Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Over het forum en de website

Over het forum en de website

De plaats voor reacties op vorm en functie van dit forum en de website Wonen en leven in Frankrijk

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Namedropping

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2012-07-26 20:04:52

Het komt me voor dat niet iedereen beseft dat name dropping op fora not done is .

 Voor de simpele ziel die dat boven hun pet gaat even het volgende:

Niet voor niets bieden fora de mogelijkheid om onder Nicknames te posten.

De bedoeling daarvan is dat  gebruikers onderling ervaringen en alle mogelijke theeleut met elkaar kunnen uitwisselen zonder dat alle mogelijke ongewenste individuen deze berichten zomaar  simpelweg aan echte namen en adressen kunnen linken met alle mogelijke gevolgen vandien.

Ik hoop dan ook dat bedoelde persoon dit in zijn oren knoopt.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#1 Geplaatst: 2012-07-27 06:06:39

Twee, drie, vier jaar geleden is dit onderwerp hier al eens langs geweest, in verschillende contexten.

Hoe 't op andere fora toegaat, weet ik niet. Hier weten we met wie we te maken hebben en daar houd ik wel van.

Peter.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2012-07-27 06:55:33

Peter,

le retraité heeft wel een punt. Het vakje met persoonlijke gegevens (het profiel van de poster) is alleen voor aangemelde forumdeelnemers te zien. Als iemand uit dit vakje citeert dan is (een gedeelte van) zijn ware identiteit te zien, tenzij in het profiel een fictieve naam staat.

Ik heb die fout ook gemaakt (uit het profiel geciteerd), maar na deze discussie weet ik dat sommigen dat niet op prijs stellen.

Als iemand onder zijn bijdrage zijn volle naam zet dan is dat zijn zaak.

Ik vind het openleggen van het e-mail adres in het forum overigens iets wat niet hoort. Hopelijk beter in het nieuwe jasje van het forum.

Christian von Klösterlein

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#3 Geplaatst: 2012-07-27 09:18:03

Over het algemeen voelen forumdeelnemers op hun klompen aan dat je zoiets niet doet. Toen ik me hier pas had ingeschreven was ik verbaasd dat de verstrekte persoonlijke gegevens voor iedereen zichtbaar bleken, althans voor andere forumleden. Ik dacht toen ik ze invulde dat alleen de webmaster daar toegang toe had. Maar aangezien ik me ook niet achter een schuilnaam hoef te verschuilen, heb ik het geaccepteerd. 

Ik heb er trouwens nooit last van gehad en soms zelfs veel plezier! Zo heb ik er o.a. een bijzonder aangename correspondentie aan overgehouden met een mij verder totaal onbekende persoon. Maar ik meen dat bv Cees zijn emailadres heeft moeten verwijderen vanwege hatemail. Dat zijn natuurlijk uitzonderingen, maar toch erg vervelend als dat je overkomt.

Ik ben het met Christian eens: als je iemand persoonlijk wilt benaderen, zou je de webmaster een berichtje moeten sturen. Deze moet de desbetreffende persoon dan vragen of zijn/haar emailadres mag worden gegeven. Dat betekent wel (nóg) meer werk voor de webmaster, maar privacy is ook veel waard, zeker in deze tijd.

Er bestaat trouwens nog een andere mogelijkheid: het tijdelijke of wegwerp email-adres. Je maakt zo'n adres even aan en verzoekt de persoon die je wilt benaderen om jou op dat adres even zijn emailadres door te geven, of eventueel ook zo'n tijdelijk emailadres. Als je elkaar dan vertrouwt, kunnen de echte adressen worden uitgewisseld.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#4 Geplaatst: 2012-07-27 09:48:57

Een oude discussie. Anoniem of niet.

Ik heb er nooit moeite mee gehad om mijn naam en mailadres te vermelden. Tenslotte ben ik zelf verantwoordelijk voor wat ik op het forum zet. Heb daar zelf nooit negatieve ervaringen mee gehad en heb andere forumleden - meestal buiten het forum om- kunnen helpen met zaken die niet op het forum behandeld konden worden. En omgekeerd.

Het verschil met veel andere fora is dat je met mensen te maken hebt die je min of meer kent. Ook is het een forum waarin meestal tamelijk respectvol met elkaar wordt omgegaan. Indien die grenzen worden overtreden, wordt er vaak binnen of buiten het forum gecorrigeerd.

Beschouw het maar als een kroeg waar mensen samen zijn en je allerlei gesprekken kunt aanknopen en natuurlijk informatie aan anderen kunt vragen 

Als er een nieuweling komt, is hij/zij van harte welkom. Kom je voor de eerste keer, is het netjes als je je even voorstelt en ook aardig te melden wat je relatie met Frankrijk is. Ik erger me eraan als iemand voor een eerste keer, zonder enige introductie, een vraag dropt en daar onmiddellijk antwoord op verwacht. Zit zo'n tekst soms ook nog vol met taalfouten of wordt er met SMS-achtige afkortingen gesmeten dan rijzen de haren te berge. Puur persoonlijk natuurlijk maar zo hebben we allen onze eigen neurosen.

