Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Chronopost est terrible

Auteur Bericht

avatar#9485
ratatouille
Berichten: 11
Reacties: 139

#0 Geplaatst: 2012-07-04 17:32:11

Chronopost est terrible.

Ik had in NL een bril uitgekozen en die zou naar Frankrijk worden gezonden met de post. Na enige tijd kreeg ik een brief van Chronopost International dat er een pakket uit NL voor mij was, maar dat er een probleem was met de adressering. Ik verbaasd want ze hadden de brief zelf geschreven en het 100% kloppende adres gebruikt van het postpakket.. en de brief kwam aan. Nu moest ik binnen 14 dagen reageren of het pakket ging retour NL. Oei! Er waren al enige dagen voorbij.

Er was een 0900 nummer -gratis voor de fransen- maar ik bel altijd met mijn GSM uit Nederland. Verschillende dagen lang heb ik 26 euro verbeld - mijn hele beltegoed- en nooit iemand aan de lijn gekregen, soms 23 minuten een bandje. Je moest de pakketcode intypen, cijfers en letters (doe dat maar eens op je GSM..) maar zelfs dat herkende de computer niet. Eindeloos muziekje.

Ik besloot tot actie over te gaan en reed de 1,5 uur lange rit naar het Chronopost kantoor. Met de brief, en wat bleek? 'Maar u heeft geen telefoonaansluiting, en u staat niet in het telefoonboek, Tja, dan bezorgen we niet.' Wat? Ik moet een vaste lijn hebben voordat de pakketbezorger langs komt? 'Ja, want u heeft geen huisnummer, dus is het adres incorrect.' Ik woon in een minidorp er zijn geen huisnummers,ik heb 17x gebeld in totaal 26 Euro. Ik liet de mevrouw mijn gsm zien met de belinformatie. Als u niet bezorgd, waarom kan ik dan alleen maar reageren op een 0900 nummer dat nooit wordt opgenomen?

Ik kon naar huis, zonder excuus, met pakket en met 1,5 uur rijden voor de boeg. Want ja, zonder nummer was het adres incorrect. Franse service.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#1 Geplaatst: 2012-07-04 20:13:12

Hmm, ik weet 't niet. Is dit verhaal volledig ?

Peter.

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#2 Geplaatst: 2012-07-04 20:43:55

Pauvre ratatouille,

Weet u nog steeds niet dat La Poste en haar postiers liever lui dan moe zijn :-).

Pakketpost in LdF geeft mij ook vaak problemen. "Geen bestaand adres", pardon, mon chateau existe depuis 1184; on n'a pas pu vous joindre au portable (geen enkel telefoontje van de chauffeur gezien in de histoire) en zo kunnen we nog lang doorgaan.

La poste of la douane leverde mij dezer dagen nog een streek: een zending van twee pakjes "ossestaart-soep",  wens van een ernstig zieke partner, deed er 12 dagen over om vanuit NL in ZW frankrijk te arriveren.  Bij aankomst pakket en zelfs de pakketjes erbinnen en de zakjes soep opengemaakt (op zoek naar drugs?).

Ik heb de pakjes weggegooid, want wie weet wie er met zijn tengels aan heeft gezeten.

TNT en diverse andere pakjesdiensten werken zoals het hoort. Bellen eventueel om te horen waar het adres precies is en arriveren op het gemelde tijdstip.

Verder alles OK!

JP 

avatar#9485
ratatouille
Berichten: 11
Reacties: 139

#3 Geplaatst: 2012-07-04 21:46:04

@Peter volledig, net als het adres op het pakket, ik kan er niets aan toevoegen. Of moet ik zeggen dat ik woest was, te woest om terug te rijden en dus maar een wandeling heb genomen voor de auto te starten? Volledige adres, goed leesbaar, de EDF en iedereen die mij post stuurt gebruikt hetzelfde.

