Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Versoepeling 'plus-value' voorgesteld

Auteur Bericht

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#0 Geplaatst: 2012-09-15 14:15:28

Om wat meer beweeglijkheid te krijgen in de vastzittende Franse huizenmarkt en om meer bouwterreinen op de nieuwbouwmarkt te laten komen, zal de Franse regering voorstellen met ingang van 2013 de belasting op winst bij de verkoop van tweede huizen te versoepelen en die van bouwterreinen te verzwaren. Te veel particuliere bouwgrond blijft in handen van de eigenaren en komt door de bestaande fiscaliteit te weinig beschikbaar, zo luidt het motief van de minister van Volkshuisvesting Cécile Duflot.

Zie bericht op de hompage.

Wim

avatar#4611
MidiPyr
Berichten: 2
Reacties: 77

#1 Geplaatst: 2012-09-17 09:16:09

Ik weet allang dat voor politici geldt dat die denken dat 1+1 =3  en dat 4 - 2 = ook 3.

Immers als men denkt dat verzwaring van de lasten bij verkoop van bouwterrein zal leiden tot meer terrein in de verkoop, lijkt mij alleen in het hoofd van een politicus kunnen opkomen.

Werkelijkhid: stel dat je een stuk grond voor 100 hebt gekocht en je wil 50 eint maken, dan verkoop je het voor 150. Als de grote graaier 50 % van de opbrengst wegneemt (steelt), dan zou ik pas verkopen als ik er 200 voor kan krijgen, wamt dan houdt ik die 50, die ik wilde hebben, over

Dat is wat men noemt rationeel gedrag.

Waarschijnlijk zijn die politici niet zo dom als zij zicht uiten, maar hebben zij hun aandacht meer bij een van hun vele bijbanen. Gelijk hebben ze, geld moet rollen en bij voorkeur in de richting waar zij zijn.

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#2 Geplaatst: 2012-09-17 09:39:49

Het staat er een beetje onduidelijk. Wat ik begrijp is dat als je nú een stuk bouwgrond verkoopt  je slechts 2% gaat betalen, maar als je het nog 10 jaar vasthoudt, betaal je misschien 10%, en na 20 jaar 20% (ik roep maar wat). Maar dat werkt natuurlijk alleen als je nu bij jaar 0 begint, oftewel als je de jaren die iemand nu al eigenaar is, niet meetelt. Want anders moet een eigenaar die de grond bv al 25 jaar heeft plotseling bij verkoop kapitalen gaan betalen, terwijl hij bijna zijn termijn van 30 jaar vol heeft. Die gaat dus echt niet verkopen.

Zonder het instellen van een jaar 0 (per nu) lijkt het me inderdaad niet te gaan werken.