Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Aanvechten valeur locative

Auteur Bericht

avatar#10212
Isabelle
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2012-08-28 11:33:40

Sinds vorig jaar kijken wij vanuit onze studio uit op een groot appartementencomplex. Tot die tijd hadden wij uitzicht op de achtertuin van de buren met grote naaldbomen, e.d. Totaal geen vis-à-vis. Wij zijn van mening dat onze studio hierdoor minder waard is geworden en de huurwaarde ook.

Wij hebben de berekening die ten grondslag ligt aan de bepaling van de valeur locative ontvangen, maar hierin wordt geen melding gemaakt van externe factoren die de huurprijs kunnen bepalen. Hoe kunnen we toch een verlaging van de huurwaarde bewerkstelligen?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2012-08-28 15:55:31

De huurwaarde ter bepaling van de lokale belastingen is een puur theoretische waarde en staat niet in verhouding tot de actuele werkelijke huurwaarde. Reken erop dat vanaf 2014 de onroerendezaakbelastingen in Frankrijk fors omhoog gaan omdat de huurwaarden naar de werkelijkheid zullen worden opgetrokken. Bovendien bestaat het plan om bij de berekening van de taxe d'habitation ook rekening te houden met het inkomen. Morgen verschijnt over deze kwestie een bericht op deze site.

Wim