@ JP Het is ook wat ik denk, want er was totaal geen reaktie te zien bij de mevrouw dat ze verbaasd was, dit doen ze vaker. Het is ze gewoon te ver -ik woon in een berg gebied-  en terugsturen is veel goedkoper. Dat ze je geen andere optie geven (als ze al niet gaan bezorgen en als ze je willen bellen) dan contact opnemen met een 0900 nummer dat nooit bereikbaar is, is bijna crimineel.  Sterkte met uw partner!

Ik heb de traceercode op internet bekeken, en dan zie je dat het pakket 3x in het systeem is geweigerd wegens onvolledig adres, Commentaire:Adresse erronée ou insuffisamment précise en Commentaire:Anomalie sur l'adresse du destinataire  Toen zijn ze die brief gaan sturen. Er was al een week voorbij

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#4 Geplaatst: 2012-07-05 10:17:13

Het 0900- nummer is inderdaad nutteloos. Bellen met het postkantoor waar het pakje ligt werkt bij ons wel. Direct de juiste persoon aan de lijn die meldde dat het pakje voor haar neus lag.

"Komt u het halen?". "Nou, waarom geeft u het niet gewoon mee met onze postbode?" "OK, dat is ook goed" 

En de volgde dag belandde het pakje in de brievenbus...

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2012-07-05 21:29:32

Grappig.... al onze  internet bestellingen, die via "Chronopost" zijn afgeleverd, zijn tot op heden zonder mankeren en binnen de kortste keren bij ons afgeleverd.

De enige keer dat  een bestelling vanuit  Nederland via TNT werdt verstuurd en deze in Frankrijk vervolgens in handen van"Colissimo" viel, kregen we na twee weken wachten een briefje via la poste in de bus waarin stond  'dat ze ons niet wisten te vinden en of we maar even telefonisch contact wilden opnemen'.

Men verzocht ons om het pakje even zelf op te komen halen in Valence, hetgeen wij botweg weigerden.. Stuur het pakje dan maar met "la poste" want die konden jullie brief wel zonder problemen bezorgen..

Maar dat kon echt niet !!!

Ook goed stuur het dan maar poste restante naar Largentiére, dan gaan we het  zelf wel ophalen bij het postkantoor beneden!

Met hangen en wurgen wilden ze dat uiteindelijk bij hoge uitzondering doen.

De volgende dag had ik mijn pakje!!

Rare snuiters die Franse koeriersdiensten...

Ik snap trouwens nog steeds niet hoe de facteurs van la poste elke nieuwe bewoner wel perfect weten te traceren zonder straatnamen en huisnummers.

Van ons  krijgen krijgen ze ieder jaar weer een tientje voor hun kalendertje.;-))

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#6 Geplaatst: 2012-07-05 23:32:40

Vijf jaar geleden hebben we het hier aleens over Chronopost gehad.

Er is blijkbaar niets verbeterd.

Sindsdien voeg ik hier een ervaring aan toe.

Toen het weer eens mis ging, heeft mijn echtgenote (ik kwam met mijn Hollandse accent weer niet door de electronische beantwoorder heen) het voor elkaar gekregen een echte juffrouw aan de telefoon te krijgen. Haar smoezen meer dan zat, heeft ze de dame volgescholden, met hel en verdoemenis gedreigd en toen ze wat rustiger was geworden, woord voor woord uitgelegd waar wij wonen (nee, we hebben geen huisnummer maar er zijn maar 12 huizen in onze lieu-dit en maar één met een Amerikaanse brievenbus en een blauwe 2CV voor de deur).

En jawel, een angstig kijkende bezorger klopte zachtjes op de deur met het pakje. Zich excuserend dat hij het écht niet was die eerder het huis niet kon vinden.....

Op het pakje sond een extra geprinte sticker, vol taalfouten, met een uitleg waar we woonden en de toevoeging "attention, habitante particulièrement agressive....".

De enige keer dat we gelachen hebben om Chronopost......

Steven