Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

via internet kopen bij Lapeyre

Auteur Bericht

avatar#9485
ratatouille
Berichten: 11
Reacties: 139

#0 Geplaatst: 2012-07-08 18:18:21

Ik heb via internet 2 dgn geleden een Gascogne pin noueux 21mm houten vloer gekocht, planken dus. Online bij Lapeyre. Ongezien kopen doe ik wel vaker, alleen bij Lapeyre moet je meteen 50% aanbetalen, met creditcard. Bij het afhalen -moet ik dus nog doen- betaal je de andere helft.

Nu zie ik vandaag dat 'net aangekomen' bij brico depot, ook vloerdelen , maar dikker, breder en goedkoper (maar zonder NF logo, als dat verschil maakt)

Kan ik nog van mijn aankoop bij Lapeyre af? Mag je wel 50 % aanbetaling vragen? In NL mag dat niet volgens mij, kortom als zuinige NL'r met 70m2 houten vloerdelen dacht ik ineens goedkoper af te zijn door te annuleren en naar de brico depot te gaan.

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#1 Geplaatst: 2012-07-09 06:31:20

Inderdaad Ratatouille, alleen bij Lapeyre moet je meteen 50% aanbetalen, bij alle andere internetwinkels betaal je 100% vooruit (met creditcard e.d.) of je moet eerst het hele aankoopbedrag overmaken, voordat ze zelfs maar een begin maken met leveren. Dat is ook in NL zo. Daar is trouwens niets onlogisch aan. Je gaat als ondernemer toch geen goederen leveren aan totaal onbekenden zonder enige garantie dat je je centen krijgt? Dan kunnen ze hun zaak wel opdoeken, want dan deden ze niets anders meer dan (vaak vergeefs) procederen.

Helaas voor jou is de koop gesloten. Dat heeft met (gedeeltelijke) betaling niets te maken. De verkoper is nu verplicht om te leveren en jij bent verplicht om te betalen.  Alleen met toestemming van Lapeyre kan je de koop nog ongedaan maken. Hoogstens kan je er met een goede smoes naar toe gaan of desnoods een tegoedbon vragen, als je met die enorme verbouwing van je nog meer bij ze nodig zou hebben.

Ik begrijp dat het al aardig opschiet, als je de vloer al gaat leggen. Jammer van de planken, maar zulke dingen gebeuren. Niet te lang bij stilstaan, als het straks klaar is ben je het zo vergeten. Ik kijk uit naar de foto's.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#2 Geplaatst: 2012-07-09 08:24:32

Bonjour Ratatouille,

Ik wil toch proberen je een beetje gerust te stellen. Ik denk namelijk dat je er verstandig aan hebt gedaan om je vloer bij Lapeyre te kopen.

Lapeyre en Bricodepot zijn heel verschillende winkels. Ik koop veel spulletjes bij beiden dus ik heb de persoonlijke ondervinding. Lapeyre is wat duurder maar kent een behoorlijk kwaliteitsniveau, dat ook redelijk constant en voorspelbaar is, en waar je in het geval van tegenvallende kwaliteit of afwerking met succes een beroep kunt doen op de garantie. Bricodepot is een "prijsbeuker", een soort Lidl onder de bouwmarkten, die klanten eigenlijk uitsluitend wint met het prijsargument, inclusief "laagste prijs garantie".

Neem als voorbeeld kozijnen. Die worden zowel door Lapeyre als Bridodepot verkocht. Die van Lapeyre zijn duurder, maar naar mijn idee kwalitatief beter. Dus heb ik al mijn kozijnen bij Lapeyre gekocht. Timmerhout dat uit het zicht blijft, VM zinc dakgoten, Legrand electriciteitsmateriaal koop ik daarentegen weer bij Bricodepot vanwege de prijs.

