Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Woningmarkten: Frankrijk, Duitsland en Nederland vergeleken.

Auteur Bericht

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#0 Geplaatst: 2012-09-20 10:07:32

Daartoe aangemoedigd door een artikeltje in het blad "Eigen huis" met als titel: Wonen als God in Frankrijk (en Duitsland) op zoek gegaan naar het onderzoek van het Bouwfonds waar naar verwezen wordt. Dit is de samenvatting, en dit het rapport.

Naast de cultuurverschillen ook aandacht voor de duurzame en milieubewuste woning, in Duitsland veel vanzelfsprekender dan in Nederland en Frankrijk. En hoe kan het ook anders: hoe financieren ze het allemaal. In Duitsland moet je zelf behoorlijk wat geld meebrengen, dus daar zijn het de iets oudere jaargangen die zich aan een koophuis wagen. De innige relatie tussen Franse stedelingen en hun maison secondaire op de campagne wordt ook genoemd, maar dat is voor de bezoekers van dit forum geen verrassing.

Een aardig rapport, je moet er even voor gaan zitten, en zo nu en dan de pet op zetten van iemand die een beleggingsportefeuille moet beheren. Het is zeker geen stappenplan voor de aankoop van een eigen huis in Frankrijk, maar geeft wel wat interessante doorkijkjes.

Rob van der Meulen

avatar#4611
MidiPyr
Berichten: 2
Reacties: 77

#1 Geplaatst: 2012-09-20 12:05:30

Boeiend verhaal Een aanrader

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2012-09-20 17:03:43

Veel interessante informatie. Bedankt, Rob!

Wat over de hogere kwaliteitseisen in de andere landen gezegd wordt doet me denken aan hetgeen mijn grootmoeder steeds zei:

"Al mijn kinderen (geboren in Berlijn voor de eertse wereldoorlog) zijn weliswaar bij gaslicht geboren, maar met CV en dubbele ramen."

Dit omdat in Duitsland energie steeds schaars en duur was.

Volgens mij zijn de verschillen tussen de Europeese landen hedentendage veel kleiner; dat geldt vooral voor de landen waar ik vaak kom: D, NL, B, F, A, CH.

Een paar technische details:

Bij Oma's CV ging het om een met cokes gestookte verwarming met een ketel per flat. De cokes was afvalproduct van de stadsgasproductie.

De ramen waren de klassieke Kastenfenster , twee stel naar binnen openende ramen, elk enkel beglaasd. In andere delen van Duitsland bestonden ook modellen waarvan een stel ramen naar binnen en het andere naar buiten opende. Dit systeem heeft een aantal voordelen, zie bijv. hier.

Christian von Klösterlein

avatar#4835
felix
Berichten: 9
Reacties: 111

#3 Geplaatst: 2012-09-21 01:38:56

Echt nul verrassingen in het rapport. Gewoon heel jammer dat een stad als Nice het goed doet en deze Alain Philip geeft duidelijk aan dat ze ook echt een visie hebben. Wie wil er immers niet werken in het beste klimaat ter wereld?! Ik ben wereldwijd op vele plekken op verschillende momenten van 't jaar geweest en als je klimatologisch een keuze moet maken waar je 365 dagen van 't jaar wilt zitten, dan staat Nice nummer 1.

Ik ben blij dat ze nog een klein beetje moeite doen om de indruk te wekken dat Toulon ook wel ok is, (want daar moet je dus absoluut niet zitten).

avatar#4611
MidiPyr
Berichten: 2
Reacties: 77

#4 Geplaatst: 2012-09-21 11:19:06

Wat heet OK en wat heet niet OK.

Ik heb ook overal in de wereld gewoond en gewerkt. De ideale plek ben ik niet tegengekomen. Zelfs een paar jaar in London was heel comfortabel., ook wat betreft het weer. In Nice zou ik zeker niet willen wonen, Londen  of NY eventueel wel.