Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Hondenbelasting?

Auteur Bericht

avatar#6617
Dut
Berichten: 32
Reacties: 49

#0 Geplaatst: 2012-08-01 23:13:14

Even een vraagje. Ken Frankrijk een vorm van hondenbelasting? Er stopte vandaag genderme bij mijn vrouw die de hond aan het uitlaten was. De beste man vroeg of we ook een tweede hond hebben. Het antwoord was nee, maar verbouwereerd door de vraag heeft mijn vrouw niet gevraagd waarom hij de vraag stelde.

Of zijn er andere regels of wetten waarom deze vraag gesteld is?

Groet,

Robert

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2012-08-02 01:04:09

Frankrijk kent geen hondenbelasting.

Wim

avatar#7486
lvf
Berichten: 4
Reacties: 27

#2 Geplaatst: 2012-08-02 10:00:35

Als Hollande hier achter komt binnenkort wel. Hier valt ook nog wel wat te stelen.

Norbert

avatar#7620
Rimke
Berichten: 1
Reacties: 65

#3 Geplaatst: 2012-08-02 22:22:14

Ik hoop dat Hollande daar dan werk van maakt. Ik snap nog steeds niet waarom de fransen eigenlijk een hond hebben. Vanochtend hingen er weer eens  twee chihuahua's in de billen van mijn hond. Ik riep nog dat ze haar honden bij zich moest houden, maar de monstertjes luisterden natuurlijk niet. En dat is steeds de ervaring met de franse hondjes. De ervaring dat ik dan een grote mond krijg is ook steeds hetzelfde.

Ik loop dus altijd met een stok, juist voor dit soort situaties, als je hem horizontaal voor de honden houdt, deinzen ze meestal terug. Het heeft me best wat moeite gekost om mijn hond aan te leren dat hij in eerste instantie niet reageert op dergelijke "aanvallen", pas als het echt niet anders kan mag hij zich verdedigen.

Omdat ik een grote zwarte Dobermann heb (en daarom per definitie bij aanvaringen aan het kortste eind zal trekken), loopt deze inmiddels niet alleen in het jachtseizoen met een bel om zijn nek, maar ook in het hoogseizoen, bijna alle fransen zijn panisch bij het zien van deze hond alleen al en het helpt als ze je aan horen komen (ik zal er maar niet bij vermelden dat ik laatst een paar nederlanders hoorde roepen: "Oh, kijk, een geit").

Ik begijp al een tijdje waarom die fransen zo bang zijn, de doorsnee franse hond wordt immers niet opgevoed en mag naar believen ongestraft uitvallen. Ook de twee stakkers vanochtend, niet opgevoed, ik moest maar begrijpen dat het chihuahua's waren....en die zijn niet op te voeden......??????, maar ze mogen dus wel los lopen van de baas ... ????

Affijn, als er een taxe komt gaan de mensen misschien wat beter nadenken voor ze een hond aanschaffen. En ja, dit verhaaltje hoort misschien in de kroeg thuis. En nee, ik kan het laatste stukje van de route niet wijzigen, het is een heel touristisch pad dat over ons terrein gaat.

Zo, dat staat, even afreageren dus voor een keertje.

Dit is trouwens niet voor het eerst dat hier dit gebeurt mocht iemand de reactie overdreven vinden. Toen mijn hondje nog pup was is hij al eens afgetuigd door drie niet luisterende loslopers en moesten er bloedtransfusies aan te pas komen wegens ernstige verwondingen. de eigenaars vonden het normaal en liepen gewoon door. De diverse ervaringen hebben me geleerd heel veel belachelijke voorzorgsmaatregelen te nemen.

Ik ben voor de hondentax, en laat die maar flink prijzig worden ook.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#4 Geplaatst: 2012-08-04 22:30:25

gewist

hier stond een reactie die ik bij het tweede lezen toch niet passend vond

Christian von Klösterlein

avatar#4899
banjoiste
Berichten: 9
Reacties: 96

#5 Geplaatst: 2012-08-05 13:21:47

Een toeristisch pad over uw terrein? Wie is daar dan de baas? Of is het in de loop der tijden ontstaan en nu door gewoonterecht openbaar? Anders bent u toch degene die daar uitmaakt wie er wel of niet komen en wat daar wel of niet mag? Of ben ik nu erg naïef? Hier in de buurt loopt een weggetje door het land van een boer. Hij heeft daar een groot hek zitten, dat soms open is en soms dicht. Als het open is dan is het een mooie afsteek naar onze vrienden, meestal is het omrijden geblazen. Het weggetje staat als openbaar op de blauwe kaarten (1:25.000), maar dat kan de boer blijkbaar niet zo veel schelen. Iets voor u misschien?

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#6 Geplaatst: 2012-08-05 13:32:33

@Rimke,

U meent serieus dat het invoeren van een hoge hondenbelasting ertoe zal leiden dat mensen hun hond beter opvoeden? Ik ben dan toch erg benieuwd naar wat duiding van deze stelling. Ik ben namelijk zo'n simpele ziel die denkt dat de opvoeding van iemands hond een weerspiegeling is van de eigen opvoeding. En dan zie ik niet veel verschil tussen een NL tokkie en een FR aso, hondenbelasting of niet.

Niettemin, indien hoge belastingen een aantoonbaar positieve invloed op de opvoeding hebben, dan liggen hier enorme kansen. Bijvoorbeeld invoering van lawaaibelasting op NL toeristen in FR. Niet te vergeten hun kinderen. En extra hoge onbeleefdheidsbelastingen op FR winkelpersoneel, FR klantendienstmedewerkers, FR horecapersoneel en FR automobilisten. En nu niet zeggen dat er in deze categorieên ook gunstige uitzonderingen zijn, want dat is bij de honden blijkbaar ook niet van betekenis. 

De heer Hollande kan met dergelijke belastingmaatregelen in één klap zijn begrotingstekort wegwerken, ik sluit niet uit dat dat zelfs zal omslaan in een overschot. En nee, geen dank voor de tip.

Salutations, Jos

avatar#5897
la Gravetière
Berichten: 50
Reacties: 77

#7 Geplaatst: 2012-08-23 22:38:06

ik begrijp Rimke er zijn veel heel veel mensen die een hond hebben voor de 'heb' of status. ik kan me herinneren dat de Disney film 101 domatiers een grote hit was en dat er een run op domatiers ontstond of de hond die Obama zijn kinderen had beloofd gelijk was half amerika op zoek naar zo 'n hond.

Een hond is gelijk aan kinderen je moet er de hele dag mee bezig zijn anders ontsporen ze . '

p.s. ik heb geen hond