Ik ga er ongezien vanuit dat een vloer van Lapeyre er na het leggen beter uit zal zien dan één van Bricodepot. Minder kromme en scheve planken, minder ruwe knoesten, minder splinters en minder verschillen tussen vloerdelen onderling. Ik zou zelf mijn vloer ook liever bij Lapeyre dan bij Bricodepot hebben gekocht. Er is niets zo frustrerend als na alle kosten en werk jarenlang tegen een vloer te moeten aankijken die het eigenlijk nét niet is. Wat zegt Christian le Bricoleur ook altijd weer, "de ergernis over de kwaliteit blijft als de vreugde over de lage prijs allang vergeten is". En zo is het maar net.

Plus, als de kwaliteit van je vloer tóch tegenvalt, heb je bij Lapeyre nog een gerede kans dat een garantie-aanspraak van jouw kant serieus wordt genomen. Bij Bricodepot kun je dat gerust vergeten.

Kortom, geniet van je vloer in het kader "het kost wat maar dan heb je ook wat".

Salutations, Jos

avatar#7191
Champvert
Berichten: 7
Reacties: 11

#3 Geplaatst: 2012-07-09 12:34:28

Ik kan het verhaal van Jos absoluut ondersteunen; Dit jaar alle kozijnen, deuren etc. bij hen besteld (in hun filiaal, ook 50% aanbetalen). Prima service en zeer tevreden met de kwaliteit!

Groet, Kees

avatar#2968
jan en marian
Berichten: 9
Reacties: 46

#4 Geplaatst: 2012-07-09 19:53:28

Ook wij hebben alleen maar goede ervaringen met Lapeyre.

groeten,

Jan en Marian

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#5 Geplaatst: 2012-07-09 21:07:50

Quality is still remembered, long after price is forgotten.

Dit citaat van de door mij niet zo zeer gewardeerde mensen uit Albion.

Christian von Klösterlein

avatar#9485
ratatouille
Berichten: 11
Reacties: 139

#6 Geplaatst: 2012-07-09 23:11:12

Dit RATJE heeft een staartje? Ik dacht dat wet kopen op afstand iets europees was, je koopt ongezien en betaaald ook , maar je krijgt de som terug als je er van afziet binnen zoveel dagen.

Dan de kwaliteit, ik hoop natuurlijk dat mijn gang naar deze winkel (vorige week was ik er ook , twee trappen gekocht) een juiste keuze is. Heb van alles opgezocht over de houtsoort, Gascogne streek, en de slechte info bij Brico Depot, om mezelf maar voor te houden dat ik het goede doe. En ja, NF logo he? Het scheelt 119 euro.

Beste bosbes, het schiet helemaal niet op! Ik heb wel de hele binnen wand opnieuw gevoegd, en stukken muur opnieuw gemetseld 80 cm diep, en daar zie je niets van ... Maar ik heb ook een zolderverdieping geheel afgewerkt met 20cm isolatie en daar moet een beplanking op. OSB is goedkoop maar ja, dat staat niet, en moet worden afgewerkt, dus ik dacht aan echte planken. De woonkamer vloer moet nog, en ik dacht aan langere planken dan 2 mtr.

Vandaar deze aankoop, 2/3 deel van de zolder met planken = 70m2.

'Ach' piept het muisje, ik laat het maar zo, ik zal het op gaan halen.

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#7 Geplaatst: 2012-07-10 08:03:31

Goeiemorgen Ratatouille, voor de volledigheid had ik inderdaad moeten melden dat je ná ontvangst van de bestelling een zg herroepingsrecht hebt van 7 dagen (zonder opgave van redenen). Deze termijn gaat in op de dag van de ontvangst ervan. EU richtlijn 97/7/EG bepaalt dat in artikel 6 lid 1:

Artikel 6

 

Herroepingsrecht

1. Bij elke overeenkomst op afstand beschikt de consument over een termijn van ten minste 7 werkdagen waarbinnen hij de overeenkomst kan herroepen zonder betaling van een boete en zonder opgave van redenen. Aan de consument kunnen, voor de uitoefening van zijn herroepingsrecht, ten hoogste de rechtstreekse kosten voor het terugzenden van de goederen worden aangerekend.

