Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Internet via 3G, buitenmodem

Auteur Bericht

avatar#6037
Timo Breumelhof
Berichten: 10
Reacties: 69

#0 Geplaatst: 2012-06-27 20:06:07

Het huis waarvoor we net het compromis de vente hebben getekend ligt niet ideaal voor ADSL. Ik heb bij twee buren de snelheid getest en die ligt op 0,5mb. Daar kan ik niet mee werken.

Nou is er min of meer een zichtverbinding met de mobiele telefoonmast helemaal aan de andere kan van het dal, dus ik denk dat een 3g verbinding sneller is (en niet duurder).

Ik heb al via http://couverture-reseau.orange.fr/france/netenmap.php gevonden dat er waarschijnlijk 3g+ mogelijk is en op http://www.cartoradio.fr/netenmap.php dat het inderdaad GSM masten zijn.

Ik ga er maar even van uit dat er ook een orange antenne hangt, want als ik voor het huis sta heb ik mobiel de volle signaalsterkte via orange.

Ik zoek dus een router voor internet via 3G en heb voorkeur voor een buitenantenne.

Ik heb al flink gegoolgd op 3g routers en allerlei oplossingen gevonden, maar ik vroeg me af of iemand ervaring heeft met bepaalde apparaten?

avatar#6311
Wubbe
Berichten: 9
Reacties: 27

#1 Geplaatst: 2012-08-01 22:21:52

Dit is geen Frankrijk-specifieke vraag, maar gaat gewoon over 3G modems. Die vraag kun je beter stellen op www.tweakers.net en dergelijke.

Ik tik dit bericht nu in Frankrijk via (jawel) een 3G internet modem wat ik van een collega heb gekregen. Niks bijzonders. Het modem ligt nu buiten en ik heb dan 2 streepjes bereik. De kwaliteit van de lijn is soms UMTS en soms HSPDA+. Ik zou dus wel voor een modem met een externe 3G antenne aansluiting gaan. Voor gemiddeld email en google gebruik vind ik de snelheid acceptabel. Skypen en downloaden van bv. films lijkt me niet aan te bevelen.

Ik heb een Orange 3G Let's Go simkaartje gekocht voor EUR 8,-. Opladen via internet gaat alleen als je een Franse CreditCard hebt, en die heb ik dus niet. Ik heb daarom bij de Orange winkel hier een prepaid tegoed gekocht voor EUR 20,-. Goed voor 3GB. Daar kan ik voorlopig mee vooruit (denk ik). Als dat op is, koop ik gewoon weer een tegoed.

Voorlopig ben ik hiermee tevreden. Als freelance IT-er kan ik nu ook in mijn vakantiehuis (63) werken. En dat is heel erg prettig.

Leon

avatar#6037
Timo Breumelhof
Berichten: 10
Reacties: 69

#2 Geplaatst: 2012-09-13 20:36:47

De reden waarom ik het hier vroeg is omdat in frankrijk de kans een stuk groter is dat je tegen het "geen" ADSL probleem aanloopt dan in NL.

Ik ben er inmiddels achter dat er op de mast aan de andere kant van het dal  HSDPA van 3 providers zit.

Binnen was de ontvangst slecht maar buiten met zicht op de mast (op 4km) redelijk.

Ik heb inmiddels een 3G modem waar (met wat soldeerwerk) een externe antenne aan kan, ik ga een richtantenne kopen en hoop daar de verbinding mee te verbeteren.


Dank, Timo

avatar#5897
la Gravetière
Berichten: 50
Reacties: 77

#3 Geplaatst: 2012-09-16 17:41:15

Probeer eens Wibox ik heb het sinds kort en het werkt als een treintje

http;//www.wibox.fr

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#4 Geplaatst: 2012-09-16 20:21:20

Wanneer je de éligibilité test op de website van Wibox loslaat op je postcode en de plek waar je huis staat, blijkt dat er vier verschillende verbindingsopties zijn: Fibre, ADSL, Wimax, Sat. Het blijft dus allemaal sterk afhankelijk van de aanwezige lokale communicatie infrastructuur.

