Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

G3C schotel met 2 koppen lukt niet voor ontvangst 2 Astra's?

Auteur Bericht

avatar#8487
Françoise (37)
Berichten: 4
Reacties: 30

#0 Geplaatst: 2012-05-22 09:38:19

Een tijd geleden ben ik op dit forum goed geadviseerd over de aanschaf en uitleg van een schotel waarmee ik zowel de Franse als de Engelse zenders kan zien. Uiteindelijk ben ik uitgekomen op een G3C (Bisat) schotel met 2 koppen. Ik heb alle juiste spullen voor de schotel gekocht in Nederland. De installateur is gister langsgeweest en het eerste wat hij zei, was dat dat 'hier' niet gaat lukken. De 2 koppen zouden te dicht bij elkaar zitten o.i.d.?, hij noemde een aantal graden, maar dat heb ik niet begrepen. Volgens hem zitten de 2 Astra's te ver uit elkaar. Met 'hier' bedoelt hij een dorp in de Touraine het Loiregebied; qua ligging geen bijzonderheden. Overigens was zijn devis heel redelijk en hij zei dat hij een aparte schotel mee zou nemen voor de Franse zenders, wat bij de prijs is inbegrepen. Kan iemand hier iets over zeggen? Ik heb niets op internet kunnen vinden dat het niet lukt om 2 Astra's te ontvangen met juist deze speciale schotel? Ik heb er niets op tegen dat hij een 2e schotel plaatst, maar ik wil graag weten waarom dit niet kan.

N.B.Misschien heb ik niet helemaal goed begrepen waarom het niet zou lukken. Hij heeft een goede reputatie is al meer dan 15 jaar specialist in het installeren van schotels etc. in deze regio.

Alvast bedankt, groeten,

Françoise

avatar#7489
bcw
Berichten: 9
Reacties: 58

#1 Geplaatst: 2012-05-22 10:35:59

Hallo Françoise,
Eerder dit jaar is met succes een G3C schotel geplaatst bij een vriend van ons. Wij wonen in de Tarn.
Met deze schotel ontvangt hij Astra 1,2 en 3. In deze schotel zijn LNBs van het merk ALPS geplaatst. (De LNB's zijn de koppen die op de arm van de schotel gemonteerd moeten worden).
Het uitrichten van die koppen is wel een klus, maar wij konden er zeer redelijke resultaten mee bereiken op alle drie de satellieten.
Ik kan mij moeilijk voorstellen dat dat in de Loire niet gaat lukken.

Mogelijk heb je koppen die niet bij de schotel passen. Welk merk heb je gebruikt?

Groeten,
Ben

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#2 Geplaatst: 2012-05-22 11:13:49

Eigenlijk is de Visiosat Bisatellite net een meccanodoos. De aanduiding G3C slaat alleen maar op een metalen plaatje (houder voor de LNB) dat aan het einde van de arm komt te zitten. De G3C is op 2 plaatsen zodanig gebogen dat als je op die 3 vlakken een LNB monteert die precies naar Astra 1 (19.2) Astra 2 (28.2) en Astra 3 (25.3) wijzen. Zo zijn er nog veel meer varieteiten (kan je wel een scan van de houder-types sturen). Welk plaatje je nodig hebt, hangt dan alleen maar af van welke satellieten je wilt ontvangen. Ik had eerst een G3A plaatje (Astra 1, 2 Hotbird - 13 gr) maar nu dus G3C voor Nederlandse, Engelse en NL HD kanalen. Ik stel me tevreden met ontvangst van Franse zenders via een TNT (hark) antenne op dak; die 28 kanalen zijn voor mij genoeg. Via satelliet hoef ik ze niet.

Als je echter, zoals je schreef, Franse en Engelse zenders via satelliet wilt ontvangen (geen Nederlandse?), moet je dus op zoek naar een houder voor Astra 2 en een satelliet met de Franse kanalen. Via welke satelliet de Franse kanalen worden uitgezonden (met/zonder abonnement?) weet ik zo snel niet, maar als daarvoor Atlantic Bird (5 graad West) voor wordt gekozen, is het verschil tussen 5 West en 28 Oost waarschijnlijk wel te groot voor een Bisatelite. Ik zie tenminste geen plaatje/houder in de documentatie van Visio waarmee deze 2 satellieten kunnen worden ontvangen via één schotel. mogelijk dat je installateur dat bedoelt.

