Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Sarkozy is weer een normale burger

Auteur Bericht

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#0 Geplaatst: 2012-06-16 19:01:14

Een maand na de definitieve uitslag van de presidentsverkiezingen is de vertrekkende president zijn politieke immuniteit kwijt. Oud-president Nicolas Sarkozy is sinds zaterdag 16 juni weer een gewone burger die door rechtbanken kan worden verhoord als getuige of anderszins. Op het ogenblik zijn politieke affaires in onderzoek bij verschillende rechtbanken, waarin de naam van Sarkozy voorkomt.

Lees de affaires op de homepage.

Wim

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#1 Geplaatst: 2012-06-16 22:20:43

Ik ben benieuwd of er zinnige antwoorden komen op al die uiteenlopende vragen. Zijn staf zal het nog druk krijgen.

Peter.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#2 Geplaatst: 2012-07-04 06:22:25

En twee weken later valt Justitie Sarko's privé-domeinen en kantoren binnen op zoek naar stukken in verband met die vermeende betalingen aan de partijkas.

Dit had ik niet zó en niet zo snel verwacht.

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2012-07-04 07:59:52

Ik ook niet, sterker nog, Ik had niet verwacht dat « ze » wie dat ook wezen mag zich zo laat vernederen door zich voor die kar te laten spannen om huiszoeking te doen of er zelfs maar opdracht voor te geven.

Wat denk je nou zelf, Sarkozy ligt te rollen op de grond van het lachen, z’n hele team giert mee.

Sarkozy die als geen ander weet dat je eventuele bewijsstukken nooit ergens moet opslaan, Sarkozy die het hele apparaat van justitie beter kent dan welke minister of president dan ook, en deze man gaan ze vervolgen op een misdaad die hij heeft begaan, wat miljoenen euros gaat kosten om dat ooit te bewijzen.

Jaja François, hoe leer je een aap klimmen.

Steek liever je geld in betere projecten, op een dag gaan ze U ook vervolgen, waarom weten ze nog niet maar een stok om een hond dood te slaan is zo gevonden.

Cees.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#4 Geplaatst: 2012-07-04 15:20:58

Sorry Cees, maar de familie Sarko-Bruni-Sarko was nèt met vakantie. En de burelen van z'n advocaat zijn ook bezocht.

Los van allerlei nepotisme en copinage die zeker bestaan, blijf ik overigens overtuigd van de trias politica. Die rechters te Bordeaux zullen toch niet zo stom zijn zich te laten leiden door 'n nieuwe regering. Neen, dat lijkt me niet waar-

schijnlijk want die regering heeft evenmin 'n eeuwig leven.

Wat ze ook zullen vinden, Sarko is te jong en te gezond van lijf en leden om zich te verschuilen achter Alzheimer of Korsakow. Zo progressief zijn die ziekten niet.

Zou Carla bij 'm blijven ? Ze fluistert zo ongelukkig…

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2012-07-04 17:27:09

Beste peter, het druipt er zowat vanaf dat je een ongekende antipathie hebt wegens de oud-president, net als ik een antipathie heb voor alles wat socialistisch is.

Toch vraag ik me een ding af; zou jij ook zo fanatiek zijn met het in de grond trappen van de oud-president als we vijf jaar verder zijn?

Geloof me, ook deze heerser maakt fouten, en gezien de laatste berichten waarin hij zijn rooftocht naar euro’s bij de bedrijven en betergestelden uit de doeken doet ben ik er haast van overtuigd dat men nu al bezig is met het aanleggen van een draaiboek om deze president tegen die tijd het leven ondragelijk te maken.

Ik persoonlijk zal me fel verzetten tegen de afdrachten omwille van de nietsnut die bespaard blijft, en de luiaard die niet harder wil werken voor een betere toekomst.

En als de tijd ooit mocht komen, zal ik hopen dat ze ook deze president het hemd van zijn broek gaan vragen, tot die er misselijk van wordt.

Tot die tijd blijf ik met jouw hopen dat wat er ook gebeurt, het helpt voor landsbelang.

Cees.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#6 Geplaatst: 2012-07-04 19:19:07

Bonsoir Cees,

Het enige wat ik Sarkozy écht kwalijk neem is dat hij tijdens zijn presidentschap zó veel weerstand heeft opgeroepen dat hij de PS voor open doel heeft laten scoren. Veel mensen stemden niet vóór Hollande maar tégen Sarkozy. Nu zit FR met een socialistische absolute meerderheid.

