Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Licht aan de horizon voor het homo huwelijk in Frankrijk

Auteur Bericht

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#0 Geplaatst: 2012-07-07 13:42:24

In de Languedoc Rousillon is er steun voor het regeringsvoornemen om het homo huwelijk in Frankrijk in te voeren, zie dit Midi Libre artikel.

Met name de burgemeester van Montpellier propageert dit al jaren en ik ben er trots op dat Montpellier zijn historische traditie van verdraagzaaamheid ook hierin wederom bevestigt.

Vive le Midi de la France..!

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2012-07-07 15:27:55

Henribik, er is niets lichter aan de horizon als weleer.

Er zijn al burgemeesters geweest die ons hebben gehuwd, echter altijd illegaal.

Men deed dit als protest tegen de staat, dus Montpelier is zeker niet de eerste die vooraan in de rij staat.

Sterker nog, Montpelier en la Rochelle zijn de enige steden in Frankrijk die zich geen enkele zorgen zouden hoeven maken om de geaardheid, echter niets blijkt minder waar want juist in deze twee steden is het onmogelijk de homoscene van de grond te krijgen.

We hebben flink wat onderzoeken gedaan; wat is er mis met de doelgroep in deze steden?

Waar parijs een heuse homobinnenstad heeft, Nantes, Bordeaux, Marseille, en noem maar op, hun eigen quartier en zelfs gayprides hebben, in la Rochelle en Montpelier verstopt men zich als een zwartekous achter moeders rokken.

Bar’s zijn onmogelijk, een discotheek is een droom die geen werkelijkheid kan worden.

Het blijft niet verder komen dan zich “gayfriendly” te noemen.

De een zegt het komt door de vissers en boeren-mentaliteit, de ander zegt het komt door de protestanten en katholieken, we weten het niet en we begrijpen het niet.

Wij hebben een chambres d’hôtes voor deze doelgroep, we draaien heel goed, en van over de hele wereld komen gasten naar de stad, de campagne, en de honderden kilometers witte stranden.

Er zijn twee echte “nichten”restaurants in de stad, het zit er vol met dames en heren die willen proeven van de feestende homo’s, echter, de homo’s zijn er niet en de enige die feestend is, is de kelner die handjeswapperend door de zaak zweeft tot groot vermaak van de homokijkende gasten.

Onze gasten moeten zich maar zien te vermaken tussen al het andere, voor hun doelgroep is er niets.

Ik heb eens in een van die restaurants gezeten, ‘jij?’ zei iemand, neeehhhh, dat geloof ik niet.

Hoezo, moet je dan op naaldhakken lopen om homo te zijn?

Henri, zestig procent van de Fransen willen ons laten trouwen, en ik hoop dat het ooit gaat gebeuren, dan komen al die jongens en mannen eindelijk eens uit de kast, en mooier nog, dan zijn we geen apies meer waar ze naar komen kijken.

Tot nu toe zijn we stemvee, ze hebben ons alleen maar nodig om te scoren, meer niet.

Cees.

Ps, ik weet nog niet wanneer omdat het pas recent is uitgedacht, maar er komt een uitzending over ons (mijn vriend en ik) op tv en in enkele bladen over het leven als homo à la campagne tussen boeren vissers en buitenlui.

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#2 Geplaatst: 2012-07-07 16:00:52

Beste Cees, Ten aanzien van La Rochelle kun je gelijk hebben, maar over Montpellier ben je niet zo goed geïnformeerd vermoed ik. Bekijk de volgende links maar eens: GayMontpellier en GuideGayMPL Over de kwaliteit van de gemoemde gelegenheden kan ik niet oordelen omdat ik zelf heterofiel ben en de leeftijd te boven ben voor bars en disco's. Maar ik zal onze Nederlandse homofiele kennissen bij gelegenheid eens vragen naar de kwaliteit van het gay uitgaansleven in deze streek.

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#3 Geplaatst: 2012-07-07 17:45:22

Eindelijk komt er ook in Frankrijk beweging en is aangekondigd dat het huwelijk voor iedereen zal worden opengesteld (eerste helft 2013). Er zal ongetwijfeld heel veel discussie komen in het parlement; zeker niet alle lieden van de PS zijn voor... 

Men is er inmiddels achter gekomen dat er veel wetgeving moet worden aangepast. Daar is jaren om gevraagd; "wij" werden immers op divers gebied niet gelijk behandeld: familie kwesties, adoptie, vermogenskwesties, pensioenen en ga zo maar door.

