Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

"invoering DVB-T2 onvermijdelijk" nieuwe decoders eind 2015.

Auteur Bericht

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#0 Geplaatst: 2012-09-27 14:51:56

In Frankrijk was men oorspronkelijk van plan om de uitrol van digitale TV (TNT) pas te doen na invoering van de DVB-T2 standaard. Door vertraging met de standaard en de hoge initiële prijs heeft men besloten om toch eerst de huidige DVB-T standaard in te voeren.

De benodigde extra bandbreedte voor meer zenders en HD versies van bestaande zenders zal net als op satelliet (DVB-S2) alsnog door invoering van de nieuwe norm moeten plaatsvinden. Groot Brittannië en Zweden hadden meer geduld en hebben direct de DVB-T2 norm  ingevoerd.

Geen enkele TV of TNT 'kastje' nu verkocht in Frankrijk is geschikt voor deze nieuwe uitzendnorm. Verwachte start invoering eind 2015 met een nog onbekende overgangsperiode. Meestal gebruikt men de truc om nieuwe 'gewilde' zenders alleen op de nieuwe norm te zetten waardoor het proces in een stroomversnelling komt. Voor kijkers die een 'box' van een provider gebruiken is de omzetting niet relevant.

bron:

http://www.lesnumeriques.com/dvb-t2-norme-tnt-decodeurs-fin-2015-n21830.html


avatar#7837
sarazac
Berichten: 2
Reacties: 147

#1 Geplaatst: 2012-10-07 13:09:21

Kan iedereen weer een nieuwe, nog plattere, TV kopen, goed voor de economie en de afvalberg.  Als ik het artikel goed gelezen heb zullen de huidige uitzendingen nog tot 2020 doorlopen en dan vrees ik dat de nu aangeschafte televisies het leven niet meer hebben en dat 3D volledig doorgebroken is zodat de voetballertjes dmv laserprojectie ergens midden op de tafel lijken te lopen.

Gaat voetballen op TV toch nog leuk worden en wat te denken van het dameshockey ?

Groet, Robert