Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Planken nodig?

Auteur Bericht

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#0 Geplaatst: 2012-06-21 23:51:10

De kettingzaag, met al die bossen hier in Frankrijk geen onbekende. Een apparaat om met de nodige eerbied te behandelen. Maar veelzijdig inzetbaar. Voor de verandering eens niet om voer voor de open haard aan te leveren, maar voor constructievere doeleinden. Wat er zou kunnen gebeuren wanneer de zaagketting breekt is voldoende om te zeggen: dit voorbeeld niet volgen. Deze kende ik nog niet, maar aan de westkust van de VS is deze Alaskan Mill zo te zien geen onbekende. De zaagacties in deze video zijn op double speed, dus het geluid klinkt niet helemaal zoals u gewend bent. A poor man's way of doing it, en gevaarlijk bovendien, maar het levert wel fraaie planken op.

Rob van der Meulen

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#1 Geplaatst: 2012-06-24 20:56:14

Robert,

dit soort DIY-plankenzaag wordt in Amerikaanse en Canadese websites vaker beschreven, ook in de video's van de Wood Workers Guild.

Ik heb zo'n zaag ook hier bij de Weldom gezien. Ga ik deze week fotograferen. Alleen de geleiderails moet je dan zelf maken. Kinderspel met een paar ijzeren profielen.

Christian von Klösterlein