Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Over het forum en de website

Over het forum en de website

De plaats voor reacties op vorm en functie van dit forum en de website Wonen en leven in Frankrijk

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

fosse septique

Auteur Bericht

avatar#10049
Miran
Berichten: 3
Reacties: 12

#0 Geplaatst: 2012-06-26 21:57:28

Hoi,

Wat als je een huisje koopt waar nog helemaal geen fosse septique ligt?

Waar gewoon een hokje met een deur(met hartje) op 20 meter afstand staat waar je je behoefte doet? Heb je dan ook nog 4 jaar de tijd om er een aan te schaffen?

Groet Miranda

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#1 Geplaatst: 2012-06-26 23:04:36

Wij zijn net door de Spanc gecontroleerd. Onze zelfaangelegde fosse toutes eaux kwam er glansrijk door heen. Voor de perfectionisten onder ons: wij hebben geen regard aan het eind van de epandage, de epandage ligt op een enigszins hellend vlak, de bomen/struiken staan eigenlijk geen 3 meter van de epandage, het afvalwater knalt door een pijp langs een steile helling naar de fosse (wat overigens nog steeds hele schone pijp oplevert). Wij hebben ook niet de niet-verplichte bac a graisse. Allemaal geen probleem, er werd gecheckt of de fosse goed functioneert (ja, want alleen water naar de epandage, zag er allemaal keurig uit), en er is ontluchting van de fosse (pijpje van halve meter net naast de fosse). We hoeven niet leeg te pompen en we zien u wel weer over een jaar of 10.

De buren met hun oude ferme zijn niet en norme, want hebben o.a. geen epandage, etc. etc. Ook geen probleem, er is geen overlast of gezondheidsgevaar (geen directe buren), dus die hoeven ook geen aanpassingen te doen gezien de huidige wetgeving.

Op basis van de voorlichtingsavond hadden we dit niet verwacht.

Ik heb het idee dat gezien de opwinding hier onder de bevolking (sommige Spancers keken in naburig dorp in loop van geweer) er (tijdelijk?) wat rioolwater bij de wijn wordt gedaan. Zal ook vast per regio verschillen.

Miranda, na eerst een Spanc controle hoor je wel wat je moet doen en in welk tijdsbestek. Dat is in ieder geval bij ons zo. Vraag aan de mairie of de Spanc het dorp al gehad heeft.

avatar#6647
Oetel
Berichten: 0
Reacties: 22

#2 Geplaatst: 2012-06-27 08:12:05

in een contole van de spanc kan veel verschil zitten.

hier in een naburig dorp komt de Semarap, een commercieel bedrijf dat alles volgens de regels wil , want dat levert voor hun het meeste op.

In ons dorpje is de gemeentewerker aangewezen als spanc.

tot voor kort deed die alleen maar grasmaaien en sneeuwruimen en storingen aan het waternet oplossen.

door deze vrijheid van gemeenten om een spanc zelf aan te wijzen/op te richten of een bedrijf hiervoor in te huren kunnen grote verschillen ontstaan.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2012-06-27 17:44:22

Evt. voortzetting van deze draad graag in de juiste rubriek, Franse overheid bijvoorbeeld.

Wim