Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

tips voor bedrijfsvorm gevraagd

Auteur Bericht

avatar#4896
lonneke
Berichten: 2
Reacties: 12

#0 Geplaatst: 2012-09-15 00:03:18

Hallo allemaal,

Als je al enkele jaren een entreprise individuelle micro-bic voor de verkoop van artikelen (commerce) hebt en je wilt freelance consultancy erbij gaan doen, welke bedrijfsvorm moet je dan kiezen? Of kan je twee bedrijven naast elkaar hebben in Frankrijk?

Het bestaande bedrijf betreft een commerciele activiteit, ondergebracht in een entreprise individuelle micro-bic en de sociale lasten worden aan de RSI afgedragen.

Freelance consultant is denk ik een profession liberale. Geschatte inkomen: in de buurt van de grens 32.100,- euro/jaar (= meer dan de micro-bic).

Hebben jullie enig idee welke bedrijfsvorm er gekozen moet worden? Moet je je dan aanmelden bij de URSSAF voor de sociale lasten?

alvast bedankt,

Lonneke