Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

aantal weken van exploitatie

Auteur Bericht

avatar#8291
annamaria
Berichten: 2
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2012-09-29 13:09:45

Wie kan  mij in het woud van regels duidelijkheid geven, soms zie ik in alle berichten hierover de bomen door het (camping) bos niet meer.

Wie of Wat bepaald het toegestane aantal weken van opening van een camping a la ferme; camping declare; mini camping of hoe het beestje ook genoemd wordt, of zit hem daar nu juist het verschil in? Ligt dit aan de burgemeester of het departement waar je onder valt?

Ik lees hier tegenstrijdige berichten over.

met een maximum van  twee maanden aanééngesloten, maar kan soms ook langer, en in hieronder genoemd voorbeeld is het aantal weken wel heel erg opgerekt.

Een onderneming waarvan ik weet dat;

zij zich presenteren als “camping al ferme”, 6 kampeerplaatsen hebben (voor volgend jaar 7 ???) een gite op het terrein hebben staan en een blokhut met gebruik van (privé) wasgelegenheid in het sanitairgebouw.

De camping is geopend van 1 april tot 1 november, evenals de andere accommodatie.

Bij voorbaat dank voor de opheldering.

Anna

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#1 Geplaatst: 2012-09-29 17:04:48

Frankrijk kent drie soorten campings:

1. Mini-camping (camping à la ferme, camping déclaré is allemaal hetzelfde). Onderhevig aan enkele door de centrale overheid voorgeschreven regels, zoals GEEN vaste structuren,  max 6 plekken, max 20 personen aanwezig en een maximale openingsduur van 2 maanden aaneengesloten) en een aan permis d'aménagement van de gemeente. Als de huidge burgemeester langere openingstijden of harde structuren gedoogd is dat mooi, maar als er iets mis gaat (bv overlast van campinggasten) of na de volgende verkiezingen kan dat gedogen ineens afgelopen zijn. 

2. Camping Aire Naturel. Ook onderhevig aan enkele door de centrale overheid voorgeschreven regels, zoals max 25 plekken van minimaal 400 m2 en een maximale openingsduur van 6 maanden aaneengesloten) en een aan permis d'aménagement van de gemeente en bovendien een campingvergunning van de Préfecture. Idem t.a.v. gedoogbeleid door de gemeente. 

3. Commerciale camping. Naast een Permis d'aménagement is een vergunning van de Préfecture verplicht. Geen minimale of maximale omvang, die wordt door de Préfecture bepaald. Sterrensysteem: 1-5 sterren. In principe onbeperkt open (tenzij natuurlijk de eigenaar anders beslist).

Vergunningen voor commerciele campings zijn moeilijk te krijgen in Frankrijk en nauwelijks meer in de zuidelijke helft. Beleid t.a.v. campings aire naturel kan van departement tot departement sterk afwijken. 

Wim