Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Socialisten Kabaal in La Rochelle

Auteur Bericht

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#0 Geplaatst: 2012-06-11 11:22:22

Het PS bestuur bepaalde in November 2011 dat het kiesdistrict 1 in La Rochelle voorbestemd was voor eeen dame:

< Martine Aubry annonçait devant la caméra que la première circonscription de La Rochelle avait été réservée pour une femme. Et d'ajouter : « Pour une femme, pas pour Ségolène Royal ». >
Een week later reserveerde het PS bestuur dat kiesditrict toch voor Ségolène Royal, in weerwil van de gewoonte om de plaatselijke PS activisten daarover te laten stemmen, hetgeen de woede van Olivier Falorni, de plaatselijke PS chef, opwekte:
« C'est une insulte pour les militants de la fédération. Une honte absolue, c'est le parachutage de la honte. C'est une humiliation pour nous mais aussi pour Ségolène Royal, elle fuit le vote des militants, elle a peur de perdre. Ah c'est ça la démocratie participative de Mme Royal ! » 
Olivier Falorni stelde zich tegenkandidaat en kreeg gisteren 28,9 % van de stemmen tegenover Mme Royal met 32 %
Zij gaan dus komende Zondag de strijd met elkaar aan voor de parlementszetel, die Royam nodig heeft om parlementsvoorzitter te worden.

Ik denk dat Falorni gaat winnen, omdat de rechtse kiezers Mme Royal graag zien verliezen.

Ik vind het wel amusant om te zien hoe de partijbonzen gehinderd worden in hun arrangementen.


avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#1 Geplaatst: 2012-06-11 11:34:25

Ergens tégen stemmen, dat is meer Frans dan ergens vóór stemmen. Die kans is dus best groot. Als tegenzet vraagt de PS aan Falomi om zich terug te trekken.

De vraag is dus slechts welk pressiemiddel de PS kan inzetten tegen Falomi om Royal aan de winst te helpen en niet wie er democratisch gekozen gaat worden.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#2 Geplaatst: 2012-06-13 11:47:57

Nu ook Valérie Trierweiler, de huidige vriendin van president 'normaal', haar steun heeft uitgesproken vóór Falomi en dus tegen z'n ex-, is het kabaal bij de PS compleet.  De 'ex' stelt namelijk schriftelijk steun te hebben van Hollande.

Girl-fight ;-))

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#3 Geplaatst: 2012-06-13 12:26:11

Bonjour,

Tjonge jonge, onderling geruzie bij de socialisten. Je gelooft het niet.

Salutations, Jos

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2012-06-13 12:52:21

Onderling geruzie? De ongein zit hem ook in het Franse partijsysteem waarbij sommige kopstukken - om te worden herkozen - nogal eens in kieskringen worden geparachuteerd waar al een lokale vertegenwoordiger van dit partij zijn of haar kansen wil wagen om in het parlement te geraken. Niet al die kandidaten pikken dat, onder wie de reguliere kandidaat Olivier Falorni.

Onderlinge ruzie heerst er wel even in de woonvertrekken van het Elysée over de publieke steunbetuiging die  François Hollande verzond aan kandidate Ségolène Royal, kandidate in La Rochelle, en voormalige levenspartner. Toen de nieuwe partner van Hollande, de toch niet domme Valérie Trierweiler, die adhesie in de media vernam, ontstak deze aantrekkelijke Première Dame in woede en tikte vervolgens haar fameuze tweet waarin ze Falorni moed insprak. Alom wordt uitgelegd dat hier geen sprake was van politieke steun aan een lokale kandidaat, maar van een wat onbeheerste uitval van een levenspartner naar een ex-levenspartner van de president van de republiek.

De oppositie wil een gedragscode voor de partner van het staatshoofd, want de situatie is nu wat rommeling. Vooral ook omdat Trierweiler haar beroep van journalist meent te kunnen blijven combineren met de rol van Première Dame.

Wim

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#5 Geplaatst: 2012-06-13 18:57:13

Wel lollig, 'n journalist die zich openlijk uitspreekt in 'n politieke kwestie.

