Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Credit d'impots bij tweede woning

Auteur Bericht

avatar#10178
DirkN
Berichten: 3
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2012-08-12 21:07:34

Jaarlijks stuurt onze tuinman ons een attestatie dat wij in aanmerking komen voor een belasting credit inzake de aan hem betaalde vergoeding. 

Tast in het duister of wij hier ons voordel mee kunnen doen. De woning is een tweede woning en hebben geen Frans inkomen en doen geen belasting aangifte in Frankrijk.

Heeft het enige zin om toch aangifte te doen?

Ben benieuwd of er iemand dezelfde ervaring heeft en van een passend advies jan voorzien. 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2012-08-13 15:00:59

In het algemeen geldt dat crédits d'impôt (belastingteruggave) ook gelden voor niet-belastingplichtigen in Frankrijk. Bekend is het voorbeeld van de energie-investeringen die in een huis worden aangebracht (hoofdbewoning of vakantiehuis.) Aan niet-belastingplichtigen wordt de teruggave dan gedaan via een cheque van de Trésorerie.

Wim

avatar#7486
lvf
Berichten: 4
Reacties: 27

#2 Geplaatst: 2012-08-14 14:47:57

Wim,

Zonder dat ik verwacht dat je voor belastingadviseur gaat spelen....kun je of iemand anders?) iets meer vertellen over dergelijke belsastingteruggaven? Wij verhuren onze maison secundaire en geven de huurinkomsten op, dus betalen daarover belasting. Gezien de gewijzigde Franse belastingmaatregelen is dit zeer interessant.

Groet,

Norbert

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#3 Geplaatst: 2012-08-14 18:36:48

Ik heb nog even gebladerd in het belastinggidsje 2012 van La Particulier want wij konden nog profiteren van maatregelen voor onze 'habitation principale'. Er waren drie soorten 'dépenses' die een credit d'impot  kunne geven:

1. équipement en faveur du développement durable et des économie d'energie 

2. dépenses réalisés au profit des personnes 'fragiles'.

3. intérets des prets liés à l'acquisition ou à la construction de votre résidence principale.

Dan heb je nog 'les résidences meublées ou de tourisme'. Het is een heel verhaal maar je kunt het zo op internet vinden: het heet 'dispositif Demessine' en 'dispositif Scellier Bouvard'. Maar er kan nog van alles veranderen in een belastingjaar. Onder Sarkozy ging het afschaffen of afbouwen van bepaalde credit d'impot ineens heel snel.

Ingrid

avatar#4636
willemfrance
Berichten: 23
Reacties: 52

#4 Geplaatst: 2012-08-14 18:48:29

Naar aanleiding van de opmerking van Wim

Wellicht heb je het gelijk aan je kant maar wij kregen geen voet aan de grond met onze airothermie, zou toch een leuk bedrag geweest zijn.

De mensen bij de tresorie waren wel meewerkend, hebben verscheidene telefoontjes gedaan maar de uitkomst was steeds: geen belasting betaald dus ook geen dredit d'impot.

Wij hebben de verhuurconstructie ook voorgelegd, dus stel dat wij (in de praktijk hebben wij niet verhuurd) maar simpel een x bedrag opgeven als ontvangen huur, was echter ook geen optie. Wij hebben het voor dit moment opgegeven maar als er een opening komt dan hebben wij natuurlijk interesse,

met een groet Willem

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#5 Geplaatst: 2012-08-14 22:03:05

Dat is het treurige van de Franse bureaucratie. Wat in het ene departement kan, is in een ander departement weer niet mogelijk. De ene inspecteur staat toe dat je de in NL betaalde sociale premies aftrekt van je bruto inkomen bij de bepaling van het belastbaar inkomen in F, de andere inspecteur piekert er niet over. En ook hier: ik ken situaties waarin tweedehuizenbezitters keurig een cheque ontvingen bij de plaatsing van een inserthaard, anderen - zie hierboven - lukt het weer niet.

Wim

avatar#4636
willemfrance
Berichten: 23
Reacties: 52

#6 Geplaatst: 2012-08-15 18:38:49

wellicht neemt iemand de handschoen op

Wij vertrekken over enkele weken definitief naar Orniac, een mooi plaatsje tussen Cahors en Figeac. Ondanks alle voorbereidingen altijd nog veel te regelen. Als iemand denkt dat hij/zij het voor ons (regio Cahors) wel voor elkaar kan krijgen dan betalen wij graag een percentage van 20% van de teruggave voor de moeite (teruggave warmtepomp op basis van 22% - uit mij hoofd - geschat op 2500 tot 3000), dus een aanbod van 500 tot 600 bij slagen.

Willem