De meest extreme ontvangstposities zijn de G4 houders met Astra 19O - Atlantic Bird 5W of Astra 28 - Hotbird 13 (en alles daar tussen in).

Met andere woorden, met een G3C houder kun je precies de zenders van Astra 1, 2 en 3 ontvangen, ook als er Franse kanalen op een van die 3 satellieten zitten. Ik weet dat er in elk geval Franse kanalen op Astra 1 zitten, maar die zijn mogelijkerwijs versleuteld zodat je daar een abonnement voor nodig hebt. Misschien zijn er ook wel vrije Franse kanalen, maar ik geen idee op welke satelliet.

avatar#8487
Françoise (37)
Berichten: 4
Reacties: 30

#3 Geplaatst: 2012-05-22 11:15:20

Hi Ben,

Dank voor je reactie. Ik heb alles gekocht bij een specialist in Almere, het Sateliethuis. Ik heb LNB's Black Premium Selected Quad 40mm (HDTV DVB-S2 Compliant 0.2dB. De installateur had de LNB's nog niet eens gezien, alleen de schotel, toen hij vertelde dat het hier niet ging lukken. Zou het dan toch aan de ligging in de Loire liggen? Ik leg me er wel bij neer, maar zou graag willen weten waarom dit hier niet zou lukt met 1 schotel. 

Groeten,

Françoise

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#4 Geplaatst: 2012-05-22 11:23:05

zie ook http://www.visiosat.com/home/gamme/category-index.php?cat=1

avatar#8487
Françoise (37)
Berichten: 4
Reacties: 30

#5 Geplaatst: 2012-05-22 11:28:05

Hi Ko,

Dank voor je uitleg. Ik heb geen behoefte aan Nederlandse zenders (Canaaldigitaal). De Franse zenders heb ik nu ook via TNT een harkantenne, maar zeer slechte ontvangst. Bij ieder zuchtje wind of regenbui krijg ik mozaiek of 'aucun signal' dat is niet te doen. Bij regen zoals afgelopen 2 dagen om de paar minuten geen ontvangst, vandaar de sateliet. Ik heb 2 recepteurs (voor 2 tv's) met een kaart van TNTSat die gratis ontvangst van de Franse zenders mogelijk maakt, die zijn een paar jaar geldig. Ik hoef geen abonnement op Canal+ e.d. Ik denk dat ik me er maar bij neerleg dat hij een extra schotel plaatst voor de Franse zenders want het wordt me anders iets te ingewikkeld, vrees ik. Zolang het straks allemaal maar werkt en ik ongestoord tv kan kijken. Dank voor het meedenken. 

Groetjes,

Françoise

avatar#7489
bcw
Berichten: 9
Reacties: 58

#6 Geplaatst: 2012-05-22 11:46:43

Françoise,
Visiosat is een Frans bedrijf, gevestigd in Cahors. Ik veronderstel dat er montagevoorschriften in het Frans zullen zijn, als je installateur niet bekend is met dit type schotel.
Je kunt TNTsat op 19 Oost ontvangen, de Engelse zenders op 28.

Moet kunnen werken, maar twee schotels werken natuurlijk ook, en dan kun je eventueel ervoor kiezen om de Franse zenders op 5 West te bekijken.


Succes!

Ben

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#7 Geplaatst: 2012-05-22 11:50:53

De Visiosat Bisat met G3C houder is een Franse schotel en de houder is ontworpen voor gebruik in Frankrijk. Hij werkt zelfs prima in bijna geheel Europa, dus zeker in het Loiregebied. Ontworpen voor de 3 Astra's (althans de houder), maar als je slechts Astra1 (TNTSAT) en Astra2 (UK) wilt gebruiken, dan is dat geen enkel probleem.  Er zit ook niks te ver uit elkaar, het is precies goed.

Gezien de reputate van de installateur zou je kunnen vermoeden dat hij denkt dat je de Franse satelliet op 5 west wil combineren met Astra2 en dat kan niet, die zitten inderdaad te ver uit elkaar voor deze schotel.

