de Parijzenaars naar de burgemeester gestapt om eau-de-ville te vragen. Dat was de boer nooit gelukt, omdat het een zeer afgelegen buitengebied betreft. Maar voor dit sjieke artsenechtpaar wilde de burgemeester wel extra zijn best doen. Hij overlegde met zijn collega van de buurgemeente, waaraan de propriété van de Parijzenaars, gescheiden door de rivier, grenst en zie: binnen de kortste keren kwam deze buurgemeente letterlijk over de brug met een waterleiding. Dat zal de Parijzenaars een lieve duit hebben gekost, maar ze hebben dan toch maar mooi hun water.

De moraal van dit verhaal: wend je tot de burgemeester! 

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#4 Geplaatst: 2012-05-22 13:01:33

Ook bij ons stadje waren er veel aftgelegen wegen zonder huisnummers.

Een paar jaar geleden heeft de gemeente dat heel origineel opgelost:

Elk huis kreeg een huisnummer dat het aantal meters vanaf het begin aangeeft.

Dus 200 Chemin de Romany ligt 200 meter vanaf het begin. De buurman wordt dan 230 Chemin de Coste als zijn perceel 30 meter verder begint.

In de praktijk blijkt dit heel handig want vaak zijn het grote percelen, waarop in de loop der jaren huizen bijgebouwd worden, die dan het opvolgende nummer krijgen dus 201, 202, 203...

avatar#3090
corridor
Berichten: 24
Reacties: 51

#5 Geplaatst: 2012-05-24 22:31:10

Henri, ik denk niet dat jouw gemeente die originele nummering heeft uitgevonden. Zowel in onze vorige als in onze huidige woonplaats (ander departement) wonen we op een nummer dat aangeeft hoever de woning van het begin van de weg afligt. Deze wijze van nummeren komt in ieder geval hier in het zuiden heel vaak voor en vind ik het heel handig bij het zoeken naar een adres.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#6 Geplaatst: 2012-05-25 08:22:57

Deze wijze van nummering komt ook in Brandenburg voor, de Duitse deelstaat die rondom Berlijn ligt. Men zegt dat dit systeem meegebracht werd door de Hugenotten die in de tijd van Frederik de Grote massaal het land binnen kwamen, want Frederik zei dat in zijn land (Pruisen) eenieder op zijn manier zalig kan worden. Dat was midden 18e eeuw.

Christian von Klösterlein

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#7 Geplaatst: 2012-05-25 08:37:02

Ook in verschillende kleinere gemeenten in ons département le Loiret is het huisnummer het aantal meters vanaf het begin van de weg, gerekend vanuit het centrum. Ik vind het een handig systeem.

Steven

avatar#9300
dirkheinrichs
Berichten: 2
Reacties: 3

#8 Geplaatst: 2012-05-26 10:03:21

We worden blij wanneer we jullie berichten lees en nu weten we weer waarom we het in Frankrijk altijd zo heerlijk vinden

We gaan een aansluiuting aanvragen. Dank jullie wel.

Lies en Dirk