Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Let's go: 3 Go

Auteur Bericht

avatar#3045
philipFR
Berichten: 5
Reacties: 7

#0 Geplaatst: 2012-07-01 22:00:27

Ik ben vorige week naar Orange winkel geweest in Aubenas. De bedoeling was om een abonnement te nemen van Livebox Zen. De verkoper op dat moment was zeer vriendelijk en correct behulpzaam. Hij vroeg zich af of we niets anders zouden nemen aangezien we maar 3 à 4 keer per jaar in LDF zitten (voorlopig toch nog). Hij stelde voor om te surfen met "une clé 3G". Dit kost per maand 36 € en dit kan men steeds stop zetten wanneer men er niet is.

Dit zou onsheel wat uitsparen.

Nadeel: geen TV, maar dit kunnen we oplossen met TV Vlaanderen te nemen. En geen telefoon, maar dit zouden we kunnen opvangen door het gebruik van skype.

Met "pour 3 Go" kan men 180h/maand surfen (6h/dag). Voor onze twee dochters.

Mijn vraag is nu:

- heeft hier iemand ervaring mee? Het is enkel voor PC gebruik.

- indien men de "clé" terug laat activeren, begint dan de maand te lopen of rekent men echt de maand juli, aug enz?

- in de folder staat ook "jusqu'à 70 chaines de TV", valt dit ook onder die 6 h/dag, is dit straiming vidéo?

De laatste twee vragen zijn misschien voor Thomas.

avatar#6467
paulleblanc
Berichten: 7
Reacties: 219

#1 Geplaatst: 2012-07-01 22:57:47

cle 3G is meest erg traag, zeker niets om te skypen of tv te kijken. Het is overigens niet eens zeker of je 3G hebt bij je thuis, dit dien je te controleren, vaak is het minder en is het zelfs voor email controleren te traag.

3G is alleen binnen of vlak bij grote stad een goede oplossing.

Zelf heb ik er 2, van SFR en Vodafone, maar ben er niet zo tevreden over.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#2 Geplaatst: 2012-07-02 11:00:54

Het umts- of 3G(+)-netwerk levert zeker geen 'snelle' verbinding op als u adsl of glasvezel in 'n stadse omgeving bent gewend.

Maar alles is relatief en afhankelijk van de lokatie : à la campagne wil umts nogal eens betrouwbaarder zijn dan wat u krijgt via de draadjes van France Télécom, ik heb het op dit forum vaker gezegd. En volgens m'n buurman is mijn verbinding sneller dan bij hem met z'n LiveBox en bas débit.

Ik ben nog steeds zeer tevreden met m'n clé usb 3G+ van SFR en betaal 29,90 per maand voor onbeperkt gebruik.

Peter.

P.S. Neen, ik 'skyp' niet en kijk televisie via de televisie.

avatar#6467
paulleblanc
Berichten: 7
Reacties: 219

#3 Geplaatst: 2012-07-02 19:28:03

U kunt wellicht ook kiezen voor ligne residence secondaire, dit kunt u ook onbeperkt stopzetten (max 1 jaar) en kost circa 5 euro voor herstart, dus bent u maar 1 of enkele malen per jaar in LDF, een prima oplossing. ADSL en televisie zijn dan gelijk aan mogelijkheden die u anders per vaste telefoonlijn heeft.

avatar#3045
philipFR
Berichten: 5
Reacties: 7

#4 Geplaatst: 2012-07-02 20:32:47

Alvast al dank voor de reacties.

In ons vorig huisje hadden we een ligne residence secundaire, hier hebben we steeds problemen mee gehad om het terug te laten inschakelen. Regelmatig was er iets mis met de verbinding (hoofdkast in het dorp), meestal na onweders. Het duurde steeds een dag of 5 eer dit hersteld was. Indien je dan maar een week komt dan heeft dit niet veel zin. Dit zien we dus niet meer zitten. Wat bedoel je met "ADSL en televisie zijn dan gelijk aan mogelijkheden die u anders per vaste telefoonlijn heeft."?

De man van Orange verzekerde ons dat we met 3G zeker kunnen skypen.

Een vraagje: is dit bij SFR ook sans angagement, maw kan men dit ook stop zetten? De basis van Orange is ook 29 €, maar daar we geen vaste lijn hebben aangesloten (is wel beschikbaar) en geen Orange klant zijn is de prijs 29 € + 7 €

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#5 Geplaatst: 2012-07-02 22:16:10

Neen Philippe, 't lijkt me dat u 'n dergelijk abonnement niet kunt stopzetten. Maar ik heb me hier nooit in verdiept.

Ongetwijfeld vindt u hier alle SFR-mogelijkheden en voorwaarden.

Merkwaardig overigens dat produkt B bij Orange duurder is als je geen produkt A bij deze firma afneemt. Maar goed, ik weet weer waarom ik jaren geleden alle relaties met France Télécom / Orange heb opgezegd.

Succes,

Peter.

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#6 Geplaatst: 2012-07-02 22:30:20

Over engagement of zonder engagement...

Volgens mij staat dat helemaal los van de vraag of je je abonnement tussendoor kunt stopzetten, zo dat überhaupt al mogelijk is.

Bij SFR betaal je voor de 250Mb optie € 8,00 bij een engagement dwz een contract duur van 12 maanden, maar €10 per maand voor een contract dat je na zelf gekozen tijd (korter dan een jaar) dus kunt beeindigen. Wat de overige voorwaarden zijn, lees je hier.