Heb je wellicht geen decoders van TNTSAT maar van FRANSAT gekocht?

FRANSAT zit namelijk wel op 5 west...

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#8 Geplaatst: 2012-05-22 13:09:12

Astra 1 (TNTSat) en Astra 2 (UK zenders) zouden, zoals Jako schreef heel goed op één schotel moeten kunnen, zeker als dat een Visiosat Bisat is.

Bereid je er wel op voor dat bij serieuze regen er ook geen ontvangst is van Astra 2. Bovendien gaat het gerucht dat in 2013/2014 er voor de engelse zenders een nieuwe satelliet (ook op positie 28.2) gebruikt gaat worden met een veel kleienere footprint, zodat de engelse kanalen dan alleen nog maar in Engeland en een klein randje ontvangen kunnen worden op een gewone schotel. In midden Frankrijk en bv Oost Nederland is dan al een wat grotere schotel nodig.

avatar#8487
Françoise (37)
Berichten: 4
Reacties: 30

#9 Geplaatst: 2012-05-22 14:51:47

Dank Jako en Ko, hier kan ik iets mee! D.w.z. nu begrijp ik het. 

Ik heb TNTSat ontvangers, maar de installateur had hier nog niet eens naar gekeken of gevraagd. Ook dom van mij om dit niet te noemen. Ik denk inderdaad dat Jako gelijk heeft en hij dacht dat ik Fransat en dus 5 west bedoelde. Ik zal hem dit voorleggen als hij komt, misschien snapt hij dan ook dat ik voldoende heb aan de Visiosat Bisat. 

Maar nu vraag ik me af wat wijsheid is. Als het gerucht van Ko waar blijkt te zijn dan zou ik in de toekomst de Engelse zenders waarschijnlijk niet meer goed kunnen ontvangen en alleen voor deze een grotere schotel moeten kopen. Is het dan toch handiger 2 schotels te installeren en straks evt. 1 te vervangen of bestaat er een dermate grote schotel die dan toch weer beide zal kunnen ontvangen?

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#10 Geplaatst: 2012-05-22 15:03:11

Het gerucht is waar, maar er valt nog niets definitiefs te zeggen over de toekomstige footprint buiten de UK. Vooralsnog denk ik dat je met die Visiosat in centraal Frankrijk ook dan geen probleem zult hebben.

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#11 Geplaatst: 2012-05-22 18:41:00

Inderdaad afwachten hoe het uitpakt. Zie ook

http://www.satellitemagazine.com/?action=pagina&id=49&id2=9388

Heb een paar maanden geleden bij een Anglofiel in de buurt (Hérault) voorgesteld om (ook ivm weersomstandigheden) te kiezen voor een Visiosat met koppen voor Astra 1 en 3 en een aparte 80 cm schotel voor Astra 2. Die had hij nog liggen. Ben ook nieuwsgierig hoe dat tzt gaat werken.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#12 Geplaatst: 2012-05-22 21:54:52

We dwalen af, maar de Britse positie op 28 oost is eigenlijk heel ongeschikt om een spotbeam op de Britse eilanden te plaatsen. De satelliet hangt boven oost-Afrika en straalt dus ruwweg over Nice richting Londen. Dan moet ie ook nog de Britse eilanden voor de Franse kust maximaal meenemen en corrigeren voor de kromming van de aarde. Desondanks zou ik in de Hérault alvast eens informeren naar de mogelijkheden voor het plaatsen van een schotel van 1,20 meter...

avatar#7837
sarazac
Berichten: 2
Reacties: 147

#13 Geplaatst: 2012-08-15 23:33:13

Gelukkig had ik al 1.20m. Is trouwens even afwachten, er wordt in het artikel gepraat over Nederland en Belgie, over Nice is de Herault wel even ietsje dichterbij .....

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#14 Geplaatst: 2012-08-17 11:22:24

Wel hoog over Nice hoor. Met een mast van ruwweg 15.000 km hoogte kun je je schotel wel tot in de beam brengen...;-) .