Valérie 'Trierweiler' (waarom deze first girlfriend zich naar haar ex blijft noemen heb ik overigens nooit begrepen) wil geen first lady worden genoemd en behoudt haar appartementje, ze wil niet hokken in 't Elysée.

Girl fight ? 'n Vrouwelijke variant van penisnijd ? Dat huwelijk komt er niet, wat ik u brom.

Peter.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#6 Geplaatst: 2012-06-13 19:33:22

Hoewel ik mij zeer van een macho onderscheid (ik ben altijd heel lief voor en trouw aan vrouwen en heb ook maar 3 borstharen), roepen deze feminiene erupties bij mij misogyne neigingen op.

In 13 jaar Frankrijk heb ik kunnen constateren dat de gemiddelde valsigheid onder Franse vrouwen veel groter is dan die tussen Nederlandse. Roddel, stoten onder de gordel, indirecte verwijten, pesterijen.... In organisaties voornamelijk door vrouwen bevolkt als bejaardentehuizen en administratiekantoren zie ik regelmatig hoe mensen volledig de grond in geboord worden. Met alle gevolgen van dien.

Is het omdat we in een meer Latijnse cultuur zitten en vrouwen andere wapens moeten gebruiken om zich te laten gelden? 

Steven

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#7 Geplaatst: 2012-06-13 20:40:37

Bonsoir Steven,

De ervaringen liggen dicht bij huis, en duiden op een zeker verschil tussen de NL dames en hun FR seksegenoten.

In NL bestonden vroeger stickers met de tekst "de heer in het verkeer is vaak een vrouw". Ingegeven door de cijfertjes van de verzekeringsmaatschappijen, die duidelijk minder schade leden door hun vrouwelijke klanten dan hun mannelijke. Mijn treiterende zusje heeft nog eens stiekem zo'n sticker op mijn auto geplakt.

Als u daarentegen in FR wordt opgejaagd door een achterligger in uw kofferbak, een doodschrik oploopt vanwege een op het laatste moment inhalende tegenligger, of op de autoroute aggressief wordt weggeflitst dan ziet u in het merendeel van de gevallen een assertieve dame in de leeftijdscategorie 20-40 achter het stuur. Die al wegpiratend ook nog even haar kapsel checkt, makeup bijwerkt of mobiel telefoneert. 

In dit licht verbazen de strapatsen van mevrouw Trierweiler mij allerminst. Ik vind het eerder verrassend dat de heer Hollande dit zich laat welgevallen. Het bevestigt wél mijn mening over hem ;-)

Salutations, Jos

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#8 Geplaatst: 2012-06-13 21:12:56

Ja maar Jos, ja maar... toch niet iedere hork in 't verkeer stemt PS ?

Ik ga uit de school klappen : twee jaar geleden was er 'n ernstig takkewijf gestrand op de A71. Ik bespaar u de details, ik word er wederom ziek van.

Dit madammeke kwam uit België, zeg maar Antwerpen. En niet haar auto was ernstig stuk, neeneen, "haar Lexus liet haar in de steek."

De wijze waarop ze 'ons' behandelde, maakte me nieuwsgierig. En daar het mijn beurt was haar voertuig naar de dealer te brengen, beschikte ik over het kentekenbewijs. De Lexus stond op naam van haar man, zij bleek iets vooraanstaands in de sp.a, hallelujah Google.

U kent mijn politieke voorkeur, maar met dit soort salonsocialisten wil ik mèt Jos weinig te maken hebben.

Peter.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#9 Geplaatst: 2012-06-13 21:59:08

Terug naar Trierweiler (inderdaad, waarom ex-man's naam nog gebruiken, zie overigens ook Michèle Aliot-Marie, Nina Brink...) en Royal. 

Mme Royal is ooit geparachuteerd in Poitou-Charentes. Terwijl M. Falorni daar vandaan komt. Wat zich tussen de ex-kandidaat van de Présidentielles en de huidige Président ooit allemaal heeft afgespeeld zullen wij wel nooit geheel weten. 