En dan nog is het verstandig eerst eens in de buurt te informeren wat er wel en niet werkt. In mijn geval krijg ik door Wibox afwisselend of Wimax, of Sat als optie aangeboden. Maar niemand hier, zelfs monsieur le maire die ook ver buiten adsl bereik woont, heb ik horen zeggen dat we nu onder Wimax bereik zouden zijn. Een paar weken geleden niet voor de eerste keer dit plattelands probleem met hem doorgenomen. Misschien is er in de tussentijd iets veranderd, maar de resultaten van deze on-line test lijken zo op het eerste gezicht niet helemaal consistent te zijn.

Rob van der Meulen

avatar#5897
la Gravetière
Berichten: 50
Reacties: 77

#5 Geplaatst: 2012-09-16 22:06:14

wat Robert zegt klopt helemaal. op de site kon ik wimax krijgen en ze sturen een schotel nu had ik al zo'n foei lelijk ding aan de gevel en ik was niet blij. Gelukkig was de monteur ook geen liefhebber van schotels en hij vond het vreemd dat we wel de antenne van wimax konden zien en dat ik toch een schotel kreeg. Hij had een wimax apparaat in de auto liggen en deze aan zijn hoogwerker vastgemaakt het ontvangst was ruim voldoende dus nam hij de schotel mee en plaatste wimax. Ik kreeg tijdelijk zijn account om te internetten totdat alle administratie geregeld was. Was erg onder de indruk van zijn service hij is nog een keer langs gekomen om alles op mijn naam te zetten en het werkt

Nog een aardigheidje had hij, hij had voor mij een formulier ingevuld en nu krijg ik het hele bedrag €230.- van de installatie terug van de regio, uit een stimuleringspotje voor meer internet op het platte land.

avatar#6037
Timo Breumelhof
Berichten: 10
Reacties: 69

#6 Geplaatst: 2012-09-17 10:58:57

Ok, dank voor de tip, ga ik uitzoeken!

avatar#6037
Timo Breumelhof
Berichten: 10
Reacties: 69

#7 Geplaatst: 2012-09-17 11:02:36

Hmmm, satelliet is de uitkomst. Ga ik toch nog even het 3G netwerk onderzoeken, zeker gezien het feit dat we er de eerste jaren niet permanent verblijven.

avatar#6311
Wubbe
Berichten: 9
Reacties: 27

#8 Geplaatst: 2012-10-11 16:10:54

Wat een onzin, die Wibox test. Voor mijn locatie bevelen ze de Satelliet aan. Volslagen onzin.

Mijn buren hebben ADSL, dat kan ik ook laten aanleggen, maar vind ik te duur voor een tweede huis.

3G/UMTS werkt ook, dat gebruik ik zelf. Zelfs het journaal kunnen kijken via uitzending gemist. Sacha de Boer is niet meer haarscherp, maar alles is prima te volgen.

Niet op letten, die Wibox jongens.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#9 Geplaatst: 2012-10-11 16:38:13

Er is meer hulp onderweg. De nieuwe Astra2f satelliet , die nu z'n testpasjes maakt, heeft ook een flink aantal KA transponders aan boord ten behoeve van internet per satelliet-voor Frankrijk. De verwachting is dat die KA band met 20 Mb/s download al in oktober operationeel wordt.  Ik mag aannemen dat Astra2connect (tegenwoordig "onastra") de nieuwe snelheden gaat aanbieden, ook via de Franse providers.

Nadeel blijft natuurlijk dat de satelliet op bijna 36.000 hoogte staat. Zelfs met de lichtsnelheid kost dat 240 msec vertraging heen-en-weer. (pingtijd)

Maar voor iemand die nu slechts af-en-toe een inbelmodem kan gebruiken lijkt me dat een 'hemelse ervaring' ...:-)