Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

moet een auto ingevoerd worden of niet

Auteur Bericht

avatar#10272
adhemar
Berichten: 3
Reacties: 6

#0 Geplaatst: 2012-09-23 22:35:52

Hallo,

Stel, je hebt een auto met niet-Frans kenteken (Nederlands, Belgisch, wat dan ook), je hebt een woonst in Frankrijk, ben je verplicht je auto in te voeren en van een Frans kenteken te voorzien? Of kan je gewoon met je Nederlands, Belgisch of ander kenteken blijven rijden?

Indien dit wel verplicht is, is er dan een bepaalde periode waarin dit moet geregeld worden? zijn er kosten (invoer, kenteken aanvraag, andere)?

Daarnaast welke andere gevlgen heeft dit, moet je dan ook een Frans rijbewijs aanvragen? volstaat het om een Europees rijbewijs te hebben?

gerrit

avatar#9485
ratatouille
Berichten: 11
Reacties: 139

#1 Geplaatst: 2012-09-24 00:51:00

Met de zoekfunktie en in het artikel op de site is alle info aanwezig.

Kenteken invoeren

avatar#10272
adhemar
Berichten: 3
Reacties: 6

#2 Geplaatst: 2012-09-24 02:14:10

bedankt ratatouille, de info in de link is best nuttig maar beantwoord niet helemaal mijn oorspronkelijke vraag: ben je verplicht om een Frans kenteken aan te vragen of kan je gewoon met je buitenlands kenteken blijven rijden?

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#3 Geplaatst: 2012-09-24 09:06:59

Dat hangt van de situatie af: als je bent geemigreerd naar Frankrijk (lees: als je inkomstenbelasting betaalt in Frankrijk) dan ben je verplicht om je auto op Frans kenteken te zetten. Je hebt daar 6 maanden de tijd voor: dus binnen zes maanden na eerste aanmelding bij de Franse belastingdienst. Overigens: daar wordt nauwelijks op gecontroleerd. Wel van belang is de verzekering. In elk geval is het zo dat in Nederland een autoverzekeraar de verzekering zal stopzetten als de polishouder emigreert (soms direct, soms na drie maanden). Nu is het mogelijk om een auto op buitenlands kenteken te verzekeren in Frankrijk, maar wel een extra moeilijkheid.

Indien je belastingplichtig blijft in Belgie of Nederland, hoef je je kenteken niet om te wisselen. Je Franse huis is je tweede huis en je kunt onbeperkt met je buitenlandse kenteken rondrijden in Frankrijk. Let er daarbij op dat veel verzekeraars stellen dat je maximaal drie maanden aaneengesloten met je auto in het buitenland mag rijden.

Wim