Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Dakramen, een overzicht

Auteur Bericht

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#0 Geplaatst: 2012-07-20 10:05:59

In een vroegere discussie vroeg iemand mij om adviezen betreffende de plaatsing van een dakraam in een oud huis. Ik heb toen alles wat ik bij de plaatsing van mijn dakraam tegengekomen ben opgeschreven. Ik heb ook de websites van de leveranciers nog eens nageplozen en ben in een VELUX-showroom geweest.

Dit alles is nu uitgewerkt tot een stuk dat op onze website in de rubriek Wonen\Klussen geplaatst is. Ik heb bijzondere aandacht besteed aan een punt dat volgens algemene ervaring in de handleidingen en websites van de fabrikanten meestal te kort komt:

Hoe plaats ik een dakraam in een traditioneel (Frans) dak.

En ik ben ook op de problemen en nadelen van een dakraam ten opzichte van een dakkapel ingegaan, iets waarover de fabrikanten natuurlijk een beetje terughoudend zijn.

Een aantal forumleden heeft mij op belangrijke punten gewezen, of zij hebben mij op problemen geattendeerd die zij tegen gekomen zijn. Hiervoor mijn dank!

Moge iedereen die voor de plaatsing van een dakraam staat hieruit zijn voordeel halen – want dit is toch de bedoeling van dit forum: ervaringen delen!

Christian von Klösterlein

avatar#6037
Timo Breumelhof
Berichten: 10
Reacties: 69

#1 Geplaatst: 2012-07-20 13:56:02

Erg nuttig en verhelderend artikel.

Dank!