Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

oproep en machtiging bij landmeting

Auteur Bericht

avatar#2998
Capitelle (Nils)
Berichten: 21
Reacties: 131

#0 Geplaatst: 2012-06-08 20:13:55

Beste allen,

Vandaag ontving ik een uitnodiging van de geometre-expert om een landmeting van het buurperceel bij te wonen. Helaas zit ik dan in NL, maar ik vraag me af of het echt noodzakelijk is. Ons perceel is in 2006 nog opgemeten en onze erfafscheiding loopt precies op de erfgrens.

Volgens deze website moeten bij een bornage beide partijen aanwezig zijn (bornage amiable.) Is de andere partij onwillig, dan moet het opmeten via de rechter worden geregeld. Hij wijst dan een géomètre-expert aan die de bornage judiciaire....... (en toen hield de tekst van Wim op...).

Heeft iemand hier ervaring mee? Er zit ook een soort machtiging bij, maar ik ben nogal huiverig dit zomaar te ondertekenen.

groeten,

Nils

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2012-06-08 20:33:12

Slechts het woord 'uitvoert' moest er nog achter. Daar word je overigens in jouw geval niet veel wijzer van.

Wim

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#2 Geplaatst: 2012-06-08 20:36:32

Bonjour Nils,

Ik heb geen persoonlijke ervaring met bornage amiable. Echter, Frankrijk kennende zou ik dit onder geen beding op zijn beloop laten. De kans op latere (onomkeerbare) verrassingen is té groot. Als je later terugkomt en je ziet die paaltjes op een voor jou verrassende plaats staan is het te laat...

Ik vond hier een heleboel vragen en antwoorden over het onderwerp. Waaronder een nuttig punt, je kunt iemand machtigen om namens jou bij de procedure aanwezig te zijn. De letterlijke tekst:

"Peut-on se faire représenter à un rendez-vous de bornage ?

Oui, tout propriétaire ou détenteur d'un droit réel doit être présent au rendez-vous de bornage, ou se faire représenter par la personne de son choix munie d'un pouvoir signé par lui".

Als je dus een vertrouwd persoon in de buurt hebt kun je die een schriftelijke machtiging geven.

Hopelijk heb je hier iets aan.

Salutations, Jos

avatar#2998
Capitelle (Nils)
Berichten: 21
Reacties: 131

#3 Geplaatst: 2012-06-09 11:48:38

Wim en Jos, dank.

Het is meer een theoretische discussie denk ik, omdat het voormalig weiland optisch al een grens had en in 2005 de landmeter ons perceel (en dat van de buren)  heeft ingemeten, waarbij de grens precies overeenkwam met de situatie. Ik heb op die grens een hek geplaatst, dus vrees geen verrassingen. Overigens was er destijds niemand van de gemeente (=buurman) aanwezig was. Kennelijk is het geen verplichting.

Ik heb de link gelezen maar heb juist liever dat niemand mij (formeel) vertegenwoordigt, dan is er in ieder geval geen formele instemming van mijn kant. Ik kan wel iemand vragen erbij te zijn en te observeren. Heb inmiddels een mail gestuurd naar de landmeter.

Als er iets uitkomt, laat ik dat hier weten.

groet,

Nils