Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Zigeuners aller landen

Auteur Bericht

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#0 Geplaatst: 2012-07-10 11:07:05

Elk jaar hetzelfde beeld, caravanen van zigeuners strijken neer in de Hérault en de burgemeesters klagen, terwijl de gemeentebesturen zelf niet aan de wet voldoen, die voorschrijft dat er terreinen moeten zijn voor 'gens de voyage'.

Ziehier wederom een zondvloed.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2012-07-10 13:21:30

Een videgrenier in een nederlands dorpje verloopt net zo schoon, praat me niet van franse schoonheid want wat dat betreft lopen de fransmensen ver en ver achter, ze flikkeren echt alles van zich af.

Wij hebben vijf jaar geleden onze eerste videgrenier gehad, en voor mij nooit meer.

Een paar dagen van te voren de kar vol geladen, om vijf uur opstaan voor een ontbijt, om zes uur op weg want vanaf acht uur is het open.

Er zijn drie soorten mensen; mensen die hun grenier vide maken, professionelen die er het hele jaar voor sparen, en de echte handelaren die van heinde en verre komen.

De laatste groep staat ook als eerste in de file voor het dorpsplein en als wij eenmaal opgebouwd hebben, komt deze groep ook als eerste langs om interessante dingen weg te kopen en die zie je dan bij hun weer terug.

De tweede groep zijn de dorpsmensen die het voor de hobby doen en daar vind je vaak de meeste rotzooi, en de derde groep zoals wij kunnen leuke dingen hebben.

Om zes uur in september is het nog lekker fris, dus sta je te bibberen tot een uur of negen, veel koffie en de bakker is dichtbij.

Tegen de middag is het of stralend weer dat je wenst dat je bij het zwembad ligt of het regent en wens je wat anders.

De lunch is een picknick, wij kropen met een paar echte videgrenier profs bij elkaar, dronken wijn en vierden feest, en de apero kregen we van de organisatie (bij ons ook voor een goed doel)

Om zes uur is het afgelopen, onze kar was nauwelijks leger dan bij begin, we hadden 35 euro “verdiend” en konden alles bij de decheterie brengen omdat ik die rommel niet meer op m’n terrein wilde hebben.

De volgende ochtend staat het zelfde publiek wat de dag ervoor langs onze stand liep op me te wachten, en voor doosjes met schroeven en spijkers die ik aanbood voor een dubbeltje liepen ze nu de container in om ze gratis op te zoeken.

Ik was woedend, en ik heb ook iedereen verboden ook maar een hand uit te stekken naar mijn kar omdat ze er nu zeker gratis aan denken te komen.

Als ze wat willen, zullen ze er voor moeten gaan ;-)

Sindsdien gaan wij onze vrienden “helpen” ze krijgen onze rommel, onze kar, en ik ben er voor de lunch of koffie.

Voor mij geen videgreniers meer, voor een scheet en een habbekrats m’n bed uit komen op zondag, ik dank je de koekoek.

Misschien als ik ooit bejaard ben, op zondag vanzelfsprekend om zes uur wakker wordt omdat ik met de kippen op stok ga, misschien dat het dan leuk zou zijn.

Maar om op zaterdag (lees zondagmorgen) een club uit te rollen en twee uur later op een marktplein te staan, ce pas moi.

Overigens, hier zie je sinds dit jaar vide maisons, gaan de fransen de crisis voelen?

Waar ze eerst een huis gewoon in elkaar lieten storten, nu verkopen ze het leeg voor het dak valt.

Cees.