Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

grond kabel electiciteit voor huis aansluiting

Auteur Bericht

avatar#9021
damhenk
Berichten: 12
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2012-07-21 17:16:10


 We hebben een technische vraag.

We zijn bezig met een vakantie huis wat we in het noorden van Frankrijk laten bouwen.

Het huis is bijna klaar maar wij moeten zelf voor de electrische grondkabel zorgen.

Er moet namenlijk nog een electrische grond-kabel gelegd worden door een buis in de grond die er al ligt, van het kastje van de ERDF aan de weg naar ons huis toe (naar de meterkast)

Dit is in Frankrijk hebben we ontdekt een erg dure kabel : Cable alimentation EDF , fourniture d’un cable pour alimentation EDF type U 1000RO2V-2x2,5 kwadraat. De installateur vraagt er erg veel geld voor. In Nederland is deze kabel zeer veel goedkoper daarom willen we deze in Nederland kopen.

De aannemer bouwt het huis met alleen de afwerking op de begane grond met electrische verwarming en electrische boiler, wij gaan tzt de bovenverdieping af werken.

Onze vraag is welke kabel, qwa capaciteit heb je hier voor nodig? Zou bovengenoemde kabel qwa capaciteit 2 x 2,5 kwadraat voldoende zijn? Wij denken dat de installateur in Frankrijk alleen rekening houdt met de begane grond.

Zou de capaciteit van deze kabel ook voldoende zijn als er later op de verdieping met 3 slaapkamers en 2 douches met electrische verwarming op de verdieping bijkomt en misschien airco.

Als de kabel kwa capaciteit niet voldoende is, is het dan ook mogelijk om 2 kabels van 2 x 2,5 kwadraat aan te leggen, mag dit en kan dit?

Alvast bedankt voor de informatie.

Vriendelijke groet,

Henk van Dam

avatar#4636
willemfrance
Berichten: 23
Reacties: 52

#1 Geplaatst: 2012-07-21 18:38:48

Beste Henk

Ik heb even onze nota opgezocht en wij hadden 45 meter nodig (dus dat viel aan lengte wel mee) en de prijs van de kabel was 9,75 ex per meter, wellicht heb je hier wat aan om de prijs te kunnen vergelijken.

Ik heb geen technische kennis maar bij ons wordt ook aangegeven 2x2,5 en dit is voor een redelijk groot huis (pngeveer 400 vierkante meter)

veel succes, willem

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#2 Geplaatst: 2012-07-21 22:20:22

Henk,

 

Waarschijnlijk allemaal een stevig misverstand: 2,5 mm² tussen ERDF aansluitpunt (coffret de branchement) en de groepenkast van de abonnee valt in de sector volledig verboden. Daar gelden minimale diameters voor die in deze tabel staan vermeld. Misschien dat in de offerte de betrokken electricien uit de macht der gewoonte per ongeluk een komma heeft gezet tussen de 2 en 5, waar hij 25 mm² bedoelde. Onverschillig of je een type 1 (minder dan 30 meter) , dan wel type 2 (meer dan 30 meter) aansluiting op het stroomnet hebt. De wet van de heer Ohm geeft aan dat bij de maximale stroomsterktes die je kunt verwachten bij de diverse disjonteurs de branchement en een maximaal toegestane spanningsval van 2 % je aanzienlijk dikkere bedrading nodig hebt dan die 2,5 mm². Op deze website nog eenvoudig na te rekenen. Ook de ERDF zelf heeft er het een en ander over te melden. Overigens kan het nog wel praktisch zijn om naast die dikke voedingskabel nog 2 x 2,5 mm² in dezelfde gaine mee te trekken, voor je dag/nacht tarief schakeling (type 2 aansluiting).

 

Rob van der Meulen

avatar#3796
Le Gros Buisson
Berichten: 13
Reacties: 41

#3 Geplaatst: 2012-07-21 22:42:16

Beste Henk,

Je hebt het over 2 x 2,5, maar je bedoelt waarschijnlijk 2 x 25 mm2. Ik heb hier voor me de actuele catalogus van de Brico Depôt liggen, en die vermeldt een prijs van € 6,30 per meter. En denk daarbij ook aan het tegelijkertijd trekken van een cable de téléreport, waarmee je het de EDF mogelijk maakt je meterstanden op afstand af te lezen. In ons geval had de electricien dat vergeten en dat geeft wat gedoe als je niet permanent aanwezig bent. Maar dat probleem lost zich op de duur vanzelf op met de komst van de nieuwe slimme meters (Linky). 

Trouwens, die 2 x 25 mm2 was voorschrift van de EDF om voor een 12 KVA aansluiting in aanmerking te komen over een afstand van 40 meter. En nog een raad (harde praktijk): zorg ervoor dat de installateur de installatie oplevert t/m de keuring door de CONSUEL. 

Veel succes met alles,

Wim