Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Kan het niet meer vinden.

Auteur Bericht

avatar#4899
banjoiste
Berichten: 9
Reacties: 96

#0 Geplaatst: 2012-06-13 10:58:41

Wie heeft hiervoor een oplossing? Ik had een espace client bij France Télécom voor mijn vaste lijn. De site van France Télécom is opgegaan in die van Orange, maar nu kan ik nergens meer mijn gegevens over mijn vaste lijn vinden. Kort na de opheffing kon ik via Orange er nog wel bij, ik heb geprobeerd om de vaste lijn bij mijn espace client van mijn internetaccount te voegen, maar dat lukte niet. De espace client van internet werkt prima, daar zit ook mijn franse e-mail en dat loopt allemaal op rolletjes, maar hoe vind ik mijn telefoongegevens terug zodat ik mijn facturen weer kan vinden? Ik krijg via mijn Nederlandse webmail totaal verminkte berichten binnen dat mijn factuur er is, maar ik kan ze niet omzetten naar HTML, wat ik met alle andere mail die ik krijg wèl kan. Wie trekt me vlot?

avatar#7837
sarazac
Berichten: 2
Reacties: 147

#1 Geplaatst: 2012-06-14 23:29:43

Gaan we proberen,

De FT site is nog een tijdje in de lucht gebleven om iedereen de tijd te geven de boel om te zetten (als ik me goed herinner tenminste)

Op de nieuwe Espace Client Orange staat nu een veld om een telefoonnummer toe te voegen onder mon compte internet.

In het eerste veld het telefoonnummer (wellicht overbodig, maar geen 0033 dus) en in het tweede veld eronder het klantnummer dat op de faktuur staat onder vos coordonnées.  En dan klikken op Valider, gemakkelijker kunnen ze het niet maken.

De niet leesbare email komt mogelijk door een foutief ingestelde codepagina, op de webmail in het orange account moet het goed leesbaar zijn.  Voor de juiste instelling moeten we wederom meer gegevens betreffende de provider hebben, echter ik begrijp niet waarom een Nederlandse webmail i.p.v. die van Orange.

Groet, Robert.

avatar#4899
banjoiste
Berichten: 9
Reacties: 96

#2 Geplaatst: 2012-06-20 09:23:34

@sarazac: bedankt! Duidelijker was niet mogelijk: bij de eerste poging meteen gelukt! Nu kan ik mijn telefoonrekeningen weer zien en controleren.

avatar#4899
banjoiste
Berichten: 9
Reacties: 96

#3 Geplaatst: 2012-06-20 09:29:23

@sarazac: waarom een NL webmail ipv Orange? Ik gebruik vooral mijn NL e-mail adressen, dat van Orange zelden of nooit, te lang en met van die duffe cijfers achter mijn naam waarvan er misschien in heel Frankrijk geen tweede voorkomt. En de webmail die achter mijn (al honderd jaar oude) e-mail adres hangt is erg goed beveiligd tegen spam en ander ongerief. Ach, het is als met een bepaalde route ergens heen, dat slijpt ook in....

Kun je trouwens in de webmail van Orange ook NL e-mail adressen invoeren? Laat registreerde ik me bij een webshop en die lustte dus mijn NL adres niet, daar pak ik dan het Orange adres voor. Ik denk ook dat ik het vaker zal gebruiken als ik iets op Bon Coin zoek of zo, een FR adres komt dan vertrouwder over misschien?

avatar#7837
sarazac
Berichten: 2
Reacties: 147

#4 Geplaatst: 2012-08-02 23:01:03

Sorry, reaktie niet gezien vandaar de vertraging.

Ja, nederlandse en andere adressen maken weinig uit al heb je een chinees adres, alleen de taal blijft onbegrijpelijk.

Voor het franse adres is een eenvoudige oplossing, eigenlijk had dat bij het abboneren of abonneren al gekund, toen was er een keus en een vrije optie voor een nog niet in gebruik zijnd email-adres.

Daarvoor is het nu dus te laat maar de oplossing is het aanmaken van een alias die op hetzelfde adres binnenkomt maar gebruikt kan worden voor de buitenwereld.

Sterker nog, er kunnen diverse aliassen worden aangemaakt, b.v. 1 voor privé en 1 voor webaankopen waardoor de eventuele spam beter te scheiden is.

Overigens, het spamfilter van orange is zeker niet slecht.

Voor het nederlandse adres is het meestal mogelijk de mails door te sturen naar het franse adres waardoor alles lekker in 1 box terecht komt en met submappen is onder te verdelen.

Vervolgens is het uiteraard mogelijk het orange adres offline in te laden in b.v. Outlook of Mozilla Thunderbird, of dit voor het nederlandse adres mogelijk is hangt af van de provider, online.nl doet dit b.v. niet maar hier is doorsturen de oplossing.  Succes, Robert.