Ik heb hier eerder wel eens opgemerkt dat ik de strijd ben aangegaan met de franse overheid om mijn rechtsgeldig gesloten huwelijk door de franse overheid (en met name fiscus) te laten erkenne. Jaren strijd, veel kosten en ondanks heldere verdragen tussen de landen, destijds een bijna verloren strijd. Maar dankzij een brief van mij aan Monsieur Sarko was de zaak binnen twee weken uiteindelijk beklonken.   

Toen de overheid akkoord was, heb ik een nieuwe poging gedaan om een helder en zo mogelijk rechtsgeldig testament te alten maken. Dat was bij de plaatselijke notaris (lid opus dei) niet mogelijk. Het notariaat is goed in het bedenken van argumenten om geen medewerking te verlenen aan het maken van een testament. Ik heb tientallen pagina's documentatie liggen, vervaardigd door een over-ijverige medewerker van het cridon (center de recherche voor het notariaat) met argumenten om vooral niet te komen tot wetgeving die het homo's mogelijk maakt om te trouwen. Ik kreeg bij het lezen van zijn stukken de indruk dat deze man, het geweten op dit gebied van zeer reactionair katholieke huize is. En dat soort lieden kom je in het notariaat (en in het parlement) nog volop tegen. Hoezo scheiding van kerk en staat.

Enfin, Cees en zijn aanstaande, kunnen de komende maanden energie gaan steken in het voorbereiden van het door Cees eerder aangekondigde huwelijk. 

Rose champagne bestellen Cees !

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#4 Geplaatst: 2012-07-07 17:49:23

Voor Cees, ook uit de Midi Libre (papieren editie van vandaag):

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2012-07-08 10:44:15

Henri, ik ken Montpelier, je moet niet alles geloven wat geschreven staat.

Van de hele lijst die men aanprijst is er één bar, de rest is net als alle andere bar’s en ze noemen dat gayfriendly.

Waarom denk je dat we onderzoek doen naar deze zaken, zaken die oh zo belangrijk zijn voor de jeugd?

Juist, omdat we willen zien waar het bijvoorbeeld gewoon is om homo te zijn, en waar niet.

La Rochelle kent ook een enorm aantal gelegenheden, zelfs vier sauna’s (waar hetero’s komen als moeder het niet weet) en we hebben hier maar liefst 17 stranden en parken, en ….. verrassing, de enige die je daar ziet zijn getrouwde mannen die stiekem….

In de zomer wordt La Rochelle overspoeld door parijse godenzonen, die teleurgesteld hun roes uitslapen op het strand of bij ons zwembad.

Ja, ik ben eerlijk, financieel is het voor ons zeer belangrijk als er meer ontwikkeling komt in deze affaire.

De homo’s van La Rochelle gaan naar Sitges in Spanje, of naar Berlijn, de rest blijft thuis zitten mopperen, draaien hun hoofd weg als je ze aankijkt.

Een keer per jaar is er een paradise pool party, diverse bars staan dan open (ze snoepen dan even mee van de roze taart) en op zaterdag is er een cruiseschip wat afvaart om feestend rond de eilanden te dobberen.

Op zondag een Flashmob waar een handjevol jongens en meiden staan te dansen.

Wij hebben een rainbowflag fier in de mast hangen naast andere vlaggen voor ons etablisement, en er zijn veel mensen die ons bijna toeschreeuwen dat die weg moet.

Er zijn ook ouders van kinderen die ons roemen om onze openheid, het is een kracht voor hen en hun zoontjes die het al zo moeilijk hebben op school.

Het grote probleem is zoals met alles in Frankrijk, dat het administratief zo’n zooitje is.

In nl heb je één organisatie die alles overkoepeld, in Frankrijk heb je heel veel verschillende organisaties die van elkaar niet weten wie wat doet.

Ik wil graag een festival organiseren onder de naam van “être gay à la campagne” en welke deur je ook aanklopt, het lukt je niet.

Waarom niet? omdat men in Frankrijk onkundig is in samenwerken.

Ja JP, er komt beweging in, terwijl in Spanje alweer wordt gekeken hoe ze het huwelijk af kunnen schaffen.

Maar we blijven hopen op een mooie dag met champagne, véél champagne!

Cees.