Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Vakantieseizoen

Auteur Bericht

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#0 Geplaatst: 2012-06-08 16:41:17

Jaarlijks vragen wij het ons af: hoe komt het toch dat wij in het vakantieseizoen altijd met grote trefzekerheid de Nederlanders kunnen aanwijzen die in de Franse hypermarchés boodschappen doen? Soms gokken we verkeerd; dan blijken het Britten te zijn.

Wim

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2012-06-08 18:02:39

- groot, blond

- Pa duwt de kar

- lawaaïerige kinderen rennen door de winkel

- sokken dragen in sandalen

- geëmmer met de betaalkaart bij de kassa

- staan bij de gehandicaptenkassa

- vragen aan de kassa of ze ook sigaretten hebben

Steven

avatar#8487
Françoise (37)
Berichten: 4
Reacties: 30

#2 Geplaatst: 2012-06-08 19:13:48

Helemaal mee eens, vooral kinderen die al schreeuwend naar hun ouders van de ene rij naar de andere hollen, omdat deze 'korter' zou zijn!

Françoise

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2012-06-09 13:58:44

Met de aankomst van het vakantieseizoen komen ook weer de klaagzangen van de ware francofielen tegen de Nederlanders tevoorschijn, oh wat zijn we hier toch goed.

Natuurlijk ontken ik de bovengenoemde punten niet, maar vergeet ook de onbeschofte Franse toeristen niet die hun auto in de tuin parkeren omdat ze nou eenmaal niets om tuinieren geven en niet in de gaten hebben dat mijn gazon geen parkeerplaats is.

Ook hebben ze niet in de gaten dat mijn rozenperken geen asbakken zijn en dat er ondanks dat er zo’n dertien bordjes overal her en der in het hotel hangen nog steeds niet gerookt mag worden in de kamers.

De Nederlandse toerist geeft dan misschien wat minder uit met de vakantie, de Franse maakt de kamer zo smerig dat ik wat ik er aan verdient dacht te hebben verlies aan de extra arbeid om de zooi op te ruimen.

Ook heb ik van de buitenlandse veel meer plezier met de ontbijttafel, die hoog gewaardeerd wordt, zeker door de Belgen en Duitsers, de Fransen laten je de tafel volsjouwen en lopen met een tasse koffie naar buiten om een peuk te roken, contactloos naar de andere gasten.

Franse kinderen zijn aardig, sommigen zijn zelfs bijna dood zo saai, Nederlandse kinderen zijn actiever, tja een beetje luidruchtig zelfs.

Het is dus allemaal één pot nat.

Onderlaatst iemand gehad die in het bed had gescheten, dronken, nou daar ga je dan, 65 euro per nacht afgerekend, lakens en beddengoed naar de bliksem en een nieuw matras van 350 euro weggegooid.

Leuk hoor die franse viezerikken.

Cees.

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#4 Geplaatst: 2012-06-09 14:25:41

Ja verschillende nationaliteiten en hun vakantie gewoonten, een breed onderwerp.

Nederlanders zijn goed herkenbaar in de winkels, maar dat vind ik amusant.

Fransen gaan erg slordig om met gehuurde accommodaties neem ik waar. Van mijn moeder leerde ik dat als je iets huurt of leent, je het in een betere staat moet terug geven, maar dat heb ik in Frankrijk nog niet gezien. De Franse verhuurders zijn gewend dat een verhuurd appartement daarna opgeknapt moet worden.

Wellicht zijn die verschillen de reden dat gîtes vooral succesvol zijn wanneer verhuurder en huurder dezelfde nationaliteit hebben.

Onze Duits-Zwitserse vrienden hier verhuren hun kamers dan ook alleen maar aan Duits-Zwitsers en zijn continu volgeboekt.

Hetzelfde geldt voor een Nederlands echtpaar dat de gites op hun wijndomein aan de rand van ons stadje alleen maar aan Nederlandse 2-verdieners met kinderen verhuurt.

Selectie van je klanten voor je vakantie-accommodatie verhoogt de vakantievreugde voor beide partijen.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#5 Geplaatst: 2012-06-10 23:01:18

Verschillende internationale onderzoeken hebben inderdaad aangetoond dat Fransen in hun buitenland over het algemeen als de minst gewaardeerde toeristen worden gekenschetst. Onbeleefd, spreken alleen Frans en altijd ontevreden.

Wim

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#6 Geplaatst: 2012-06-11 08:34:12

Wat wonderlijk toch dat we zulke verschillende ervaringen hebben. Wij zitten in ons 15e seizoen met een gîte en een chambre d'hôtes in de Dordogne. We hebben gasten van allerlei nationaliteit, maar het meest Fransen. En daar zijn we heel tevreden mee. Zelden problemen, ze laten de verblijven vrijwel altijd achter zoals ze ze hebben aangetroffen, schoon dus, parkeren hun auto's daar waar het hoort, roken zelden binnen en gebruiken de asbakken buiten, hebben hun kinderen goed in de hand. Inderdaad ontbijten ze niet uitgebreid en dus serveren wij ze een Frans ontbijt, van goede kwaliteit uiteraard. En ze zijn doorgaans ook heel tevreden en komen regelmatig terug.
Nederlanders daarentegen zijn vaak veeleisender en met Engelsen hebben we nog veel minder goede ervaringen. Juist Engelsen laten de boel slordig soms vuil achter of komen niet opdagen na een last-minute boeking.
Zo zie je maar dat ieder zijn eigen ervaringen heeft.
René

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#7 Geplaatst: 2012-06-11 11:05:19

De ervaringen waar ik op doel zijn die van hoteliers, restauranthouders en andere toeristische uitbaters in landen buiten Frankrijk. Jaarlijks worden onderzoeken gehouden naar de profielen van de bezoekers, en steeds scoren de Fransen zeer laag.

Wim