Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Hypothecaire lening aanvragen in Frankrijk

Auteur Bericht

avatar#10272
adhemar
Berichten: 3
Reacties: 6

#0 Geplaatst: 2012-09-24 17:12:21

Hallo,

Op diverse websites en ook wat vakliteratuur lees ik steevast dat het moeilijk zoniet vrijwel onmogelijk is om in Frankrijk een hypothecaire lening aan te vragen met als doel een pand te verwerven voor de uitbating van een chambre d'hote. Vooral wanneer er geen andere inkomsten zijn dan die die verwacht worden uit de chambre d'hote.

Nu bezit ik wel een gedegen uitgewerkt en onderbouwd businessplan, maar zelfs met dat in de hand wordt vaak geschreven dat het een onbegonnen zaak is.

Zijn er hier op het forum die wel positief resultaat hebben behaald, maw er in geslaagd zijn een hypothecaire lening te verkrijgen enkel en alleen op voorlegging van een businessplan? Zo ja dan hoor ik het graag en ook bij welke bank(en) dit dan gelukt is.

in blijde verwachting,

gerrit

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#1 Geplaatst: 2012-09-24 17:31:48

Natuurlijk zijn er genoeg mogelijkheden om in Frankrijk (lees; bij een Franse bank) een lening te krijgen, ook als het je doel is om chambres d'hôtes uit te baten. Ik begeleid er minstens een dozijn per jaar. Dat gaat niet op basis van een businessplan (het opstellen van een businessplan kun je net zo goed achterwege laten, het is voor extern gebruik een zinloze oefening, uiteraard wel nuttig voor jezelf om te onderbouwen dat het een haalbare business is. Ik ken geen enkele bank die is geinteresseerd in een chambres d'hôtes business plan. 

Of een bank bereid is een hypotheek te geven hangt af van je huidige persoonlijke financiele situatie en je terugverdienmogelijkheden.  

Daarnaast bestaan er natuurlijk nog andere financieringsmogelijkheden, waarvan de crédit vendeur (de verkoper speelt voor bank) de bekendste is. Die zie je de laatste tijd steeds meer. Hoe meer een verkoper met het pand in de maag zit, hoe meer hij geneigd zal zijn een (gedeeltelijke) credit vendeur te accepteren bij de verkoop.

Wim

avatar#10272
adhemar
Berichten: 3
Reacties: 6

#2 Geplaatst: 2012-09-24 18:09:45

Hallo Wim,

van een "credit vendeur" heb ik nog niet gehoord, hoe werkt dat?

daarnaast, wat verwacht een bank dan als "bewijsvoering" om die terugverdien mogelijkheid te onderbouwen?

gerrit

avatar#9485
ratatouille
Berichten: 11
Reacties: 139

#3 Geplaatst: 2012-09-25 04:24:46

Je hebt een plan geschreven die uitgaat van een ton omzet per jaar. Er is je gewezen op de mogelijkheden ervan, vooral in een topgebied, een A-lokatie en een fantastisch pand. Ik noem als voorbeeld:  een chalet pand in Chamonix met vrij uitzicht op de Mnt. Blanc, met parkeergelegenheid, een prachtig terras en een ruimte tuin.. De aankoop en de verbouwing en inrichting en de start van een dergelijk pand in een A lokatie kost vele tonnen, tja dan moet het lukken. Ik neem aan dat je zelf een paar ton op tafel kan leggen of een vrij onderpand hebt van een paar ton.

Als je geen vermogen hebt, zijn er geen mogelijkheden een 7 kamer chambre d'hotes  te beginnen op een super lokatie die een ton omzet per jaar kan genereren. Niemand die het wil financieren, het is ook een markt waarin al veel aanbod is.

avatar#8394
Le Renovateur
Berichten: 3
Reacties: 116

#4 Geplaatst: 2012-09-25 10:39:56

Ik onderschrijf het commentaar van Rata van harte. Gerrit, ik vrees dat je draagtijd, je bent immers in blijde verwachting, de 9 maanden ver zal overschrijden. Ik kom net terug van een vakantie in een chalet als door Rata omschreven- met fantasticht uitzicht op de Mont Blanc , met een oprit van 1 kilometer en een kudde berggeiten naast de deur. Zelfs dit chalet komt maar net op 26 weken per jaar bezetting. Het overaanbod van zowel gîtes als CdH's in LDF is nog steeds groeiend, terwijl de vraag door de crisis afneemt. Maar voor echte top CdH's blijft er natuurlijk altijd een marktsegment bestaan. Bij gebrek aan ander inkomen en eigen vermogen zal de credit vendeur zoals Wim omschrijft waarschijnlijk je enige financieringsmogelijkheid zijn.

De strengere regels voor hotels leiden ertoe dat de komende jaren vele kleine hotels op de fles zullen gaan, omdat ze niet de financieringsmogelijkheden hebben om de nodige investeringen te doen-Misschien dat je daarop je moet focussen- en dan downgraden tot 5 kamers, waardoor je onder de CdHs regels valt.

De eigenaren van deze hotels, die al vaak generaties door een en dezelfde families worden gerund, kunnen hun panden aan de straatstenen niet kwijt. Projectontwikkelaars kopen de goede locaties op en verbouwen de panden tot appartementen

In elk geval succes gewenst

Bram