De valsheid en onwaarachtigheid van Mme Royal waren al bekend. Mme Trierweiler toont echter een absoluut gebrek aan politiek inzicht en heeft zich blijkbaar laten meeslepen door emoties. Dom, dom, dom. 

Mme Royal gaat nu roemloos ten onder. De peilingen zeggen het. Ik ben echter bang dat we nog niet van haar af zijn. 

Zoals alle uitgerangeerde politici zal ze haar mémoires gaan schrijven.

Let op wat er dan aan bagger naar boven gaat komen.......

Steven

PS Cees is zo stil.......zit zeker TV te kijken.....

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#10 Geplaatst: 2012-06-13 22:19:33

Zeker zit Cees tv te kijken, en jij zeker ook !

Mijn Ségolène bungelt al zo'n uur of drie aan 'n brug over de Charente, ze kon 't niet verkroppen.

Ik huil, ik had haar zo lief,

Peter.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#11 Geplaatst: 2012-06-13 22:31:07

Reken niet op Cees, die snijdt haar echt niet los;-)

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#12 Geplaatst: 2012-06-14 08:39:33

Er lopen sinds maandag meer crs in de stad dan tijdens een demonstratie in Parijs.

Wat er aan de hand is weet ik niet, maar als die allemaal voor mevrouw Royal komen zijn ze wel errug bang.

Of ze zijn bang dat ik mijn emoties niet kan bedwingen tijdens de match pb – all.

Dan heb ik meer invloed dan ik denk, dat doet me deugd, te weten dat heel Charente Maritime bang is voor één Hollander zonder watervrees.

Overigens was het weer zo voorspelbaar als wat; hoe gekker het publiek hoe waardelozer het spel.

Jammer dat ze de kans niet krijgen tegen Les Bleus te spelen, had ik nog een avondje lol gehad.

Een advies voor Oranje; houd U het bij sprookjeshuwelijken en raden van bestuur, daar zijn jullie veel beter in met scoren.

Hup Ségolène, geef ze van katoen!

U bent onze gekroonde koningin!

Ik stel voor op quatorze juillet een ponton tussen de torens te leggen en de beiden dames te laten duelleren.

Cees.  

         b

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#13 Geplaatst: 2012-06-14 09:57:13

Ben vooral benieuwd naar het showproces wegens "trahison politique" dat vroeg of laat georganiseerd gaat worden om Falorni te laten inzien dat hij van het rechte pad van de heer Hollande is afgedwaald.

Omdat de sales piétons bij de intocht van de prinses te paard in La Rochelle haar hinderlijk voor de voeten zouden kunnen lopen heb je die CRS nodig, als verkeersregelaars (enigszins suréquipés) die dan tevens voor het stembureau kunnen controleren op manque de respect voor la Royal, die immers als enige la majorité présidentielle vertegenwoordigt. Een soort heiligverklaring.

Verbazing: kreeg de afgelopen vijf jaar de indruk dat ze binnen de PS niet zo goed raad wisten met de voortdurend persaandacht zoekende Royal, die daarmee haar partijbestuur stevig voor de voeten liep. Maar toen had de PS nog niet de beschikking over de CRS.

Rob van der Meulen

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#14 Geplaatst: 2012-06-14 11:37:59

Vandaag in de Midi Libre:

Sale temps pour Ségolène Royal : un sondage montre qu’elle serait battue dimanche avec 42 % des voix contre 58 % à Falorni. Ce sondage Ifop-Fiducial apporte un précieux éclaircissement, souligné par Ségolène Royal : "Plus de 80 % des électeurs UMP voteront Falorni".

En in l'Express:

Cette "trahison" est "intolérable", insiste Ségolène Royal. "C'est accepter de faire perdre une candidate de gauche avec les voix de la droite et de l'extrême droite", explicite la présidente de la région Poitou-Charentes, en relevant que, selon ce sondage, Olivier Falorni "récupère 83% des voix de Nicolas Sarkozy et 55% des voix de Marine Le Pen" à la dernière présidentielle.