Overigens is mijn adres éen van mijn verschillende adressen, dit adres gebruik ik alleen voor het forum dus als er onzin in mijn mailbox komt, weet ik waar die vandaan komt.

Ik ben niet voor het weglaten van mailadressen in de nieuwe versie van de website en het forum. Wel voor de mogelijkheid om je eigen bijdragen te kunnen verwijderen. Soms ga je te ver in een discussie en dat hoeft je niet nagedragen te worden.

Dat was het weer even op mijn laatste vakantiedag..... Gelukkig is het weer wat minder drukkend volgende week zodat mijn brein waarvan de output omgekeerd evenredig met de temperatuur is weer volop gebruikt kan worden.

Steven

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#5 Geplaatst: 2012-07-27 10:26:03

Beste Bosbess,

je schreef:

Ik ben het met Christian eens: als je iemand persoonlijk wilt benaderen, zou je de webmaster een berichtje moeten sturen. Deze moet de desbetreffende persoon dan vragen of zijn/haar emailadres mag worden gegeven. Dat betekent wel (nóg) meer werk voor de webmaster, maar privacy is ook veel waard, zeker in deze tijd.

Ik bedoelde het een beetje anders. Van andere fora ken ik de regeling dat er wel een vakje privé-mail is, maar als je de betreffende mailt zie je niet zijn email adres maar zoiets als forummail. De omzetting naar het werkelijke email-adres gebeurt dus ergens achter de schermen automatisch, zonder tussenkomst van de webmaster.

Tenminste komt het bij mij zo over; internet-experts hebben er zeker een betere verklaring voor, zeker bestaat er ook een vakterm voor.

Dit is wat ik voor het nieuwe forum wens!

@Steven:

correctiemogelijkheid ja, maar dan met een verwijzing dat er geëdited is. Anders zou dit tot geschiedenisvervalsing kunnen leiden ;-).

@Bosbess: excuses voor het ridicule tekentje. ;-)

Christian v.K.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2012-07-27 10:37:49

Enfin probleem opgelost,

heb er inmiddels al wat op gevonden om herhaling te voorkomen.

Overigens was het helemaal mijn bedoeling niet om hier een helediscussie over op te starten.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#7 Geplaatst: 2012-07-27 10:47:05

Welkom, "retraité" op dit forum.

Je ziet dat in elk geval enkelen de moeite hebben genomen om gemotiveerd en tamelijk uitgebreid op de draad die je zelf begonnen hebt te antwoorden.

Ook dat toont respect voor forumleden waaronder ook neuwkomers.

Steven

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#8 Geplaatst: 2012-07-27 13:03:40

En niet alleen het respect telt, Retraité, hoewel dat natuurlijk heel belangrijk is, maar zo gaat het er in dit forum gewoon aan toe en dat vind ik persoonlijk juist het leuke ervan. Het in een ander land met andere taal en cultuur uitwisselen van ideeën en gedachten in je moerstaal met mensen van dezelfde NL oorsprong. Soms maak je met een losse opmerking hele discussies los en een andere keer wil je die op gang brengen, maar niemand reageert. In het dagelijks leven gaat het precies zo, nietwaar?

Ik kan me wel voorstellen dat Steven het prettig vindt om te weten wat voor vlees hij in de kuip heeft met nieuwkomers, maar ik vind dat mensen niet om een simpele vraag te stellen meteen hun hele hebben en houden op tafel hoeven te leggen. Om een vraag te kúnnen stellen word je nu eenmaal gedwongen om je aan te melden. Misschien wil je daarna verder niets meer met het forum te maken hebben. Dat is ieders goed recht.

Bovendien krijg je dan van die algemeenheden, die iemand meteen in een bepaalde hoek plaatsen: ik ben gepensioneerd, maar vroeger was ik fietsenmaker, piloot, sociaal werker, vuilnisman of professor. Ook dat is net als in het dagelijks leven: de kennismaking verloopt geleidelijk en mede door de inhoud van de bijdragen. Zo kom je zonder vooroordelen steeds meer over iemand aan de weet. Spannend toch?

Ik had je inderdaad niet goed begrepen, Christian, en eerlijk gezegd wist ik niet dat dat bestond. Maar dat is dus eigenlijk de allerbeste oplossing.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#9 Geplaatst: 2012-07-27 18:26:59

Nou, 't is allemaal wat. Mijn vermeend onheuze bejegening van de geretireerde bijdrager door hem met zijn naam aan te spreken, heb ik inmiddels aangepast conform zijn profiel.

Ik snap 'n paar dingen in bovenstaande redeneringen overigens niet zo goed, maar wijt dit onmiddellijk aan mezelf. Persoonlijk voel ik me niet op m'n gemak in 'n omgeving waar ik vreemden moet wantrouwen. Niet in 'n café, niet op straat, niet op 'n forum. Zo'n omgeving mijd ik. Zo'n omgeving mijd ik helemaal als ik er dreig te worden geconfronteerd met omgangsvormen die niet de mijne zijn. Noem 't voor mijn part fatsoen en vooral 'n gebrek daaraan.

