Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

de wolf is vaak een hond

Auteur Bericht

avatar#9485
ratatouille
Berichten: 11
Reacties: 139

#0 Geplaatst: 2012-08-31 12:53:24

De overlast van wolven in de Alpen waarbij schapen gedood worden is vaak te wijten aan loslopende honden. In de Ecrins zijn de opzichters daarvan overtuigd, ook al omdat wolven selectief doden en juist loslopende honden maar door gaan met jagen.  

De gevallen van veel bijtwonden en veel dode schapen is dan ook typisch honden gedrag, maar omdat vergoeding van de Staat bij een honden aanval niet uitbetaald, zijn het natuurlijk volgens de boer "wolvenaanvallen".

Ze zitter er wel hoor, en is zelfs een kaartje van aantallen en signaleringen, maar de loslopende honden zijn de ware plaag.  Helaas hebben Fransen het niet zo op wilde dieren: beren, wolven, dassen, vossen, het liefs zien ze ze dood.     

José Bové, de op de voorpagina 'mediabeluste milieuactivist' genoemd is daar wel een goed voorbeeld van.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#1 Geplaatst: 2012-08-31 13:53:09

In de Pyreneën hetzelfde verhaal. Honden doden ook hier veel meer schapen dan de beer. En dan hebben we het nog niet over de vele, vele schapen die door gebrek aan verzorging en ongevallen in de bergen overlijden. Die paar putain eleveurs zijn behoorlijk actief richting politiek en media maar gelukkig worden ze hier steeds minder serieus genomen in de nieuwsartikelen alswel in de commentaren onder de nieuwsartikelen. Helaas durfden de Sarko's niet nieuwe beren los te laten, eens kijken of groentje Hollande wat gaat doen.

En er lopen overigens deze maand weer een hoop honden los rond die uit de auto zijn gegooid.