De rekening hiervoor zal gepeperd worden.

Salutations, Jos

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#7 Geplaatst: 2012-07-04 19:56:34

We hebben het hier niet zomaar over wanbeleid, waarover je van mening kunt verschillen, het gaat over verdenking van strafbare feiten en witteboorden-criminaliteit. Die verdenking bestond al veel langer, maar er kon geen gevolg aan worden gegeven, omdat Sarkozy als president immuniteit genoot.

Dat wil zeggen dat het onderzoek niets te maken heeft met de huidige linkse regering. Die heeft helemaal niets te zeggen over criminele onderzoeken en vervolging. Daar zijn politie en OM voor en eventueel de rechterlijke macht. Scheiding der machten heet dat in democratieën.

Ik begrijp niet waarom Hollande hier steeds zo wordt aangevallen. Degenen die dat doen vergeten kennelijk dat die hele ellendige crisis is veroorzaakt door graaiende rechtse kapitalisten van nooitgenoeg. Sarkozy kwam als remedie alleen maar met bezuinigingen en die betroffen dan vooral Jan Modaal en minder. Dat hielp niets en maakte het integendeel alleen maar erger. Nu moet Hollande de rotzooi maar weer zien op te ruimen. Hij is verdorie nog geen twee maanden in functie! Hij mag toch minstens wel een kans krijgen om zich te bewijzen en zijn beleid waar te maken?

Bezuinigen op overmatige uitgaven en op overmatige en asociale rijkdom. Banen scheppen, zodat werklozen weer een kans krijgen. Die zitten echt niet voor hun lol thuis. En dan worden ze in hun armoe ook nog uitgemaakt voor uitvreters en met de nek aangekeken. Er bestaan onder hen vele bijzonder schrijnende gevallen! En een loon van 1080 euro per maand voor een volle werkweek van 35 uur voor een volwassen werknemer met een gezin! Asociaal. Daar komen de tegenstanders van Hollande hun bed nog niet voor uit. Wordt al die mensen niet een kleine financiële verhoging gegund?

Koopkracht verhogen, daar gaat het nu in de eerste plaats om. Niet van de rijkeren maar van de grote massa arme sloebers die dolgraag aan de slag zouden willen voor die 1080 euro en ook voor minder, maar nergens worden aangenomen, omdat ze de juiste kleur, leeftijd, sexuele geaardheid of geslacht niet hebben. Of omdat ze een ziektegeschiedenis achter de rug hebben, al zijn ze volkomen genezen verklaard.

Ik ril van dat makkelijke wegzetten van medemensen, zeker door personen die hun schaapjes allang op het droge hebben.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#8 Geplaatst: 2012-07-04 20:04:27

Cees, Jos natuurlijk ook : je dicht me meer toe dan waar ik voor sta. Dat is niet erg, dat is logisch in zo'n gepolariseerd politiek systeem als het Franse.

Zonder nu in details te willen treden, is het voor mij duidelijk dat een Sarkozy alles vertegenwoordigt waarvoor ik bang ben, waarvan ik niet houd. Dat zijn de Allesweters, de Almachtigen, de Geilaards op Pluche.

Dat kan 'n president van Frankrijk zijn maar ook iemand die zo graag voorzitter wil worden van de lokale postzegelverzamelaarsvereniging. Ik heb niets met dergelijke machtswellustelingen.

Is Hollande ook zo'n type ? Vooralsnog niet. En mocht blijken van wel, dan zal ik net zo over hem gaan denken als ik immer heb gedacht over Sarkozy. Dat is 't verschil.

Ben ik links ? Ben ik rechts ? Brrrr, er was ooit 'n dame in Het Noorden die ook alle antwoorden had.

Respect gevraagd & geboden, dank voor 't begrip,

Peter.

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#9 Geplaatst: 2012-07-05 07:12:08

Naar aanleiding van wat ik hierboven schreef, moest ik denken aan het gesprek dat ik een aantal jaren geleden (in NL) op een feestje had met een mij bekende eigenaar-directeur van een groot bedrijf, dat ooit als familiebedrijf was begonnen en waar hij na zijn grootvader en vader als derde generatie en enige zoon gewoon was ingerold. Hij stond flink af te geven op buitenlanders in het algemeen en Marokkanen in het bijzonder, die te lui waren om te werken en alleen maar profiteerden van zijn centen, kortom de hele riedel die ik langzamerhand kan dromen.

