Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

grondkabel t.a.v. aansluiting

Auteur Bericht

avatar#9021
damhenk
Berichten: 12
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2012-07-22 22:05:16

Bedankt voor de reacties:

Zoals ik al eerder hebt geschreven op dit Forum : de installateur voor onze nieuw gebouwde vakantiewoning  in het Noorden van Frankrijk erg veel geld vraagt voor het leggen van de grondkabel type U 1000RO2V-2x25 kwadraat, zit ik er nu aan te denken om deze kabel zelf te kopen en een nederlandse vriend van mij is electricien en wil deze kabel  wel aansluiten.

 

Er moet namenlijk nog een electrische grond-kabel gelegd worden door een buis in de grond die er al ligt, van het kastje van de ERDF aan de weg naar ons huis toe (naar de meterkast)

Mijn vraag is mag je deze kabel  zelf (door die vriend van mij) aansluiten  op het kastje van de de ERDF en op de meterkast in de woning of moet het aansluiten door een erkende installateur verricht worden.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2012-07-23 11:24:15

Voor de goede orde: het is gebruikelijk vervolgvragen of antwoorden over hetzelfde antoord gewoon aan te laten sluiten bij de eerdere reeks. Het komt dan automatisch bovenaan de lijst te staan, dus het openen van een nieuw topic voegt niets toe aan attentiewaarde.

Vanaf de uitgang van de disjoncteur de branchement (DB) valt alles onder de NFC 15-100 normen, en is daarmee voor rekening en verantwoordelijkheid van de klant. Voor een antwoord is het dus van belang te weten of de aansluiting er een van het type 1 of type 2 is.

Bij aansluitingen van meer dan 30 meter bevinden de meter en DB zich in een apart kastje aan de kant van de openbare weg. Met daarbij een apart kastje van de ERDF waarin de feitelijke aansluiting op het stroomnet plaatsvindt. Zie ook de de eerdere link naar de ERDF info. Binnenshuis moet je in de groepenkast dan nog wel een separate coupure d'urgence hebben, een hoofdschakelaar.

Bij aansluitingen van minder dan 30 meter, meter en DB in de groepenkast binnenshuis, valt de aansluting met het ERDF stroomnet onder de NFC 14-100 normen, verboden gebied voor de klant.

Omdat het nieuwbouw betreft en de elektrische installatie dus nog goedgekeurd moet worden door de CONSUEL, zou ik er persoonlijk de voorkeur aangeven om het hele elektra project voor de verantwoordelijkheid van de installateur te laten komen. Hij heeft als het goed is een offerte ingediend om alles conform de Franse elektranormen te installeren. Mocht de CONSUEL de zaak afkeuren, dan zorgt hij er maar voor dat alles in orde wordt gemaakt, zonder extra kosten.

Rob van der Meulen