Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

ziektekostenverzekering en levensloop

Auteur Bericht

avatar#4636
willemfrance
Berichten: 23
Reacties: 52

#0 Geplaatst: 2012-07-19 11:13:43

Beste Forum leden

Binnenkort verhuizen wij definitief naar ons huis in Franrkijk. Bij de zorgverzekering lopen wij tegen een vraagje aan. Wij moeten een verzoek doen bij het CVZ voor een e121 formulier. Zij raden aan om het wel te doen maar geven gelijk aan dat het verzoek zal worden afgewezen omdat ons inkomen uit levensloop bestaat en dat door een rare kronkel dit niet als inkomen gezien wordt.

Zij stellen dat het wel verstandig is om het aan te vragen omdat de franse verzekekering om de afwijzing kan vragen. Aansluitend volgt keuzepensioen en dan wordt er wel een e121 afgegeven.

Wij zijn nu in Nederland maar zijn eigelijk wel benieuwd naar de hoogte van de kosten die wij krijgen. Wij nemen aan dat wij in Frankrijk nu een bedrag voor de basisverzekering zullen moeten betalen (aanvullende verzekering hebben wij alwel geregeld)

Weet iemand wat dit ongeveer kost?

met een groet, Willem

avatar#4648
Rob van Schijndel
Berichten: 2
Reacties: 155

#1 Geplaatst: 2012-07-19 15:04:27

Beste Willem,

Een uitkering uit een levensloop kwalificeert niet als een wettelijk inkomen en daarom is er geen recht op een E121 formulier.

In Frankrijk is er geen recht op een basisverzekering (in beginsel) en dient er daarom een particuliere ziektekostenverzekering afgesloten te worden. In Nederland of Frankrijk of waar dan ook. Ik kan eventueel voor offertes zorgen.

Na drie maanden in Frankrijk te hebben gewoond, bestaat er eventueel een mogelijkheid om verzekerd te zijn via de CMU, de Franse vangnet-verzekering. Of dat aantrekkelijk is, is onder andere afhankelijk van de hoogte van het totale inkomen.

Overigens weet Frankrijk niet wanneer je in Frankrijk gaat wonen, dus als je nu al een huis hebt (met de bijbehorende EDF-rekeningen), dan kun je daar wel een beetje mee schuiven!

Groet, Rob van Schijndel

avatar#4636
willemfrance
Berichten: 23
Reacties: 52

#2 Geplaatst: 2012-07-19 18:57:14

Bedankt Rob, wij reageren op je aanbod via je mail, met een hartelijke groet Willem