Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Banque de France: goed beveiligd?

Auteur Bericht

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#0 Geplaatst: 2012-09-21 11:40:56

In Frankrijk hoeft een directeur gelukkig niet na te denken over eenvoudige, laag bij de grondse zaken. Het begrip meewerkend voorman past wat minder goed in de Mediterrane cultuur. Voor de implementatie heb je immers personeel. Toch lijkt voor beide groepen bedrijfsmedewerkers een ict bijscholingscursus op zijn plaats. Lees hier hoe een nietsvermoedende man per ongeluk met de geheime code 1,2,3,4,5,6 in Frankrijks financiële hart wist door te dringen. Paniek in de eerbiedwaardige tent van de Banque de France.

Maar ook de duinbewoners in Noord-Holland wisten hun ict-konijnenholen goed te beschermen tegen de steeds verder oprukkende en tegenwoordig ook hackende vossen: het wachtwoord "welkom" bleek voldoende om vergaderstukken en besluiten van het provinciale bestuur niet alleen in te zien, maar ook om ze te kunnen wijzigen. 

Misschien toch maar wat cash geld in huis halen, voordat de pinautomaten straks nog een keer buiten gevecht worden gesteld.

Rob van der Meulen

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#1 Geplaatst: 2012-09-21 13:03:27

Dan hebben we toch altijd nog die achterlijke franse cheques! Nu begrijp ik eindelijk waarom die nog steeds niet zijn afgeschaft!

avatar#4611
MidiPyr
Berichten: 2
Reacties: 77

#2 Geplaatst: 2012-09-21 17:11:27

Cheques zijn niet achterlijk. Wat achterlijk is, is het feit, dat Frankrijk geen bankgiro centrale heeft. Ik kan niets kopen en betalen in Loraine, want ik kan niets overschrijven van mijn bank CA naar een andere bank in of buiten Fr.

Internet zonder goede beveiliging is achterlijk. In NL weegt men de kosten van beveiling af tegen de schade, die de bank op zich neemt. Dat is belachelijk, maar wel rationeel. Ford in de USA zet ook de kosten van een wijziging in verkochte en nieuwe auto's af tegen de schadeclaims. 

Beide voorbeelden werken in de richting van niet beveiligen of verbeteren.

In Frankrijk daarentegen weegt men niets af: schadeclaims worden niet gehonoreerd en de business wordt niet verbeterd. Dat noem ik achterlijk!

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#3 Geplaatst: 2012-09-21 17:54:19

Alleen jouw bank is nog zo achterlijk. Bij andere banken in Frankrijk kun je wel overboeken naar een andere rekening, zelfs naar het buitenland, ook via internetbankieren en gratis.

Chequeverkeer is onbetrouwbaar en bijzonder duur, maar bij een bank die 25 jaar achterloopt 'onmisbaar'.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2012-09-22 00:15:46

Bij la Banque Postale moet je je even registreren, waarna internationale overboekingen via internet naar het buitenland zeer simpel zijn.

Wim