"Dan neem jij er toch een paar in dienst?" zei ik. "Ik kijk wel uit!" was het antwoord...

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2012-07-05 08:56:26

@ bosbess, het gaat inderdaad over verdenking op strafbare feiten, alleen wel flink aangewakkerd door de tegenstanders, anders kan ik het niet zien.

Dat de crisis is veroorzaakt door graaiende kapitalisten is de mooiste grap die ik vanmorgen op bord krijg, haha.

Nee, de socialisten bleven lekker op hun houtje bijten, die hoefde geen mooie auto, groter huis, mooiere speedboat, en een derde motor in de garage, neehhhhh die waren tevreden met de fiets die ze hadden.

Over de manier van bezuinigingen vallen verschillen, idd heeft Sarkozy niet altijd de beste weg gekozen, maar ook Hollande doet dat niet, en laten we eerlijk zijn, niemand wil bezuinigen, dus piepen doet er altijd iemand.

Die rijken die je bedoelt hebben echter even wat harder gewerkt dan de ander, mag die wat rijker zijn?

Ik heb me kapot gewerkt op een booreiland, acht uur op, vier uur af, acht uur op, vier uur af, zeven dagen in de week, regen, wind, ijs, hitte, daar was m’n salaris na.

Ik ben eigenaar van m’n bedrijf, ik werk nog steeds 85 uur in de week, mag ik wat meer hebben?

Diegene die ze aan moet pakken zijn die graaiers die niets doen, een bank laten klappen en gouden handdrukken krijgen, ontslagen en gouden beloningen meeslepen, maar niet de hardwerkende die even een stapje harder zet dan de eervolle antikapitalist.

De lonen zijn te laag, ben ik met je eens, maar als nou iedereen eens aan het werk ging hoefden we ook niet zoveel sociale lasten te betalen en kunnen de lonen omhoog, zo simpel is het!

Werkelozen? Bosbess, honderdduizenden zitten helemaal niet te springen om een baantje zoals jij wellicht denkt, ze hebben van de anpe sollicitatieplicht, doen hun best om er zo belabberd en ongeïnteresseerd mogelijk uit te zien met het sollicitatiegesprek, en als ik zeg ‘sorry, ik denk niet dat je in ons team past’ zie je ze bijna een gat in de lucht springen.

Laat me niet lachen zeg, duizenden bedrijven zoeken hun arbeiders in polen en spanje.

Er zijn schrijnende gevallen, idd, ook qua kleur en andere, maar dat is peanuts vergeleken de groep chômeurs die niet willen.

Ik laat me door geen enkele socialist uitkleden, ik heb recht op wat ik verdiend heb, en ik zal blijven vechten voor dat recht, al noem je me rechts of kapitalist.

Ik ben sociaal naar iedere medeburger, gun hem dezelfde kansen als ik had/heb, maar niet op de bank voor de tv.

Werken met je donder, en de chômage moeten ze in één klap halveren, eens kijken of er dan nog zoveel thuis blijven zitten.

Een oud mens krijgt amper 500 euro en zit met twee of drie in een armzalig bejaardenhuis, terwijl de jongere generatie het verdomd om te werken.

Als Hollande dat socialisme noemt wil ik er niets mee te maken hebben.

Nu is Hollande bezig met ons bedrijfsleven kaal te plukken, wij betalen de hoogste prijs in europa (36.1%  tegen 25 in nl, 29 duits, 24 eng) en dan moeten we ook nog meer mensen in dienst nemen?

Lachuhh!

Cees.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#11 Geplaatst: 2012-07-05 09:43:59

Bonjour Bosbess,

De huidige crisis is niet veroorzaakt door "graaiende kapitalisten van nooitgenoeg". De crisis is veroorzaakt doordat mensen structureel boven hun stand leefden dankzij het wanbeleid van opportunistische banken. Die daarvoor van slappe overheden alle ruimte kregen, omdat politici net als burgers óók graag teveel uitgeven. En toen de wal het schip dreigde te gaan keren, en een aantal onverantwoordelijk acterende banken dreigde om te vallen, wisten diezelfde slappe overheden niets anders te doen dan die banken met gemeenschapsgeld te "redden", in plaats van ze gewoon te laten klappen zoals dat in het pure kapitalistische systeem zou zijn gebeurd. 

