Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

vergoeding ziektekosten bij opname in Nederland

Auteur Bericht

avatar#4268
lesaintjacques
Berichten: 2
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2012-06-21 12:52:25

Wellicht dat iemand ons een beetje duidelijkheid kan verschaffen in deze maalstroom.

Onze dochter heeft een behoorlijke burn-out opgelopen en heeft dringend professionele hulp nodig. Haar behandelend geneesheer is het er mee eens dat dit alleen kan geschieden als zij haar emoties in haar "langue maternelle", kortom haar moederstaal kan uiten in een langdurige gespecialiseerde behandeling van circa 3 maanden of langer.

Ondanks dat wij al bijna 8 jaar hier wonen en werken blijf je ïn je hoofd emotioneel gezien hoe dan ook toch Nederlandse denken.

Nu is er een mogelijkheid dat ze wellicht opgenomen kan worden in Nederland met toestemming van de CPAM via een zgn. "demande d'accord préable"

Maar kan iemand ons wellicht uitleggen hoe de tegemoetkoming ineen zit m.b.t. de ziektenkosten vergoeding, evt. eigen bijdrage etc.

Hierover is de uitleg tot op heden bij het kantoor van de CPAM vrij vaag geweest en uit de berg documentatie kom ik ook niet echt wijs.

iedereen die me uitleg kan verschaffen, bij voorbaatalvast hardstikke bedankt,

Ruud

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2012-06-22 10:05:34

Ik neem aan dat de informatie op de site over deze zaken is gelezen. Nadere informatie bij de Agis, uitvoerder van dergelijke zaken, lijkt me wenselijk. Gewoon even bellen of mailen: Telefoonnummer + 31 (0) 33 445 68 70
Mail: gbr@agisweb.nl.

Hieronder de algemene informatie over de wijzigingen per 1 mei 2010:

Wie als Nederlander uit het buitenland in Nederland aanspraak op zorg maakt, is gelijkgesteld met de andere Nederlanders. Er is geen toestemming voor behandeling in Nederland meer nodig van de CPAM voor de categorie verdragsgerechtigden e.a. Met de EHIC heeft men tijdens vakantie in een ander EU-land dan Frankrijk of Nederland, een EER-land en Zwitserland, recht op zorg zoals deze in het land wettelijk is geregeld. Het moet dan gaan om medische zorg die tijdens het verblijf nodig wordt. Meer informatie hierover is te vinden op de website van het CVZ, www.cvz.nl.

Zo luidt althans de theorie, maar in de praktijk blijkt de nog vrij nieuwe regelgeving niet overal even duidelijk. Niet bij alle Franse caisses is helder dat de Nederlanders die niet via het CVZ in Nederland zijn verzekerd (werknemers in Franse loondienst, zelfstandigen met een eigen caisse) gewoon recht blijven behouden op verstrekking door die caisse van de Europese kaart. Deze moet jaarlijks per lid van het gezin worden aangevraagd, o.a. online via www.ameli.fr. Sommige Franse caisses weigeren sinds mei 2010 uit onwetendheid aan deze categorie van Nederlanders in Frankrijk de Europese kaart te verstrekken.

Wim