De lancering van Astra2F satelliet is overigens weggehaald bij de Russen en gaat nu plaats vinden vanuit Frans Guana met een Ariane 5 satelliet op 21 september a.s. , samen met de Indiase GSAT-10 op vlucht VA209.

Hopelijk wordt dit de 51e opeenvolgende succesvolle lancering van een Ariane 5 raket. Zie ook arianespace

avatar#8487
Françoise (37)
Berichten: 4
Reacties: 30

#15 Geplaatst: 2012-08-30 22:57:38

Ter afronding wilde ik nog even melden dat er vorige week eindelijk, dankzij informatie via dit forum, een Bisat schotel is geinstalleerd en wel door een Nederlandse installateur die een rit van totaal 15 uur heeft gemaakt (aller et retour) om in een middag de schotel te plaatsen. Ik ben een gelukkig mens, eindelijk kan ik ongestoord Franse tv zenders ontvangen en ook nog eens naar de Engelse zenders kijken! Uiteindelijk heb ik 150 euro meer betaald dan de plaatselijke Franse installateur, maar het was het meer dan waard. 

Mocht iemand interesse hebben in deze Nederlandse installateur die regelmatig in Frankrijk en Spanje schotels plaatst, mail me dan, dan kan ik zijn gegevens sturen. 

Groeten,

Françoise

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#16 Geplaatst: 2012-08-31 09:57:09

Beste Francoise, het blijft voor mij onbegrijpelijk dat je iemand uit Nederland laat komen om een schotel te plaatsen. Zoals ik al een eerder heb gemeld heb ik op aanraden van Jako ( De Expert op dit gebied) een Bisat G3C laten plaatsen t.b.v. Astra HD en Engelse zenders (drie koppen) met een exellente kwaliteit in HD ontvangst (ook de Engelse en Duitse zenders) dat alles geleverd gemonteerd en afgeregeld voor de som van 179,72 Euris incl. kabel en aansluiting, door de Pulsat groep in saint Junien (Haut Vienne) Ik vind het typisch "Nederlands" om dit niet lokaal te organiseren jammer. Ton

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#17 Geplaatst: 2012-09-01 13:43:25

Er zit veel kaf onder het koren bij de Franse 'antennistes' , je moet een beetje geluk hebben. Kennelijk had Francoise geen geluk.

Het lijkt er wel op dat deze schotel in het Loire gebied en st Junïen bruikbaar blijft, ook met de nieuwe generatie Britse satellieten.

SES-Astra heef een nieuwe footprint gepubliceerd:

avatar#3853
andrevs
Berichten: 32
Reacties: 63

#18 Geplaatst: 2012-09-01 20:10:19

ik ben een beetje een leek op dit gebied

Ik vraag mij af welke enegelse zenders jullie nu bedoelen

Bedoelen jullie dat je via de sky decoder alle commerciele zenders ontvangen

En zo ja hoe doe je dat dan, ik dacht dat je alleen via een Engels adres (en bankrekening) een Sky decoder kon bemachtigen?

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#19 Geplaatst: 2012-09-01 20:34:02

We hebben het hier over de kanalen die door Astra 2 (28.2) worden uitgezonden. Behalve zenders waarvoor je een (betaalde) smartcard voor nodig hebt (bv die door Sky worden uitgezonden), is er een groot aantal Free To Air kanalen, die door iedereen met een gewone satelliet decoder (en zonder abonnement, inschrijving of betaling) kunnen worden ontvangen. Daartoe behoren o.a. BBC 1-2-3-4, ITV 1-2-3-4, Film4, Channel 5 en nog veel meer (hoofdzakelijk) engelse kanalen.

Zoals al uitgelegd heb je dan wel een extra LNB nodig, gericht op Astra2. En ook is al uitgelegd dat SES-Astra volgend jaar vrijwel zeker de footprint van Astra 2 gaat verkleinen, zodat die signalen alleen nog maar in het VK en een kleine cirkel daaromheen met een standaard schotel kunnen worden ontvangen. Ik zal zelf dan ook (in Zuid Frankrijkl) waarschijnlijk een véél grotere schotel dan mijn huidige biSat nodig hebben, om deze Engelse zenders te kunnen ontvangen.