Dit is geen kapitalisme maar een soort corporatisme van de ergste soort. De winsten zijn voor de banken, de verliezen zijn voor de gemeenschap. Dit alles gefaciliteerd door ongeletterde policiti met uitsluitend oog voor stemmen en zetels en daarmee macht, in plaats van het belang van de mensen door wie ze zijn gekozen. Een écht kapitalistisch systeem is zelfreinigend, bedrijven die door wanbeleid in de problemen komen verdwijnen gewoon, om ruimte te maken voor nieuwe ondernemingen die met frisse moed het strijdperk van de markt betreden. Dat is wat anders dan van overheidswege allerlei versteende inefficiente en corrupte dinosaurussen in leven houden, het geld daarvoor onttrekkend aan de economie met draconische lasten en regels die nieuwe opkomende bedrijven al vóór hun geboorte afgewurgd hebben. 

Politici kunnen geen "banen scheppen". Hoogstens meer ambtenaren aanstellen, wat economisch gezien niet veel afwijkt van meer uitkeringen verstrekken. Banen ontstaan doordat ondernemingen zich vestigen, activiteiten ontplooien, geld verdienen, mensen aannemen. Welvaart ontstaat doordat deze ondernemingen en hun werknemers investeren, goederen kopen en diensten afnemen. En met een beetje geluk ook nog exporteren. Het is één van de kerntaken van een overheid om een klimaat te scheppen waarin ondernemingen kunnen ontstaan, groeien, bloeien en gedijen. Dát leidt uiteindelijk tot economische voorspoed, een gezond functionerende marktplaats waarin werknemers hun arbeid en vaardigheden kunnen ruilen tegen een goed salaris en plezierige arbeidsvoorwaarden. Dáár komt die koopkracht vandaan, niet van een decreet van een opportunistische beroepspoliticus.

Ik heb de heer Hollande en zijn club nu even bezig gezien en de boodschap is duidelijk. Wederom de versleten socialistische grammofoonplaat van belasten van de rijken, verdachtmaken van bezitters en ondernemers, brandschatten van ondernemingen en sterkste schouders en zwaarste lasten. Goedkope retoriek die het goed doet bij het mopperende volk, maar het heeft nog nooit in de geschiedenis een kwakkelende economie weer op gang gebracht. Quote Winston Churchill: "We contend that for a nation to try to tax itself into prosperity is like a man standing in a bucket and trying to lift himself up by the handle.". Nu, ik wens de heer Hollande succes, maar ik weet al hoe dit gaat aflopen.

En nee, ik zet medemensen niet gemakkelijk weg, en ik heb ook mijn schaapjes niet op het droge. Het is mijn stellige overtuiging dat uiteindelijk iedereen het meest gebaat is bij een florerend bedrijfsleven, en dat bereik je niet met het afknijpen van deze economische motor onder het mom van allerlei holle maakbare-samenlevings-frasen. En al hélemaal niet door als een soort Robin Hood op herverdelings-rooftocht te gaan. Want uiteindelijk is er dan helemaal niets meer te verdelen. Waarmee natuurlijk wél de socialistische heilstaat een feit is geworden: iedereen gelijk, allemaal arm. Als dat je ideaal is kan ik een stem voor Hollande begrijpen.

Ikzelf geloof meer in "loon naar werken".

Salutations, Jos

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#12 Geplaatst: 2012-07-05 12:58:20

Hemeltjelief! Daar gaat m'n siësta...

Eerst Cees. Eén ding moet duidelijk zijn: ik ben geen rioolsocialist, dwz dat ik nooit afgunstig ben op wat anderen hebben. Integendeel, ik ben blij voor de mensen de het goed hebben. Maar ik vind wel dat dat zekere verplichtingen meebrengt en de belangrijkste (voor mij) is dan wel: gij zult niet oordelen. In dit geval over mensen die het minder hebben getroffen in het leven, door welke oorzaak dan ook.

Ik ben niet wereldvreemd, ik heb heel wat mensen voorbij zien komen die te lui waren om te werken, die nog boos waren omdat ze verplicht waren om te solliciteren voor dat beetje WW. Dan zei ik steevast, dat als ze dat bedrag kregen voor een paar (standaard)brieven schrijven per maand en af en toe op een sollicitatiegesprekje gaan, ze hun handjes dicht mochten knijpen. Daar staan al die anderen tegenover, die ik heb gekend, die van wanhoop niet meer wisten wat ze moesten doen om nog ergens aangenomen te worden. Mensen die waren ontslagen en toch, voor familie en buren, iedere dag gewoon de deur uitgingen om 's avonds na zg werktijd weer thuis te komen.

