Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Wanneer gaan we het huis weer verwarmen.......

Auteur Bericht

avatar#3487
Michael
Berichten: 23
Reacties: 56

#0 Geplaatst: 2012-09-19 08:29:25

Ik zat me zo af te vragen wanneer de forumleden weer beginnen met verwarmen (hout,electrisch,fioul of andere vormen van verwarming)

Ik zelf dacht er gisterenavond aan omdat ik het plotsklaps fris had rond etenstijd 20.00 uur. Overdag is het rond de 22 gr maar s·nachts en s·avonds begint het al flink af te koelen...

Vorige jaren ben ik begonnen met stoken precies op 1 oktober:

Woon in de Bourgogne en mijn voorkeur gaat uit naar verwarmen via de poele a bois.

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#1 Geplaatst: 2012-09-19 13:22:26

Dit lijkt me meer een onderwerp voor "entre bavards". Maar reageer toch maar even. 

Het koud hebben hangt immers af van vele factoren, die zowel door de omgeving, plek in het land (de Alsace is geen Biarritz) als binnen worden bepaald: zoninval, isolatie en vooral ook de persoonlijke "isolatie" en de manier om die te vergroten door een trui of vest aan te doen. 

Ik woon in het zuid-westen en normaal gesproken komt het woord verwarming, kachel of hout niet in mijn "kraam" te pas voor 1 november. Goed geïsoleerd huis met veel ramen op het zuiden, dus maximaal gebruik gaan maken van invallend zonlicht en zonnewarmte. Scheelt in de winter hier ca 30% op mijn stookkosten...

Mijn "hout" heb ik in het voorjaar al klaargemaakt. Ligt mooi droog en lekker dicht bij huis te wachten op koude dagen.  

Mijn zwembad wordt door de zon nog steeds op 25 graden en meer gehouden. Zelfs daar komt geen warmtepomp oid aan te pas. 

avatar#7837
sarazac
Berichten: 2
Reacties: 147

#2 Geplaatst: 2012-10-20 12:07:20

Als je het nu toch vraagt, wij stoken de houtkachel al ongeveer twee weken 's avonds als het te koud wordt, de laatste twee dagen hoefde dat weer niet omdat we nachten hebben van 18 à 19 graden.

Ik denk ergens eind van de maand of zoals vorig jaar ergens in december de CV aan te zetten.  We wonen in de Dordogne omgeving Périgueux.

Ik heb nog hout zat en zelfs nog een paar hele grote bomen horizontaal (vrij van de grond) liggen van de storm in 1999 dus voorlopig krijgen we het nog niet op, anders gaat er gewoon ergens niet te dichtbij huis een boomje om als ik niet elders bomen aangeboden krijg die dreigen om te vallen als betaling voor het werk.

Warme groeten, Robert.