Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Verzekeringen: bij onheil binnen 5 dagen melden

Auteur Bericht

avatar#9925
Bemmely
Berichten: 3
Reacties: 5

#0 Geplaatst: 2012-06-03 12:07:53

In de februarivakantie zijn we door omstandigheden niet in Frankrijk geweest. In januari extra alert geweest op het legen van de buizen. In mei voor het eerst weer naar ons huis: buizen in badkamer achter de muur gesprongen en ook de sanibroyeur (het ceramiek) gesprongen. Bij de loodgieter een offerte laten maken, naar de Groupama (we betalen voor huis + auto 70 euro per maand en alleen het hoognodige is verzekerd) om te kijken of de verzekering wat voor ons kan betekenen (muur door vocht beschadigd, water door plafond in woonkamer gekomen). Groupama zegt niets te vergoeden omdat we het binnen vijf dagen na de vorst in februari hadden moeten melden. Als we dat gedaan hadden, hadden ze alles vergoed.

Heeft iemand hier ervaring mee? Wat kunnen we doen?

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#1 Geplaatst: 2012-06-03 15:17:10

Lees de kleine lettertjes er eens op na. Bij mijn weten staat er normaliter dat je de schade moet melden binnen xx dagen na constateren van de schade, niet na het onstaan van de schade. Je wist het niet, dus je kon ook niet eerder melden.

Wellicht is dat detail Groupama ontgaan omdat al die schade's al afgehandeld zijn.

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#2 Geplaatst: 2012-06-03 15:54:59

Hier meldt Groupama inderdaad dat je de schade 5 dagen na "le sinistre" moet melden. Een logische en redelijke uitleg van dit voorschrift brengt echter mee dat je moet lezen: 5 dagen na ontdekking van het onheil. Je kan wel twee weken met vakantie zijn en het bij terugkomst ontdekken. Betaalt Groupama dan niet uit? Dat kan natuurlijk niet. En dat geldt eens te meer wanneer het een maison secondaire betreft, wat je hopelijk hebt gemeld bij het afsluiten van de verzekering.

Je moet het er niet bij laten zitten. Na de kennelijk verplichte mediation (zie onderaan link) kan je je nog tot de rechter wenden, maar dat kost tijd, moeite en geld. 

Toevallig was ik eerst ook bij Groupama verzekerd, maar na een jaar opgezegd: duur en geen service. Bij Matmut betaal ik voor al m'n verzekeringen bij elkaar (huis, auto, assistance juridique, stacaravan, maar zonder ziektekosten) 53,40 per maand.

avatar#9925
Bemmely
Berichten: 3
Reacties: 5

#3 Geplaatst: 2012-06-04 11:22:58

Hartelijk bedankt voor jullie reacties! Bij Groupama heb ik aangegeven dat bij een andere maatschappij gemeld moest worden na constatering van het onheil. De dame verzekerde me dat dat niet kon: er is volgens haar een verzekeringscode die voor alle verzekeringsmaatschappijen geldt. Ik zal er de kleine lettertjes op na lezen!

Ik informeer ook bij Matmut!