Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Resultaat uit overige werkzaamheden

Auteur Bericht

avatar#5961
chez porte
Berichten: 32
Reacties: 84

#0 Geplaatst: 2012-07-06 17:39:53

Ik werk in FR vanuit huis voor een NL werkgever. Dit sinds 1 april vorig jaar. Sinds 1 oktober vorig jaar ligt het centrum van mijn belangen in FR door de start van een auto-entreprise. Mijn NL werkgever zou per die datum lasten moeten afdragen in FR. Na lang vorsen kwamen we tot de conclusie dat werkgever zich moet melden, via Strassbourg, bij de URSAFF in Bas-Rhin. Daar (b)lijkt het allemaal nogal ingewikkeld te worden. Zo ingewikkeld dat mijn werkgever vroeg of ik voortaan geen facturen kon gaan sturen. Even los van de arbeidsrechtelijk consequenties ben ik nu vooral benieuwd of en hoe dit mogelijk is. het lijkt me toch sterk dat ik een auto-entreprise (erbij) kan starten om slechts 1 klant te factureren die ook nog eens maandelijks hetzelfde bedrag moet betalen. Lijkt me dat de Franse belastingdienst dat gewoon als een gesalarieerde arbeidsovereenkomst interpreteert. mijn vraag nu is: bestaat er ook een mogelijkheid om bijv. bij de franse belasting aangifte zoiets als 'Resultaat uit overige werkzaamheden' op te geven en dus op die wijze belasting en lasten te betalen?

Ik werk in FR vanuit huis voor een NL werkgever. Dit sinds 1 april vorig jaar. Sinds 1 oktober vorig jaar ligt het centrum van mijn belangen in FR door de start van een auto-entreprise. Mijn NL werkgever zou per die datum lasten moeten afdragen in FR.

Na lang vorsen kwamen we tot de conclusie dat werkgever zich moet melden, via de CLEISS in Strassbourg, bij de URSAFF in Bas-Rhin. Daar (b)lijkt het allemaal nogal ingewikkeld te worden. Zo ingewikkeld dat mijn werkgever vroeg of ik voortaan geen facturen kon gaan sturen.

Even los van de arbeidsrechtelijk consequenties ben ik nu vooral benieuwd of en hoe dit mogelijk is. het lijkt me toch sterk dat ik een auto-entreprise (erbij) kan starten om slechts 1 klant te factureren die ook nog eens maandelijks hetzelfde bedrag moet betalen. Lijkt me dat de Franse belastingdienst dat gewoon als een gesalarieerde arbeidsovereenkomst interpreteert.

mijn vraag nu is: bestaat er ook een mogelijkheid om bijv. bij de franse belasting aangifte zoiets als 'Resultaat uit overige werkzaamheden' op te geven en dus op die wijze belasting en lasten te betalen?

avatar#4648
Rob van Schijndel
Berichten: 2
Reacties: 155

#1 Geplaatst: 2012-07-07 15:30:51

Je geeft aan dat je al een auto entreprise hebt. Wellicht een idee om vanuit die onderneming facturen te sturen?

Over de theorie: de Nederlandse werkgever moet inderdaad Franse sociale premies afdragen (aan de Urssaf). Een Franse expert comptable kan dat uiteraard verzorgen. Dan is het voor de Nederlandse onderneming niet veel lastiger dan in Nederland, wel wat duurder (omdat de sociale premies hoger zijn in Frankrijk en omdat de expert comptable niet gratis is).

Of er sprake is van een dienstverband of onderneming kan ik uiteraard niet beoordelen aan de hand van de gegeven informatie. Moet je de werkzaamheden zelf verrichten, krijg je utibetaald bij ziekte, hoeveel cliënten heb je etc.

Er bestaat helaas geen mogelijkheid om op een andere legale manier de inkomsten op te geven. Er is geen vakje ¨resultaat uit overige werkzaamheden¨, malheureusement!

Groet, Rob van Schijndel

avatar#5961
chez porte
Berichten: 32
Reacties: 84

#2 Geplaatst: 2012-07-07 15:50:52

Dank je wel Rob,

ik denk niet dat mijn baas (hulp aan mensen met een handicap) blij is met facturen van een hoefsmid ;-)

En moet die accountant ertussen zitten? Kan de werkgever niet erchtsreeks premies afdragen aan de URSAFF?

avatar#6479
Harry(16)
Berichten: 10
Reacties: 80

#3 Geplaatst: 2012-07-07 19:45:10

Ik heb in de omgekeerde situatie gezeten. Ik woonde en werkte in NL voor een frans bedrijf in loondienst. Zij maakten gebruik van een bedrijf die zorgde dat alle belastingen en premies keurig werden afgedragen in NL. Dat bedrijf heet Interfisc. Ik weet niet of zij het omgekeerde ook doen. Zoek eens op Google naar Interfisc.

Harry

avatar#5961
chez porte
Berichten: 32
Reacties: 84

#4 Geplaatst: 2012-07-08 10:23:13

Dank je Harry. ik neem eens contact met ze op

avatar#4648
Rob van Schijndel
Berichten: 2
Reacties: 155

#5 Geplaatst: 2012-07-08 12:16:37

De accountant (of welke organisatie dan ook) hoeft er niet tussen te zitten, de Nederlandse werkgever kan ook rechtstreeks aan de Urssaf betalen.

Groet, Rob van Schijndel