Hoe mensen er tijdens een sollicitatie bij zitten zegt lang niet alles. Heb jij wel eens 27 keer vergeefs gesolliciteerd? En zou je dan de 28e keer weer je beste pak aantrekken en enthousiast overkomen? Of zou het ook van jou afstralen: ik zit hier nu wel, maar ik weet toch al dat je me niet neemt. Ik daag je uit om de volgende keer eens zo'n persoon gewoon aan te nemen. Je riskeert weinig, want er bestaat een proeftijd, of je neemt hem eerst aan op tijdelijke basis. En dan eens zien wat er gebeurt, vooropgesteld natuurlijk dat je hem een faire kans geeft.

Ik kan je ook vertellen van de zwarte jongeman, die wél werk had gevonden: enorme gifcontainers schoonmaken, waarin je met een ladder moet afdalen. Werk dat geen Nederlander wil doen en waarbij je al na een half uur duizelig wordt. Toch gewoon acht uur per dag doorwerken. De man was na een jaar ziek geworden. Toen werd hij zonder pardon ontslagen, zwarten doen toch niks en voor hem tien anderen. Deze liet het er niet bij zitten.

Op mijn schilderclub zit een vrouw, moeder van drie kinderen, die 34 jaar lang in een fabriek heeft gewerkt. Begonnen aan de lopende band en na een paar jaar overgeplaatst naar de computer-afdeling, de hele dag achter een schermpje zitten. Ze vindt dat ze geluk heeft gehad: sommige van haar collega's staan nog steeds aan de lopende band en moeten hun 40 jaren volmaken, terwijl zij, nadat ze drie keer aan haar pols, arm en schouder was geopereerd, voorgoed werd afgekeurd. Nu moet ze zien rond te komen van een franse wao-uitkering, maar godzijdank hoeft ze niet meer naar die ellendige fabriek!

Ik wil maar zeggen: je bent niet de enige die hard werkt. En er zijn er miljarden die heel wat ellendiger werk moeten verrichten dan jij en ik ooit hebben gedaan, al ben ik er nog steeds trots op dat ik in een wat moeilijker periode iedere avond in een cafetaria de wc's en de keuken ging poetsen.

Zo, en nu Jos.

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#13 Geplaatst: 2012-07-05 13:19:24

Wat Jos betreft kan ik het korter houden:

Ik ben het namelijk voor een heel groot deel met je eens. Een paar aantekeningen:

Als er geen koopkracht is, kunnen bedrijven niets verkopen. Dan kan er nog zo'n goed ondernemersklimaat worden geschapen en je kan nog zo ondernemend zijn, maar zonder afzet ga je failliet. Daarbij kost een gunstig ondernemersklimaat ook geld, zij het in een andere vorm dan subsidies (waar ik ook geen voorstander van ben).

Wat moet er dus gebeuren? De koopkracht, vooral van de massa, moet worden gestimuleerd, en het ondernemersklimaat moet worden verbeterd. Die koopkrachtverbetering heeft het grote voordeel dat zij ook nog eens sociaal rechtvaardiger is. Hollande probeert nu allebei te realiseren. Want hij pakt niet de ondernemingen aan (hoe dan?), hij pakt de banken en de zeer rijken (in hun persoonlijk vermogen) aan. Inderdaad haalt hij het geld waar het zit (wat is daar mis mee of is dat alleen fout omdat het een socialistisch uitgangspunt is?). Dat lukt niet in twee maanden en ook niet binnen een jaar. Daarom pleit ik ervoor dat hij eerst de kans krijgt om zich te bewijzen. Over een paar jaar mag iedereen dan roepen: "Zie je nou wel? Ik heb het je wel gezegd!"

Dat de overheid geen banen kan scheppen ben ik niet met je eens. Overheden hebben niet alleen ambtenaren in dienst, maar ook werknemers op arbeidscontract. Die werken bv in plantsoendienst, wegenonderhoud, afvalstoffenverwerking enz.

Ik heb er vertrouwen in dat Hollande een groot deel gaat waarmaken van wat hij zegt. Niet alleen is hij economisch onderlegd, maar bovendien heeft hij onder meer al het goede voorbeeld gegeven door zijn eigen primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden sterk te versoberen, evenals die van het parlement.