Voor de uitoefening van dit recht gaat de termijn in:

- voor goederen, op de dag waarop de consument deze ontvangt, wanneer aan de verplichtingen van artikel 5 is voldaan;

- voor diensten, op de dag waarop de overeenkomst wordt gesloten, of op de dag waarop aan de verplichtingen van artikel 5 is voldaan, wanneer daaraan wordt voldaan na de sluiting van de overeenkomst, mits de termijn de onderstaande termijn van drie maanden niet overschrijdt.

Wanneer de leverancier niet heeft voldaan aan de verplichtingen van artikel 5, is de termijn drie maanden. Deze termijn gaat in:

- voor goederen, op de dag waarop de consument deze ontvangt;

- voor diensten, op de dag waarop de overeenkomst wordt gesloten.

Indien de in artikel 5 bedoelde gegevens binnen deze termijn van drie maanden zijn verstrekt, beschikt de consument vanaf dat ogenblik over de in de eerste alinea bedoelde termijn van ten minste zeven werkdagen.

Je kan de planken dus bij wijze van spreken laten inladen en ze de volgende dag weer terugbrengen. Ik zou die gezichten wel eens willen zien... Je bent dan wel verplicht de terugzendkosten te vergoeden, als Lapeyre dat eist. Die lijken me gezien de hoeveelheid (en wie weet waar ze vandaan komen), niet gering. De franse wetgeving op dit gebied houdt vrijwel dezelfde bepalingen in. Overigens staat er een wijziging van de EU richtlijn op stapel, waarbij de termijn van terugzenden wordt verlengd tot 14 dagen.

Ik ben benieuwd wat je na alle bovenstaande loftuitingen aan het adres van Lapeyre beslist, maar ik neem aan dat het muisje niet veel anders zal piepen... Veel sterkte met de werkzaamheden! Hopelijk is het bij jullie niet zo heet als hier.

avatar#6073
Sjefke
Berichten: 18
Reacties: 159

#8 Geplaatst: 2012-07-12 13:41:38

Kan ook niet anders dan de bovenstaande reacties onderschrijven.

Heb in mijn fermette alle vloeren en balken moeten vervangen vanwege die vervelende insectes de bois. Heb de balken besteld bij de lokale zagerij en het originele vloerhout (200 x 7 x 23 = lxbrxdikte) bij wat toen heette de Cataran (geloof ik). Prachtige kwaliteit vloerhout, zonder die vervelende krimpgleuven aan de onderkant met perfecte pasvorm. Betaalde toen ca 11,50 per m2.

Recentelijk omdat ik in de grange op de hooizolder 2 gastenkamers wil maken, 50 m2 planken gekocht bij de BricoDepot (200 x 10 x 23). Was dezelfde prijs per m2 kwijt (ondanks de aankondiging fin de collection), maar tjonge wat een ramp. Sommige planken waren krom, de pasvorm van messing en groef bedroevend en de vloer sluit horizontaal niet vlak aan (klein beetje hoogteverschil tussen de planken). Het lijkt wel of er bij de productie verschillende houtbewerkingsmachines zijn gebruikt.

Dus bespaar niet op kwaliteit van (vloer)hout.

Overigens als je de vloerenmoet leggen; ik gebruik daarvoor een compressor met een tacker waar 50 mm spijkers in kunnen. Niet te duur in aanschaf (ook de spijkers kosten geen drol) en veel plezier in het werk. Verder adviseer ik je kniebeschermers te gebruiken (net als stratenmakers) want het is een aanslag op je lichaam de hele dag over een vloer te moeten kruipen.

avatar#9485
ratatouille
Berichten: 11
Reacties: 139

#9 Geplaatst: 2012-07-12 21:26:55

Ik ben al helemaal om! ;>) Bij de trappen van Lapeyre kreeg ik ook een mooi garantiedocument, en alles was plezierig. Soms kijk je even naar de centen he?

De pneum tacker aan een compressor is ook een goede tip, met de kniebeschermers dan . En even wachten tot het op zolder wat minder warm is!

Ik ga de vloer in de olie zetten, daar heb ik goede ervaringen mee. En ik heb een grote, witte, harige, krassende hond.