Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

mogelijkheid vergunning aanvragen reeds verbouwde schuur

Auteur Bericht

avatar#9240
wilma-a
Berichten: 1
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2012-07-09 16:49:49

We hebben een huis bezichtigd, waar een schuur bij zit die men al aan het verbouwen is.

Bij navraag of er geen vergumning moest zijn werd geopperd dat de ruimte kleiner is dan 130 m2 en daty er in de gevel geen wijzigingen zijn aangebracht, echter bij de bovenverdieping is aan de kopse kant de hele pui vrij om te worden voorzien van glas met tuindeuren en een terras.

Volgens mij moeten er wel vergunningen op komen.

Mijn vraag is of dit dan eventueel nog aangevraagd kan worden.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2012-07-09 18:47:47

Waar komt die 130 m² vandaan? Als aan de gevel veranderingen worden aangebracht, is altijd een bouwvergunning nodig. Lees het na op de website. De Fransen op het platteland die zelf aan het bricoleren slaan, vragen vrijwel nooit een bouwvergunning aan, laat staan een 'kleine', een 'préalable' of 'déclaration'.

Wim

avatar#9240
wilma-a
Berichten: 1
Reacties: 2

#2 Geplaatst: 2012-07-09 21:30:47

Het huis waar ik het over heb is van een nederlander die is begonnen  en al ver gevordert is met de verbouwing van de schuur tot gite.

De 130 m2 is de gezamelijke oppervlakte van begane grond en verdieping.

Ik heb al gekeken maar kan geen antwoord vinden op mijn vraag of er ook na de verbouwing of in dit stadium nog een vergunning kan worden aangevraagd.

Wilma

avatar#7517
wilm (46)
Berichten: 8
Reacties: 138

#3 Geplaatst: 2012-07-09 23:11:40

Wilma,

Zoals Wim al zei: wordt er niets aan het uiterlijk van de opstal veranderd dan zal er inderdaad vrijwel zeker geen vergunning nodig zijn.
Dat wordt anders als je een pui of gevel gaat dichtzetten. Het lijkt een eenvoudige ingreep maar pas op, qua vergunningenprocedure zit hier een addertje onder het gras.
Op het moment dat je die leuke open pui/gevel gaat voorzien van glas (blijkbaar is nu alles nog open, iets van een soort loggia?) dan wordt de binnenruimte vergroot.

Blijft het vloeropperlvak dan nog beneden de 170 m2, dan kunje volstaan met een declaration simple. Maar wanneer je boven de 170 m2 "plancher" gaat uitkomen ben je de pineut, en zul je zelfs een architect(e) moeten inschakelen.

Ben benieuwd,

Succes,

Wilm

avatar#7517
wilm (46)
Berichten: 8
Reacties: 138

#4 Geplaatst: 2012-07-10 21:29:01

Wilma, er zit nog een ander aspect aan waar Wim je zeker meer over kan vertellen, de taxe d'habitation.

Met een beetje geluk reageert Wim al direct. 

Ik begrijp dat de schuur is verbouwd tot gite, zonder vergunning. Er zat al een woonbestemming op? Even naar de mairie om te vragen of dit zo is en of er op dit gebied geen probleem is zou ik zeggen. (Tip: trek ook meteen na hoe het zit met de fosse septique. Is die berekend op een dergelijke uitbreiding?)


Op de Mairie kun je meteen ook navragen hoe het zit met de taxe d'habitation. De berekeningsgrondslag (pfft) van deze belasting is wat complex, maar komt erop neer dat gekeken wordt naar comfort zoals het aantal kamers, badkamers etc. Vraag na op welk moment de verbouwing, zijnde een uitbreiding van het aantal kamers etc. zou moeten zijn/worden gemeld bij de belastingdienst.   

Wellicht verstandig om een deskundige in de arm te nemen die je begeleidt bij het opstellen van het compromis de vente, zodat je niet tuint in de valkuilen ontstaan door kluswerk van de hudige eigenaar.     

Succes,

Wilm

avatar#8501
joost kubbe
Berichten: 0
Reacties: 41

#5 Geplaatst: 2012-07-10 22:10:31

Mochten jullie geinteresseerd in de aankoop van deze "schuur" laat dan, in geval van overeenstemming over de prijs, een ontbindende voorwaarde in het compromis de vente opnemen dat de verkoper zal zorgen voor een permis de construire, dat bovendien overdraagbaar zal zijn op jullie naam bij het tekenen van de verkoopacte; Een déclaration de travaux voor een bestemmingswijziging en het cré-eren van meer dan 20 m2 woonoppervlakte is beslist niet voldoende.


avatar#9240
wilma-a
Berichten: 1
Reacties: 2

#6 Geplaatst: 2012-07-12 10:21:10

Bedankt voor jullie advies, we zullen zeker een deskundige inschakelen zodra we

met dit pand verdergaan.

We weten dat er voor veel zaken een  vergunning nodig is, maar doordat de eigenaar al is begonnen met de verbouwing werd het nog onduidelijker.

Als het mogelijk is dat deze zaken ook nog tijdens de verbouwing zijn te regelen door de eigenaar, kan het huis  op ons lijstje van evt. aantrekkelijke woningen  blijven staan.

Wilma