Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Hoeveel lijden kunt u slikken?

Auteur Bericht

avatar#2881
Paul Subelack
Berichten: 85
Reacties: 128

#0 Geplaatst: 2012-08-05 16:24:26

Hoeveel lijden kunt u slikken?

Om "Fois Gras" te produceren moeten ganzen veel lijden. Zie deze video.
De productie van foie gras is al verboden in Argentinië, Oostenrijk, Californië, Tsjechie, Denemarken, Engeland, Finland, Duitsland, Nederland, Italië, Ierland, Israël, Luxemburg, Noorwegen, Polen, Zweden Zwitserland en Turkije.
Belgie¨, Bulgarije, Frankrijk, Hongarije en Spanje zijn de enige landen van de Europese Unie waar verwerven van foie gras op deze manier wordt toegestaan!

Het is nu tijd om in actie te komen en ons respect voor dieren te tonen en deze afschuwelijke praktijk uit te bannen.
U kunt hier het verschil uitmaken!!
Er zijn velen zoals u die geloven, dat dieren ons respect verdienen!

Teken de petitie tegen ganzenleed op deze site en zeg het voort bij familie vrienden, bekenden en collega's zodat dit lijden van deze dieren niet langer wordt stilgezwegen!.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#1 Geplaatst: 2012-08-05 16:44:44

Bonjour Paul,

Ik pieker er niet over!

Vind ervan wat u wilt, maar ik ben dol op lekker eten, en helemaal op foie gras. Trouwens, op een heleboel producten die van geslachte dieren afkomstig zijn. En ik ga daar lekker mee door.

Salutations, Jos

avatar#6479
Harry(16)
Berichten: 10
Reacties: 80

#2 Geplaatst: 2012-08-05 22:05:57

Ik koop mijn foie gras regelrecht bij de boer, die wel weet hoe hij met zijn beesten moet omgaan. Kost wat meer, is diervriendelijk en bovenal het heeft een betere smaak! Niet alle ganzenboeren gaan slecht om met hun dieren...

avatar#6467
paulleblanc
Berichten: 7
Reacties: 219

#3 Geplaatst: 2012-08-06 01:08:57

Mijn idee, hadden ze maar geen gans moeten worden. Foie gras is gewoon lekker, net zoals kaviaar dat ze uit de steur snijden en de vis weggooien. Maar je kunt tenslotte geen ommelet maken zonder eieren te breken.

Aardappels hebben ook gevoel, en als je daar een mes in steekt ben je een crimineel.

Om van rabarber maar te zwijgen dat levend wordt omgehakt, terwijl hij net gezellig met zijn buur aan het keuvelen is.

Maar alle gekheid op een stokje, een ieder moet maar weten wat hij lekker vindt en dit dan ook eten. Ik vind het jammer dat sommigen uit alle macht hun mening aan anderen proberen op te dringen, soms op inbreuk op de persoonlijke levensfeer toe.

PLB.

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#4 Geplaatst: 2012-08-06 20:58:56

Ook ik heb moeite met deze actie tegen het eten van foie gras. Ik ben een kleine vleeseter, er gaan dagen voorbij dat er  vlees op mijn bord ligt. Niet echt principieel, maar omdat het goed voor mij en de natuur is. 

De mensen die schreeuwen over  het overvoeren van eenden en ganzen, zouden ook goed moeten kijken naar het vlees op hun bord. De Varkensindustrie, de kippen die je voor  twee euro per kilo koopt, hebben m.i. een veel slecher leven gehad dan de eend, die helaas aan het eind een paar dagen wordt bijgevoerd. En ja, er is een groot verschil tussen de kleine boer, die handmatig voedt met goede spullen en de fabrieks-eenden. 

Jp