Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

R.I.B. gegevens

Auteur Bericht

avatar#9021
damhenk
Berichten: 12
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2012-07-23 16:40:04

Wij willen voor ons nog net niet afgebouwde  vakantiehuis in het noorden van Frankrijk een woohuisverzekering  afsluiten.( Wij hebben nog geen EDF contract.)

Wij wiilen die verzekering in Frankrijk in ons dorp afsluiten bij Credit Agricole de Lorraine, deze bank vraagt naar onze R.I.B. ( releve indentite bancaire )

Wij hebben bij de Rabo bank geinformeerd, maar die weten hier niets van. 

Hoe komen wij aan onze R.I.B. gegevens.

Wij hebben tot nu toe alle betalingen via onze Rabobank in Nederland gedaan, is het straks ook noodzakelijk om een franse bankrekening te hebben

Alvast bedankt voor de info.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#1 Geplaatst: 2012-07-23 17:22:53

"Noodzakelijk" ? Ach. Verrekte handig ? Ja !

Die RIB noemen ze ook wel Iban, Bic en Swift : allemaal min of meer dezelfde (samengestelde) codes die leiden tot uw bankrekening. Uw bank kan u hieraan helpen, als die codes al niet op uw afschriften staan.

Peter.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2012-07-23 18:54:39

Nee, de RIB is geen IBAN of BIC (Swift bestaat niet meer.) De RIB (relevé d'identité bancaire) zit in je chequeboekje of kun je printen als je internet bankiert bij CA. Lees het artikel over het Franse bankwezen hier op de site.

Wim