Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

iedereen met vakantie ?

Auteur Bericht

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#0 Geplaatst: 2012-08-03 19:39:08

Ik ben zelf, vanwege familie omstandigheden, de laatste maanden zeer weinig actief geweest op dit forum. Heb soms wel tijd gehad om wat bij te lezen, maar constateer dat de activiteit wel erg laag is.

Zijn alle vaste schrijvers met vakantie, druk met vrienden en famille uit NL, die graag op bezoek komen of gewoon even geen zin om te schrijven?

Ik ben benieuwd (eigenlijk nieuwsgierig) waar geëmigreerde nederlanders hun vakantie in deze tijd doorbrengen: net als de meeste fransen in eigenland, vaak bij familie of bekenden en vaak niet verder dan één regio buiten de plek waar men woont.

Ik zie in mijn onmiddelijke omgeving de vakantiegangers wel 150 km verder op vakantie aan de ocean gaan en een enkeling gaat op vakantie in de Pyreneeën, nog minder reisafstand.

JP

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2012-08-03 19:53:16

Ik werk ook nog eens, meer dan fulltime. Als loonslaaf heb ik vakantiedagen. De ADV (RTT) dagen gaan op aan heen - en weerrreisjes naar NL.

In de 13 jaar dat ik in Frankrijk woon, heb ik " vakantie" in Nederland nooit als vakantie gevoeld. Vooral familie en enkele naaste vrienden, even afgezien van triestige gebeurtenissen zoals ernstig zieken en begrafenissen. 

Echte vakantie in streken van Frankrijk die ik nog niet kende. En verder ook bij Franse familieleden. En een paar keer de Grote Plas over....

Steven

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#2 Geplaatst: 2012-08-03 21:47:48

Ik heb inderdaad steeds minder zin om wat bij te dragen aan dit forum.

En voor de rest heb ik hier iedere dag vakantie.

Die afgenomen activiteit neem ik ook waar en lijkt me 'n punt van zorg voor Wim.

Trouw als 'n hond,

mits de worst van enige kwaliteit is,

Peter.

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#3 Geplaatst: 2012-08-03 22:25:00

Wij zijn nu in ons zevende woonjaar 'sur le territoire Français' en de uitstapjes naar Nederland zijn nog nooit een vakantie geweest. Een beetje een verplichting. Vaak trieste zaken als ziekte en uitvaarten. Altijd wel heel leuk om weer vrienden te zien maar dan merk je ineens dat ze zo verschrikkelijk Nederlands zijn en je denkt 'ben ik dan zo veranderd?'.

Op vakantie gaan we in Frankrijk bv op 250 km afstand in de Pyreneen of even verder door naar Spanje. Uitstapjes naar de Atlantische kust. Eigenlijk niet meer de drang om ver weg te gaan hoewel ver weg gaan in januari toch heel aantrekkelijk is. Toch bewaar ik dan liever dagen om in 'la belle saison' op te nemen want 'la mauvaise saison' is gelukkig maar kort.

En ja, ik ben ook loonslaaf: 25 vakantiedagen, 15 scholingsdagen en 20 RTT dagen per jaar dus ook ik werk af en toe.

Ingrid

O ja, ik mijd augustus: te warm, te duur en te druk. We gaan wel eens een middagje naar het strand aan de cote Landaise en we genieten van al onze compatriottes. Lang, blond, zelfverzekerd en luidruchtig.

avatar#7620
Rimke
Berichten: 1
Reacties: 65

#4 Geplaatst: 2012-08-03 23:22:11

Hier zijn de zomermaanden bij uitstek géén vakantie. En toch, hoe druk je het ook denkt te hebben, het blijft een voorrecht om op deze plek te kunnen "werken", op een bepaalde manier blijft het een vakantiegevoel. In de tijd eromheen wordt er zowel in Frankrijk als in Nederland gewerkt. Er moet nog het een en ander verdiend worden om in staat te zijn de verdere restauraties uit te voeren. De echte vakantie is meestal hartje winter en doorgaans gaat de voorkeur uit naar "onze berg".

Verder was ik al geen actieveling op dit forum, ik vind het vooral leuk om iets bij te dragen als ik denk dat ik wat zinnigs te melden heb, en zo vaak is dat eigenlijk niet. Ik lees wel vaak mee en hoop dat de kwaliteit en het respect gewaarborgd blijft. Zal ook zeker mijn best doen daar mijn steentje aan bij te dragen als dat mogelijk is.

Rimke

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#5 Geplaatst: 2012-08-04 21:33:30

Peter: Ik heb inderdaad steeds minder zin om wat bij te dragen aan dit forum.

Dat is dan heel tant pis.

Deze zomer zijn de bijdragen aan dit forum aanzienlijk talrijker dan voorgaande zomers.

Wim

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#6 Geplaatst: 2012-08-04 21:48:27

Dank Wim, dat je m'n bijdragen kennelijk waardeert.

Dat "talrijker" is me eerlijk gezegd worst. Kwaliteit, ging 't daar niet om ?

De reacties van Herbert van zoëven tellen ook voor drie, bij voorbeeld.

Peter.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#7 Geplaatst: 2012-08-05 13:50:23

Bonjour,

Ik houd mij in principe verre van het beoordelen van de bijdragen van andere forumdeelnemers. Ikzelf beleef voor het overgrote deel veel plezier aan Infofrankrijk, zowel aan andermans schrijfsels als aan het zelf leveren van bijdragen. Bovendien komt er veel nuttige informatie voorbij. En als er dan eens wat minder aansprekende reacties verschijnen dan neem ik die voor kennisgeving aan. Als ik een krant lees zijn ook niet ale artikelen even boeiend.

En ja, in de zomer merk je een verminderde activiteit. Niet alleen hier maar op alle andere internetfora. En ook op veel nieuws- en actualiteiten websites. De frequentie waarin nieuwe artikelen verschijnen ligt duidelijk lager in het vakantieseizoen. Dat lijkt me niet onlogisch, en zeker geen punt van zorg aangaande Infofrankrijk.

Vakantie? Ik heb hier het hele jaar vakantie, bouwvakkerend en wel. Nu in het hoogseizoen kom ik vrijwel het terrein niet af, het is me veel te druk overal. Straks buiten het hoogseizoen gaan we er een weekje of wat op uit met onze bejaarde camper. Even naar Spanje, op een klein campinkje zonder voorzieningen, dichtbij het strand. Met als bonusfactor het éven losgekoppeld zijn van de vaste FR lunchtijd, maar eens lekker uitslapen, om 11 uur ontbijten, en om 15 uur uitgebreid gaan lunchen. De E-reader mee met een verzameling boeken erop, zonnetje op je hoofd, kouwe klets onder handbereik, wie doet je wat?

Salutations, Jos