Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Rouw

Auteur Bericht

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#0 Geplaatst: 2012-05-22 13:21:49

"Waarom woon ik eigenlijk in Zuid-Frankrijk?" erger ik me. Eind mei en ik loop in drie lagen winterkleren. Al dagen klettert de regen tegen de ramen en als je je tussen twee buien door toch aan een wandeling waagt, kom je kletsnat thuis van alle struiken, die zwaar van de regen over de paden hangen en de weg versperren. 

Rouwt de natuur misschien, mét het hele dorp, om monsieur Delenne? Deze forse man, nog  in de kracht van zijn leven, kapte vorige week een grote mimosa op zijn heuvelachtig terrein boven het dorp. De boom nam wraak: in één klap maaide hij Yolant (69) uit het leven weg. Voor zijn moeder, zijn vriendin en zijn kinderen en voor ons allemaal niet te bevatten. De dag ervoor had hij zoals ieder voorjaar nog de kleine wijngaard tegenover mijn huis gemaaid en opgeruimd. Met iedereen die voorbijkwam maakte hij een praatje. Mij heeft hij een paar jaar geleden verteld, dat zijn oom jaren geleden in mijn huis woonde en dat er in die tijd in mijn kelder twee paarden stonden. Ook heeft hij voor zijn oom de aanbouw aan het oude huisje gebouwd.

En plotseling is deze actieve en behulpzame man er niet meer. Voor de begrafenis op de kleine begraafplaats van het dorp kregen we van de natuur nog een mooie dag. Het was voor de vele belangstellenden hartverscheurend om het verdriet te zien van zijn 96-jarige moeder, die na haar man nu al haar tweede zoon van de vijf moest begraven. De volgende dag begon de regen, die nu al vier dagen duurt.

Morgen wordt het weer mooi weer. Dan is de rouwtijd voorbij, althans voor de natuur.