Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Franse misdaadcijfers

Auteur Bericht

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#0 Geplaatst: 2012-06-12 17:44:29

Tot voor enkele jaren was het aandeel van de Britten die in Frankrijk gingen wonen of er een vakantiehuis kochten, veruit het grootste, vergeleken met andere Europeanen die naar Frankrijk trokken. Daling van het Britse pond sterling, gevoegd bij de economische en financiële crisis, hebben tal van Britten doen besluiten weer terug te keren naar het Verenigd Koninkrijk. Het aantal nieuwe vestigingen vanuit Groot-Brittannië lijkt de laatste maanden weer wat toe te nemen. De Engelse variant van Wonen en leven in Frankrijk heeft daarom Engeland met Frankrijk vergeleken op het gebied van de criminaliteit. De uitkomsten kunnen mede nuttig zijn bij de bepaling van de keuze van de regio of departement.

Het departement Creuse is het veiligste departement. Bericht op de homepage

Wim

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#1 Geplaatst: 2012-06-12 20:45:26

Ja maar jemig Wim, wat zeggen ze hier ? "En Creuse, les corbeaux volent sur le dos pour ne pas voir la misère."

Wat valt daar nu te halen ? Ik kom er overigens graag, Britten ook. Kennelijk zo massaal dat er 'n heus krantje wordt gemaakt : Creuse News.

Peter.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#2 Geplaatst: 2012-06-12 23:59:34

En ook het internet schuwen de aldaar wonende Britten niet, getuige deze website, een regionale Britse variant op "Wonen en leven in Frankrijk". Evenmin schuwen zij discussies over de vraag of de Creuse crime free is. Van de doorgaans goed geïnformeerde regionale birdwatchers hebben mij nog geen berichten bereikt over stuntvliegende ravens die hetzij de RAF Red Arrows, dan wel de Patrouille de France pogen te imiteren. Dus met die misère zal het wel meevallen daar in de Creuse. Of, dat zou zo maar kunnen, heeft deze doorgaans wat sombere vogelsoort om in die stemming te blijven La Rochelle tot oefengebied verkozen.

Rob

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#3 Geplaatst: 2012-06-13 14:28:28

Wel grappig dat de trek naar Frankrijk de Britten zo blijft bezighouden, terwijl de anti-Europa stemming op het Britse eiland inmiddels grote hoogtes bereikt, vooral door de propaganda van de eigen regering en rechtse kranten.

Volgens peilingen wil 80% van de Britten nu een referendum over Europa en de verwachting is dat ze dan 'vertrekken'. Dat zou echter desastreuze gevolgen hebben voor 'de City' en dat besef lijkt pas gisteren doorgedrongen.

Na lichte paniek in het Londense zakendistrict meldt Cameron vandaag dat de Britten 'helemaal geen referendum willen'.  Dat valt weer niet goed bij de eigen achterban en op de achtergrond speelt nog het referendum over de onafhankelijkheid van Schotland in 2014. De Schotten willen juist meer banden met Europa.

Volgens politieke bronnen op het vaste land hebben de Europese politici het VK echter inmiddels 'afgeschreven'. De continue stroom aan verwijten en misinformatie zou inmiddels zo veel kwaad bloed hebben gezet dat men nog slechts met 26 landen verder wil.

Had Charles de Gaulle toch gelijk...

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#4 Geplaatst: 2012-06-13 14:31:39

Als Nederlandse pensionado in Zuid-Frankrijk zijn voor mij met name inbrekers bedreigend. Hier een aardige pagina met inbraakcijfers

Helaas groeitt het aantal huisinbraken in ons departement Hérault.

Ook autodiefstal is een reëel risico in Frankrijk, waar bij 60 kiljoen inwoners jaarlijks ruim 300.000 auto's gestolen worden, terwijl in Duitsland bij 80 miljoen inwoners dat cijfer rond 70.000 is, oftewel relatief ruim 5x zoveel in Frankrijk.

Hier de landenlijst

Tot mijn verbazing las ik in een statistiek dat er in mijn vredige stadje van circa 10.000 inwoners gemiddeld circa 4 auto's per maand gestolen worden. Het overkwam zelfs mijn buurman. maar die liet zijn auto met draaiende motor voor een winkel staan, waar hij met iemand in gesprek raakte, hetgeen vaker voor schijnt te komen verneem ik.