Ik heb gelukkig de keuze : ik mag de straat kiezen waar ik wil lopen, evenzo 't forum waaraan ik wil bijdragen.

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2012-07-27 20:02:07

Jammer Retraité, dat ik u in dit verband niet even persoonlijk kan benaderen.

De hele discussie komt me als een heel groot 'déjà vu' over.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#11 Geplaatst: 2012-07-27 21:34:01

Vriendelijk dank voor alle invoelende bijdragen en adviezen, Christiaan , Steven , en Bosbess, echter zoals eerder vermeld lag ht helemaal niet in mijn bedoeling om een hele discussie  over dit ondwerwerp los te breken.

De bedoelde persoon in een passend draadje met de neus op zijn eigen, naar mijn bescheiden mening,  incorrecte  handelswijze te drukken was alle wat ik wilde.

Rest me nog de plicht om een laatste antwoord te geven  op de reactie van de heer homme  de la terre die het volgende schreefschreef:

Ik snap 'n paar dingen in bovenstaande redeneringen overigens niet zo goed, maar wijt dit onmiddellijk aan mezelf. Persoonlijk voel ik me niet op m'n gemak in 'n omgeving waar ik vreemden moet wantrouwen. Niet in 'n café, niet op straat, niet op 'n forum. Zo'n omgeving mijd ik. Zo'n omgeving mijd ik helemaal als ik er dreig te worden geconfronteerd met omgangsvormen die niet de mijne zijn. Noem 't voor mijn part fatsoen en vooral 'n gebrek daaraan.

Welnu  beste man ikzelf ga eigenlijk  niet perse over straat omdat ik daar mijn gemak zoek, maar omdat dit voor mij doorgaans de gebruikelijke manier is om me van van a naar b te bewegen met welk doel dan ook.

Over de rest van uw neurose wil ik hier verder  geen oordeel vellen maar misschien mag ik u de  de raad geven om uw heil te zoeken bij een professioneel hulpverlener.

Wat mot ik met dat gezeik ik ben hier met pensioen en op mijn rust gesteld.

met de beste wensen,

                                 Retraité.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#12 Geplaatst: 2012-07-27 21:57:37

Tsja, en dan het démasqué in de laatste regels.

Wees gerust, Retraité, Peter lijdt niet aan neurosen die behandeling behoeven.

Dat weet ik zeker.

Tenzij het bezit van een Kip-caravan natuurlijk als een afwijking kan worden beschouwd.

Steven

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#13 Geplaatst: 2012-07-28 00:09:15

Het voor dit forum opgegeven e-mailadres van deze kennelijk Peter hetende retraité blijkt niet te werken. De in het forumprofiel omschreven naam als 

'naam verwijderd ter voorkoming van misbruik door obscure individuen' past niet niet in het karakter van ons forum. Retraité is van een en ander op de hoogte gesteld.

Wim

avatar#9485
ratatouille
Berichten: 11
Reacties: 139

#14 Geplaatst: 2012-07-29 20:52:31

Hmm, je bent mild, Wim. Valse email, mensen neurose aanpraten, beetje ruzie zoeken. En dat meteen bij het begin. Valse start.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#15 Geplaatst: 2012-07-30 11:16:53

Dank Henk, uw reactie geeft me weer moed. Ik was even bang dat 't zelfreinigend vermogen van dit forum verkracht zou worden.

Peter.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#16 Geplaatst: 2012-07-30 17:19:35

Wim, Peter en Henk,

geen statement van mijn kant.

Maar ik heb er wel een mening over.

Kunnen jullie zeker raden.

Christian

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#17 Geplaatst: 2012-07-30 18:41:58

Ik wel een statement: weer een "meeuw": komt ongevraagd aanvliegen, schijt de boel onder en vliegt krijsend weer weg.

Steven

avatar#7843
herbert
Berichten: 8
Reacties: 37

#18 Geplaatst: 2012-08-04 19:54:12

Zelfreinigend? Met openmond werd gekeken naar de overvliegende scheitende meeuw...

avatar#7843
herbert
Berichten: 8
Reacties: 37

#19 Geplaatst: 2012-08-04 20:05:46

En, geen commentaar op de spelling, het is al te vaak gebleken, dat de degenen die dáár over vallen, de engste mannetjes/vrouwtjes zin.

avatar#7843
herbert
Berichten: 8
Reacties: 37

#20 Geplaatst: 2012-08-04 20:14:51

En die zijn er. Zoals degene die zich bezighoudt met brievenbusplassers m/v. Een z.g. viezepeter.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#21 Geplaatst: 2012-08-04 20:56:20

Herbert, nooit met geopende mond naar overvliegende schijtende meeuwen kijken.

Ik snap geen lor van uw trio berichten, verklaar u nader.

Peter.