Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Vragen

Auteur Bericht

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#0 Geplaatst: 2012-06-03 19:05:11

Wellicht kan iemand mij informeren over het volgende.

Ons huis is opgebouwd met grijze granieten stenen in allerlei maten en soorten plus een enkele verdwaalde rode steen. Echter één kant van het huis is na uitbreiding in het verre verleden afgemaakt met grijze perpangs. Deze muur is prima in orde en vlak maar staat natuurlijk niet mooi bij de rest. Crepi hoeft niet voor ons en nu hebben we het idee om deze muur te "beplakken" met natuursteen en te voegen zodat het beter bij de rest staat. In bouwmarkten zie je dit soort stenenspul ook wel eens liggen om een binnenmuur een natuursteen look te geven maar dat is vaak troep op kalkbasis. Er is ook van dit spul voor buitenmuren en het is dan ook nog weerbestendig natuurlijk. Mijn vragen: hoe worden deze stenen of deze methode in LDF genoemd en waar is het te koop. (in de Correze)

Willem

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2012-06-03 20:02:55

Willem,

 Komt die verzameling bouwtechniek foto's toch nog van pas, want dit is het plaatje dat bij jouw vraag hoort. Niet de wat plattere tegelvariant, maar meer een opmetselvariant, bakstenen maar dan anders. Met de kreet pierres apparentes à coller kwam ik heel wat websites tegen. Bij PointP heet het parement mural. Ben één keer in de Corrèze op vakantie geweest, maar om nu te zeggen dat ik een actieve herinnering heb overgehouden aan aldaar gevestigde bouwmaterialen firma's: nee.

Rob

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#2 Geplaatst: 2012-06-03 22:12:08

Bonsoir Willem,

Even Googelen op plaquette de parement exterieur brengt je al een heel stuk verder. Bijvoorbeeld bij Castorama.

Salutations, Jos

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2012-06-04 09:43:25

Hallo Willem

Recent ben ik bij zowel Castorama als Leroy-Merlin die parement à coller tegengekomen. Bij Castorama hebben ze die van Modulo en bij Leroy Merlin die van Décoson. (Ja inderdaad, uit Son in Nederland) Van die laatste heb ik een klein stuk muur gedaan van een bestaand aanbouwhokje (was ook in parpaing gedaan en ook vlak naast echte pierres apparantes), en dat beviel prima. Mijn lijmverbruik was iets groter dan op de verpakking werd aangegeven, maar dat kan heel goed aan mij liggen. Voegen deed ik met tradioneel kalk/zand mengsel, zowel voor de kleur als voor de juiste werking. Cementmortel zal de boel vrij snel doen breken. En is m.i. gewoon lelijk.

Het geheel is echt goed geworden. Let wel heel goed op een type voor buiten (extérieur)

Beide fabrikanten hebben sites waar je heel aardig voorbeelden kan bekijken.

Succes

avatar#8394
Le Renovateur
Berichten: 3
Reacties: 116

#4 Geplaatst: 2012-06-04 10:44:30

Met alle respect voor de bricoleurs die die foeillijke en bouwkundig waardeloze parpaings wegplakken achter nepstenen, maar je kan die muren natuurlijk ook wegmetselen achter echte pierres. In het op dit forum reeds eerder vermelde jubileumnummer van Maison & Travaux van juin 2011 (nr233) staan een aantal fraaie voorbeelden van klampmuren van echte pierres, zowel tegen Monomurblokken als tegen parpaings. Wel (veel) meer werk, maar wel veel mooier.Indien de stenen gratis kunnen worden opgeraapt en men de eigen arbeid niet telt, is die muur zelfs goedkoper dan de plakmuur Zelf bouwde ik zo'n klampmuur 20 jaar geleden,die ziet er nu uit alsof die er al 2 eeuwen staat en dat bereik je niet met de plakstenen.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2012-06-04 14:05:47

Helemaal mee eens Renovateur.

.....Als het kan, is dat altijd mooier. Als het kan...................

Maar moet je wel stenen hebben of vrij makkelijk aan kunnen komen, wel tijd hebben, wel ruimte hebben enzovoort enzovoort.

En als je echt goed zoekt en kritisch blijft kan je met de plakstenenen toch echt heel redelijke resultaten bereiken. Vind ik....Over smaak.........

avatar#8394
Le Renovateur
Berichten: 3
Reacties: 116

#6 Geplaatst: 2012-06-04 15:21:44

valt inderdaad niet te twisten. Succes met plakken !

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#7 Geplaatst: 2012-06-04 19:39:47

Over de optie met echte stenen heb ik natuurlijk ook nagedacht maar dat is in ons geval lastig. Ik heb namelijk met drie ramen met luiken te maken, voor een blinde muur zou ik het trouwens wel doen. Ik heb een huisje bij een skipiste gezien waar ze dergelijke plakstenen hadden gebruikt, dat zag er goed uit behalve bij de ramen, daar was het slordig en dat kan ik beter denk ik. Dus mijn grootste punt is waar de meest op ons huis lijkende nepstenen op te duikelen en ik heb inmiddels al een paar mooie hints gekregen, waarvoor dank.

Willem

avatar#7517
wilm (46)
Berichten: 8
Reacties: 138

#8 Geplaatst: 2012-06-04 22:03:17

Hallo Willem,

Als je echte stenen mooier vindt dan nepplakkers, maar de ramen met luiken het probleem zijn, waarom probeer je niet dan om:

- als natuursteen te duur of lastig is: rondom de ramen met parpain en een latei te werken, deze vervolgens te beplakken met natuursteen,

- en het overige deel van de gevel dicht te zetten met pierres.

Absoluut meer werk, maar niet duurder denk ik. En met een resultaat waar je jaren trots op kunt blijven.

Succes met je plannen,

Wilm

www.buildinginfrance.com

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#9 Geplaatst: 2012-06-09 18:44:47

Nog één ding, heb je voor het op deze manier afwerken van je gevel nog een préalable de travaux nodig?

Willem

avatar#8829
Breton
Berichten: 5
Reacties: 7

#10 Geplaatst: 2012-06-10 13:07:10

Uit mijn ervaring b lijkt dat je er prealable de traveaux nodig hebt , want bij mijn aanvraag voor het plaatsen van Veluxramen en herstelling van buitengevel, had ik zelfs foto's bijgevoegd van de bestaande gevel en vermeld ' remise dans son etat d'origine. Kreeg toen de vraag terug wat ik daar mee bedoelde : afkappen met de bovenlaag of repareren van de gevel.Tevens werd mij ook gevraagd welke kleur van bovenlaan ik zou gebruiken . De foto's een beetje aangepast met photoshop  en alles werd enkele weken nadien goedgekeurd.

Ik weet niet of het afhangt van de regio , maar ik verbouw een huis in de regio van Finistere .

Groeten ,

Karel