Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

France Telecom-Orange

Auteur Bericht

avatar#9925
Bemmely
Berichten: 3
Reacties: 5

#0 Geplaatst: 2012-06-03 12:00:42

In augustus 2009 hebben wij besloten om van bas débit naar haut débit te gaan. In augustus is de mécanicien tegen betaling gekomen, hij heeft de stekkerdoos vervangen en nog wat gedaan en sindsdien hebben we geen vaste telefoonlijn meer. Klagen (tijdens onze vakanties) bij de Orangeshop in Angoulème leverde alleen maar veel irritatie op. In januari 2010 is FT overgegaan van prélèvement naar het versturen van rekeningen naar ons adres in Frankrijk. We zijn er alleen maar in vakanties, dus missen een aantal rekeningen...boetes, dreigingen van deurwaarders, naar de Orangeshop in Angoulème, nog meer irritaties. Resultaat: geen internet meer. Sinds januari 2010 (u lees het goed) zijn we meerdere malen in de Orangeshop geweest, hebben we al twee nieuwe telefoonnummers gekregen (o.a. van de chef van de Orangeshop), hebben we al uren met zowel de Franse als de Engelse hulplijn aan de telefoonlijn gehangen. Hebben we inmiddels vier live-boxen, twee gsm's voor de afspraken die ze met ons via de telefoon willen maken, enkele dongels, heel veel beloften om langs tekomen enz. enz. Afgelopen week zou er weer iemand komen: wachten, wachten, niemand komt. Buren ingeschakeld: afgesnauwd door medewerkers van de telefoondienst. Vrijdag vanuit Nederland weer naar de Engelse hulpijn gebeld: we zouden zeker teruggebeld worden. Niets en niemand meer gehoord. We worden er radeloos van. De hoop was vanuit Frankrijk te kunnen werken......

Heeft iemand hier ervaring mee?

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#1 Geplaatst: 2012-06-03 15:09:04

Drie jaar geleden hetzelfde beleefd met FT Orange. In de winkel waar je uren staand op je beurt moet wachten onbeschoft en ongeduldig behandeld, telefonisch wel beleefd maar van toeten noch blazen wetend. Na een maand het abonnement opgezegd en overgestapt naar SFR, binnen een paar weken had ik internet haut débit. FT Orange bleef abonnementsgeld incasseren en na stopzetting dreigbrieven sturen. Eindelijk, tig brieven en telefoontjes verder, lukte het mijn dochter om ergens een aardige man aan de telefoon te krijgen. Hij zei dat je na een maand zonder internet het recht had om je abonnement Orange op te zeggen. Hij zou alles in orde maken en dat deed hij ook. Vanaf de de opzegging kreeg ik het teveel betaalde abonnementsgeld terug.

avatar#9925
Bemmely
Berichten: 3
Reacties: 5

#2 Geplaatst: 2012-06-04 11:19:49

Hartelijk bedankt voor uw reactie! Maar, om over te stappen naar SFR moet je een aansluiting hebben en daarvoor ben je volgens mij, afhankelijk van FT/Orange....

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#3 Geplaatst: 2012-06-04 16:56:54

Voorzover ik weet is Orange voor internet en France Telecom voor de vaste telefoon. De vaste telefoon werkte tot je overstapte naar haut débit. Je hebt dus de ligne en je hebt een (inmiddels derde) telefoonnummer. Wat ik zelf zou doen is het internetabonnement Orange (aangetekend) opzeggen, vervolgens naar een SFR winkel stappen (waar wél stoelen staan) en daar een nieuw internetabonnement afsluiten, waarbij je uiteraard wel vermeldt dat je weliswaar een FT abonnement, een telefoonlijn en een nummer hebt, maar dat die niet werken. 

Volgens mijn inschatting, maar pin me er niet op vast, gaat SFR dan bij France Telecom achter de telefoonaansluiting aan.

Bij mij lag de situatie iets anders: ik had op een ander adres een internetabonnement haut débit (Orange) plus telefoon (FT), die ik mee wilde nemen naar mijn nieuwe adres. De telefoon was binnen een paar dagen geregeld, maar internet lukte van geen kanten. Anders dan jullie had ik dus wel telefoon. Volgens SFR was mijn regio niet "totalement dégroupé" (?), waardoor ik naast het SFR internetabonnement ook het FT telefoon abonnement moest aanhouden. Vorig jaar meldde SFR plotseling dat de regio nu dégroupé was en kon ik mijn telefoonabonnement FT opzeggen.

Succes en sterkte met alles en laat nog even weten hoe het afloopt (ook met de andere problemen). 

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#4 Geplaatst: 2012-06-04 18:16:32

Nu ik als meelezend forumlid me enigszins in de rol van een rijdende rechter voel, en ik van partijen A en B geen complete dossiers voor me heb liggen, waag ik het erop toch een heel eenvoudige vraag te stellen: wat voor soort Orange abonnement is er indertijd precies afgesloten?

Je kunt je op internet haut débit abonneren als iets extra's bovenop een bestaande ligne fixe, of je kunt kiezen voor de alles over IP aanpak. Geen vaste lijn meer, dus de kosten voor de huur van die twee koperdraadjes (eigendom FT) zie je niet meer. Je telefoon abonnement komt te vervallen en het telefoonverkeer wordt via internet afgewikkeld. Die koperdraden transporteren geen laag-frequent spraaksignaal meer, maar alleen nog het hoog-frequente adsl signaal. In de prijs voor dat soort all-in abonnementen blijft echter altijd een voor de abonnee onzichtbaar bedrag(je) zitten voor de huur van die FT-telefoonbekabeling. Onverschillig bij welke provider je een telefoon/internet abonnement afsluit. En zonder internet dus geen telefoon. Overigens is de prélèvement automatique een probaat middel tegen een Franse brievenbus die maandenlang ongeopende rekeningen verzamelt.

Rob van der Meulen

avatar#9925
Bemmely
Berichten: 3
Reacties: 5

#5 Geplaatst: 2012-06-04 20:24:39

Bedankt weer voor de reacties! Ik moet het even nakijken. Wel weet ik zo uit mijn hoofd dat het prélèvement van de een op de andere dag omgezet werd in papieren rekeningen!

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#6 Geplaatst: 2012-06-05 13:04:36

@Bemmely : als u mij per mail even uw telefoonnummer toestuurt kan ik er even naar kijken en bekijken wat er mis is gegaan en het één en ander vervolgens in orde brengen.

Ik ben op dit moment echter wel op vakantie met beperkte Internetverbinding dus het kan zijn dat ik er echt pas mee aan de slag kan begin volgende week. Ik probeer het echter zo snel mogelijk te doen ...

@bosbess : klok, klepel, France Télécom en Orange ...

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#7 Geplaatst: 2012-06-25 10:17:51

Goedemorgen,

Voor de volledigheid kom ik hier nog even op terug net voor mijn vertrek voor de Tour :-).

Het hierboven beschreven verhaal is deels onjuist maar ik bespaar me de moeite om het allemaal uit te leggen want dat heeft weinig nut.

Kortgezegd komt het er op neer dat het adres van "Bemmely" onbekend was bij Orange en vandaar dat de aansluiting, aangevraagd in maart 2012, nooit gerealiseerd kon worden. Dit is inmiddels wel gebeurd en sinds afgelopen week is de Internetaansluiting van Bemmely dus normaal gesproken werkend.

Groeten,

Thomas Vergouwen